• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Genç Kadın Arp Çalarak Bebeğini Doğurdu

EnHarbiKiz

Mikemmel Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2012
30.291
60.018
798
36
17 yıldır beste yapan genç kadın, sıra dışı bir olaya imza atarak arp çalarak doğum yaptı.
29 yaşındaki Morwenna Rose Louttit-Vermaat, doğacak oğlu Django için hamileliğinin erken dönemlerinde beste yaptı. 17 yıldır arp çalan kadın evde yapacağı doğumun dört dörtlük olmasını istiyordu. Parçanın sakinleştirici etkisi kendini kanıtlamıştı. Ebeler Morwenna'ya hamileliğinin son aşamasında olduğunu söylemese, müzisyen kadın farkında bile olmayacaktı.

genc-kadin-arp-calarak-bebegini-dogurdu-7861447_8252_m.jpg

Genç müzisyen; "Beste gerçekten de rahatlamama yardımcı olmuştu. Ben henüz doğumun ön aşamasındaki sancıları hissettiğimi zannediyordum. Doğumu çok zor geçecek umuyordum. Son saatte daha fazla çalamadım çünkü sancıların şiddetinden dolayı odaklanmakta çok zorlanıyordum. Zorlu kasılmalar esnasında arpımı çalıyordum. Sonra mola veriyordum mola sonrası tekrar çalıyordum. Güzel bir doğum oldu. Ne zaman ki doğum sancısı itme sancılarına dönüştü, o zaman kafamı doğuma odaklamaya karar verdim." sözleriyle yaşadığı sıra dışı doğumu anlattı.

Morwenna bir arp orkestası şefi ve 30 yaşındaki kocası Craig ile "Hands on Harps" adında bir arp imalat atölyesi sahibi. Doğumda müzik fikrini ilk kez Namibyalı bir Afrikalı kabileden aldığını söyledi. Himba kabilesinin doğum şarkıları yaptığını internette tesadüfen keşfetmiş.

genc-kadin-arp-calarak-bebegini-dogurdu-7861447_1802_m.jpg

http://tv.haberler.com/arp-calarak-bebegini-dogurdu-7861447-videosu/

Denedim denedim hatta hemsirede bana suya lavanta kokusu koyayimmi demisti , ben orda sanci cekiyorum o koku derdindeydi :KK53:
Hadi yaa :KK45: koyun can derdinde kasap et derdinde:KK53:

Yakışır :KK59:uygun olan parçayı seçti mi :KK75:durumunun anlam önemini taşısın :anneadayı:
Yatagın hazır orgunu sen bul altın sarısı olsun :cool:
bi orgum vardı efserim,alibabanin bir çiftiligini bir de,ay lav yu ay lav yu duyu lav mi yes ay du'yu çalmayi öğrenmiştim. Neyse.doğuma kadar gelistireyim kendimi:KK48:
İşin Gücün çıkarını düşünmek:KK70: meşhur olacaksın seni Yıldız yapacağım:KK70::KK70:gazeteler adını yazacak, tv programlarına çıkacaksın:KK70:
Ay ben napim içi boş reklami,para lazım bana bebek geliyo bir sürü ihtiyacı olacak. daha çocuğumun altın kaplama emzigi bile yok:KK61:

EnHarbiKiz EnHarbiKiz
Doğumuna beni çagır sevgilim
Doğuramasanda doğurturuz sevgilim
Eger doğuramam dersen
Sonun sezaryan deriz sevgilim
Bak buldum :rolleyes::KK75:doğuma kadar bu parcaya çalış lütfen

Son düzenleme:
Size de yaranılmıyor ha:110:

Bilmem miiii:KK200: hee çok lazım olcak eminim:KK70:
Ya yok ben bu haberi beğendim :KK70: bence sen Org çalma ama ben sana klasik müzik tavsiye ederim senin ufaklıkta sakin olur hem bence piyano almayi düşün hatta keman hediye edeyim sana mis gibi ben calamiyorum ama öğrenelim bari ilerde lazım olur :-)

Ya yok ben bu haberi beğendim :KK70: bence sen Org çalma ama ben sana klasik müzik tavsiye ederim senin ufaklıkta sakin olur hem bence piyano almayi düşün hatta keman hediye edeyim sana mis gibi ben calamiyorum ama öğrenelim bari ilerde lazım olur :-)
Ay keman sevmem ben gıy gıy. Piyano güzel de param yetmez ona kız, fakiriz biz o yüzden org çalcam:KK70:

:KK60:Lohusa yatagın duruma uygun şarkı benden:cool: doğurmak senden :KK70:
Allah razı olsun canim çok düşüncelisin:KK60::KK70:

Back