genç yaşta diabet

nedeneden

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2013
171
11
38
34
Kızlar önceki konumu bilenler vardır. Saç kıran çıkmıştı bende... Bugün nedenini öğrenmek için kan aldırdım... Açlık şekerim 160 çıkmış... Ailemde de şeker hastalığı var... Annem ve anneannem şeker hastası...Yaşım daha 19 çok üzüldüm tedavi ile geçer mi sizce

Cok gecmis olsun... allah sifa versin...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Tokluk şekerinde bakıldı mı ve ilaç yazdımı doktorun benim annemde de var,hap kullanıyor yıllardır.

geçmiş olsun.. şekerin kalıcı bir tedavisi yok ne yazık ki ama yediklerinize biraz dikkat eder ve ilacınızı kullanırsanız sorun olmaz inşallah.. üzülmeyin allah dermansız dert vermesin..

Tokluk şekerinde bakıldı mı ve ilaç yazdımı doktorun benim annemde de var,hap kullanıyor yıllardır.

3 tane kocaman çikolata ve dondurma yememe rağmen 90 çıktı... Ne olacak bilmiyorum annemde bende çok üzüldük ağladık... Allahım inşallah kan yanlış sayılmıştır yanlış bakılmıştır diye dua ediyoruz...

2 cesit seker hastaligi var bunlardan hangisi ? biri var iyilesebilir biri ise kronik malesef .. ALLAH im sifa versin sikmayin caninizi

tip 1 iseniz geçmez, tip 2 iseniz (kilolularda ve ileri yaşlılarda oluyor) diyet ve sporla düzene girer. başka hangi testleri yaptılar? hba1c yapıldı mı? c-peptid testi ile de hangi tip diyabet olduğu belli oluyor. korkma ve üzülme..6 aylık bebekte de var.

Son düzenleme:
Canım hemen korkma. Moralini yüksek tut. Yediklerinden sekeri cikar. Meyve lerin sekerlerini arastir. Mesela; 1 limonda 1 kg cilekten daha fazla şeker var. Pirinç pilavı hamur işi serbetli tatlı hayvansal yağlar dan uzak dur. Benim annem şeker hastası. Onun diyetini hazırlarken ogrendim herseyi. 160 çok degil hap kullanırsin diyet yaparsın geçer

Peki ya şeker yüklemesi ? Yapıldı mı ?

2 cesit seker hastaligi var bunlardan hangisi ? biri var iyilesebilir biri ise kronik malesef .. ALLAH im sifa versin sikmayin caninizi

Annem hemşire onun iş yerinde kan aldırdım annem inanamadı belki yanlış ölçülmüştür dedi.Pazartesi tekrar aldırıcam hba1c yapılcak. Sanırım yeme bozukluğumdan ve stresten oldu tam bilemiyorum.Pazartesi günkü sonuca göre şeker yüklenmesi yapılcak... Hayırlısı olsun bakalım

Çok teşekkür ederim canım... Annemde de var o yüzden korktu. Ben bi de deli gibi çikolata falan yiyen bi insanım belki de ondardır bilmiyorum...

Denizlide Alternatif Tıp Alanında Uzman bir arkadaşım var Tip 1 ve Tip 2 Diabette çok muazzam sonuçları var arzu edenler bana özelden mesaj atabilir.

Canim bende diabettim , çukulatalar yemissin 90 cikmis seker olsaydin daha yüksek cikardi aclik sekeri olup sonra yükleme yapiliyor onda yüksek çikarsa özel kan verilir 3 aylik ortalamasina bakilir onun sonucu ömemli 80-120 bazen strezli dönemse saglikli kisidede yüksek görülür insallah degilsindir kizim üzülme bence üste yazdigim gibi sonuçlari bekle sevgiler

Dedigim gibi 90 okey seker olsan 300 -500 olurdu kadar cukulataya

Allah oncelikle sifa versin.
Zor gelebilir ama, biraz da pozitif tarafından bakmak lazım diye dusunuyorum ben.
Henuz 1 yasina basmamıs bebeklerde bile, diyabet cikabiliyor. Yasiniz genc tabiki de anliyorum sizi ama, dedigim gibi pozitif olun. En kotu ihtimal hasta bile olsanız, hap ile ya da insulin ignesi ile kısmen de olsa bi tedavi imkanı var.
HA1C testi ( 3 aylik kan sekeri ortalaması ) yaptirmaniz gerekir acilen, sonuclara gore daha iyi bir teshis konur.
160, cok da yuksek bir rakam degil bence.
Her sey gonlunuzce olsun,

(Ben de Tip 1 diyabet hastasıyım, insulin kullanıyorum)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…