• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Genel anestezi sezaryen olanlar? Memnun kaldınız mıı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Kızlar memnun kalan var mı biraz korkuyorum o yüzden genel anestezi ile tamamen uyutulmak istiyorum.
Asla genel olmak istemezdim. O ana şahit olmak çok güzeldi. ☺️
Bebek makat geliş olduğu için zorunlu olarak genel anestezi altında sezaryene girdim. Hiç istemedim, şu anda olsa yine istemem. Çocuğumu gördüğüm ilk anı değil "Nooooolur bir şey yapın, ağrıyı kesin" diye ağlayarak yalvardığım anı hatırlıyorum. Odaya gelince kucağıma getirip bırakmışlar, ten teması yapılmış vs. hiçbirini hatırlamıyorum

Kızlar memnun kalan var mı biraz korkuyorum o yüzden genel anestezi ile tamamen uyutulmak istiyorum.
Ilk doğumumda belden aşağı uyuşturuldum o sekilde sezeryan oldum başta korkmuştum ama korkulacak birsey yokmuş yanımda iki hemşire vardi zaten beni konusturuyorlardi oyaliyorlardi sohbet ede ede bir baktım doktor saate bakın dedi 09.35 dediler tebrik ederiz kızın doğdu falan demişlerdi çok güzeldi doğrusu..simdiki ne şekilde olacak onu bilmiyorum bakalim hayirlisi artik

Çok yakın arkadaşım spinal anestezi alıp herşeyi hissetti doktorlar inanmamış hatta sol bacağımda eliniz var hissediyorum diyince acil genel anesteziye çevirdiler..
Benim erken doğum oldu belden uyusturuldu ama ameliyat hanenin yukarıda beyaz büyük avize gibi şeyler vardı oradan tüm olayı gördüm nabzim 140 150 geldi acil müdahale edildi..
Bebeğim erken doğum olduğu için bana göstermeden kuvoze götürüldü çok kısa an gorebildim neden ağlamadı ne oldu neden sesi çıkmıyor diye daha çok tedirgin oldum.. Doğumhaneden çıkınca da müthiş bir ağrı hissettim ağrı kesicilerle geçirdim günü..
Ama hastahaneden çıkışta çok çabuk toparlandım bu kadar olumsuzluktan sonra..
Benim sıkıntılar hastahane acemiliği ve erken doğum olmasından kaynaklandi şuan yine hamileyim yine erken doğum riskim olacak eğer mümkün olursa kesinlikle tamamen uyutulmak istiyorum..

Skolyozum oldugu icin igneyi bir turlu belden yapamadilar, genel anesteziye donduk. Iyi ki oyle olmus diyorum, sanirim diger turlu baya endiselenirdim. Ayrica dogum her sekilde cok guzel bir ani. Uyandigimda ilk canim doktorumun bebisin dogdu iyi, kilosu boyu su dedigini duydum. Evet gozumu acar acmaz cok agri hissettim ama agri kesici yaptilar odaya gider gitmez. Yani bence bir seyi guzellemeye gerek yok, onemli olan anne nasil rahat edecek, bebek saglikla dogsun, her dogum ozel ve essiz bir an 🥰

Genel anesteziden uyaninca butun kesi agrisi ilenuyaniyorsunuz ve agri acidan bebege konsantre olmakda zorluk cekebilirsiniz.benim ilk cocugum genel anezteziydi.bu korkumdan dolayi 2. Cocugum spinal anestezi sezeryan ile dogurdum.uyusukluk gecene kadar kendimle bebegimle ilgilendim uyusukluk yavas yavas acildigi icinde rahat ettim.genel anestezide 3.gun taburcu olabildim.spinalde ertesi gun ogleden sonra cikis yaptim.Bende cok farketti.

Genel oldum spinalden korkuyorum panik ataklıyım belki o daha güzeldir ama baş ve bel ağrısı yaşayanlar oluyormuş o riski alamam zaten dikiş acısından çocukla ilgilenmek zor bir de baş belle uğraşamam bunu da genel istiyorum bakalım

O muhtesem anı kaçırmayı hiç istemedim ve pişman olmadım hiç. Epidural olmanızı öneririm

Genel oldum spinalden korkuyorum panik ataklıyım belki o daha güzeldir ama baş ve bel ağrısı yaşayanlar oluyormuş o riski alamam zaten dikiş acısından çocukla ilgilenmek zor bir de baş belle uğraşamam bunu da genel istiyorum bakalım
Iki genel iki defada spinal oldum spinalin birinde bas agrim oldu digerinde olmadi bel agrisida hic yasamadim ki bel fitigim var.kisiden kisiyede ve o an ki vucut dengesine gore degisiyor sanirim.genelde 3 gun yatarken spinalde 24 saat sonra taburcu oldum

Iki genel iki defada spinal oldum spinalin birinde bas agrim oldu digerinde olmadi bel agrisida hic yasamadim ki bel fitigim var.kisiden kisiyede ve o an ki vucut dengesine gore degisiyor sanirim.genelde 3 gun yatarken spinalde 24 saat sonra taburcu oldum
5. sezeryan mı olacaksınız maşallah ya ben ikinciden bile korkuyorum nasıl tekrar kaynayacak diye :) açıkçası benim anestezi etkisi çabuk geçti ayağa da güzel kalktım sorun yaşamadım

Back