Doğuma Hazırlık Genel anestezi sezaryen olanlar? Memnun kaldınız mıı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Nasıl hissetmişler ya imkansız öyle birşey. Milyonda bir görülen bir durum bile desek aynı dr da iki kişi de böyle hissettiyse anestezi uzmanında sorun vardır.
Hisseden var gercekten amcamin eşi hissetmis mesela aglamaya baslamis önce inanmamislar korktu sanmislar bakmislar ayaklari hareket ediyor tam uyutmuslar.

Spinal süresi ne kadar hemen bitiyor derken ?
Benim ilki acil sezeryan oldugundan genel anesteziydi.
Bunda kararsizim.
Valla ben 15 dk gibi hissettim. Oturuyorsun iğne yapıyorlar hemen uyuşuyorsun zaten. Kesip bebeği alması beş dak gibi sürmüştü. Sonra yanağını yanağıma değdirdiler O da böyle sürttü başını bana çok tatlıydı. Sonra giyinmeye gittiler beni dikerlerken. Hatta sonra zor geldi. Uzun sürdü nerede kaldı kızım dedim. Ellerinin üstünde durmuş hep elleri çok buruşuktu. Ortapediye göstermişler. Onlardan bile haberim oldu dolayısı ile..

Spinal en mantıklısı
Benim tek sorunum belden yapacakları iğneden ölümüne korkmamdı acı hissederim vs diye hiç aklıma gelmedi tek korkum igneydi .
Ama onu da zerre hissetmedim bebeğimin ilk doğduğu anı gördüm yanağıma o sıcak yanağını koydular o an için gene spinal olurum iğneden hala korkuyorum ama
Genelde direk kesi acısı ile uyaniyorlar sanırım .
Ama spinalde uzun süre uyuşuk kalıyor bel altı

Bebegi almalari kisa sürüyor sonrasi uzuyor o halde anladigim kadariyla.
Ben ilkinde belden tam uyumustum cok rahatti yine öyle istiyorum ama bebegimin de ilk anini görmek istiyorum bir yandan da. Karar veremedim hiç

Bebegi almalari kisa sürüyor sonrasi uzuyor o halde anladigim kadariyla.
Ben ilkinde belden tam uyumustum cok rahatti yine öyle istiyorum ama bebegimin de ilk anini görmek istiyorum bir yandan da. Karar veremedim hiç
Çıktığınızda çok yanmadı mı dikişler peki?

Valla görmek istiyorsanız rahat olacaksınız. Çok sıkmayın kendinizi. Olur bence. Tabi psikolojik olarak yatkın değilseniz ona göre ilerleyin.

Ben igneyi vurduklarini anlamadim bile Belimde hafif karincalanma hissettim kisa bir an

Çıktığınızda çok yanmadı mı dikişler peki?

Valla görmek istiyorsanız rahat olacaksınız. Çok sıkmayın kendinizi. Olur bence. Tabi psikolojik olarak yatkın değilseniz ona göre ilerleyin.
Benim belden tam uyuttular uyandigimda vucudum uyusuktu yavas yavas açildi uyuşukluk. Uyandigimda yogun aci hissetmedim geneldeki gibi.
Yine böyle olsa diyorum aslinda.
Belden igneyi vurdular ben konusuyordum sonrasini hatirlamiyorum.

Ben spinal anestezi ile doğumu yaptım. Doğum hayatımda yaşadığım en güzel tecrübeydi. Acaip değişik duygu patlaması yaşıyorsun. Kızım doğalıdan beri aklımda şu düşünce var. “Ben onun doğumuna şahit oldum, o benim öldüğümü görecek.” Allah’ın müthiş bir düzeni var. Kadınlara bahşettiği bir güç var. Bir canı taşımak, onu içinden çıkarmak. Hiç bir saniyesini kaçırmak istemezdim.

Bende bu aralar genelmi spinal mi olayım diye araştırıyorum ve bugun öğrendiğiö yeni şey var
Genelde bayılıtılıyosun ama uyandırdıklarında hemen acıyı hissediyomuşsun dikişlerinin ağrısını hemde bayın haldesin kendine gelme sürecin var, bebeğine emziremssin belki yada sütün hemen gelmeyebiliyomuş

Ama spinalde belden uyuşturuyolar hiç bişi hissetmeden doğuma giriyosn, ve ilk 6 saat yine belden aşağın uyuşuk hissetmiyormuşsun, o sırada hem bebeğini emzirrsin sonra kendine gelirsin, 6. Saat sonra kaldırıp yürütüyolar, ağrın acın olursa, ağrı kesici vurdurucam ,

Ben igneyi vurduklarini anlamadim bile Belimde hafif karincalanma hissettim kisa bir an
Bende öyle anlamadım hiç damar yolu bile daha çok hissediliyor benim iğne fobim olduğu için vücuduma iğne gireceğini bilmek beni süründürdu korkudan

Tamamen uyutulma düşüncesi daha korkutucu bence ya ben iki doğumumu da spinal anesteziyle oldum. İyiydi gayet. E tabii anestezi etkisi geçince sancı, ameliyat yeri acısı falan yaşanıyor ama yapacak bir şey yok ameliyat sırasında acı hissedenler ya yanlış bilgi verdiler ya da anestezi uzmanı bir yerde hata yaptı bilemiyorum. Hayırlı doğumlar dilerim.

İlk çocuğum spinal anestezi ile oldu ve ne acısı oldu ne bir yan etkisi çok rahattım. Hissettim dedikleri acaba acı değil de belden yukarınız uyuşmadığı iÇin ve bilinciniz açık olduğu iÇin kestiklerini, çocuğu içerden çıkardıklarını o çekiştirmeleri algılayabiliyorsunuz. Acaba onu mu hissedip dayanamadılar. Ama acı değil kesinlikle bilinç olarak vücudunuzun sallanması hareket etmesinden anlıyorsunuz. Hissetmek kesinlikle olmadı bende. Hatta dedikleri gibi acısını bir kaç saat sonra anestezi etkisi geçmeye başlayınca anladım o da çok olmadı. Ağrı kesicilerden olabilir. Hatta benim zamanımda ağrı pompası diye bir şey vardı. O zaman anlatmışlardı. Ağrı pompası da ekleyelim mi spinal açarken gerekli olduğunda ağrı kesici direk ordan verilip daha etkili bir sonuç alınıyormuş. Ben gerek görmedim extra bir ücreti de vardı hatta isterseniz. Şu an ikinciyi doğumuma 4 ay kaldı ve normal çok istiyorum ama olurda yine sezaryene dönerse kesinlikle spinal istiyorum.

Ben genel oldum hiç hissetmedim tabii toparlanma süreci oluyor bebeğinizde siz uyanana kadar kontrolü bitip odaya gitmiş oluyor

Ne katateri takarken hissediyorsunuz ne kesildiginizi ne de dikildiginizi. Tek hissedilen sey dokunuslar aci sifir. Bu ani kaçırmayın genel anestezinin riskleri daha fazla. Epiduralde katater siz hastaneden cikana kadar duruyor hic agriniz olmuyor. Cok panik olur korkarsaniz zaten igne yapıyorlar endiselenmeyin onlar her seyi düşünüyor. Ben katater takilacagi zaman cok korkmustum 3 kez denediler taktiramadim doktorum bana sımsıkı sarıldı oyle taktirabildim tek bir igne acisi daha hissetmedim rahat olun.

Ona bakarsan genel anestezi olup vücudu felç halinde kıpırdayamayınca acı çektiğini ama bunu belirtemeyenlerde var çok nadir de olsa.

Aynı fikirdeyim tamamen uyumak bana da daha korkunç geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…