Genç bir insanın hayatı, f41 anksiyete bozuklukları ve diğer ne demek..

Bence bu durumda karaktere değinilmesi çok yanlış çünkü ne yapıyorsa sadece kendini savunuyor kendine göre. O yüzden karakterine iliskin tum yorumlar yersiz bence

Hic bir kosulda mutlu olmuyor, annesine eziyet ediyor, bir sene ara vermeye yanasmiyor, esyalarina zarar veriyor... Okulu biraksa bile isinin hazir oldugunu bilmek biraz da amacsiz yapar insani. Yorumlarimi yersiz buluyorsan okur gecersin ya da okumayip gecersin . Dusuncemin seni ilgilendirmedigi gibi, senin dusuncen de beni ilgilendirmiyor.

Yanlış anladiniz yorumunuz yersiz demedim karakteri hakkında yapılan yorumlar yersiz olur dedim

Allah yardımcısı olsun onun da, sizlerinde
Biraz empati ile anlamaya çalışırken bile yoruldum

Tehşisi konmuş bir rahatsızlık yaşıyor Hissettiği paniği hayal bile edemem

Uykusuz kalıyordur Düşünüp duruyordur Birçok şey aklında dolanıyordur Bu duruma üzülüyordur elbette Engel olamadığı için kendisini güçsüz hissediyordur Anormal olduğuna inanıyordur içten içe Sinirini dışa vuruyordur Kurtulamıyordur içindeki cümbüşten

Umarım isteklidir tedavi konusunda çünkü işin büyük kısmını kendi kendine halletmeli
Kendisine her şeyin yolunda olduğunu hatırlatıp durmalı, nefes egzersizleri yapmalı gün içinde defalarca kez
Alkol ve sigaradan olabildiğince uzaklaşmalı
Bu tip rahatsızlar zararlı alışkanlıklara meydan bırakıyor

Aklından hangi konular hakkında korkular geçtiğini bilmek zor ama insanlarla iletişimi sekteye uğramıştır muhtemelen

Bence yaşadığı evde bir evcil hayvan bulunmalı Onun dışında biri hayvanın bakımını üstlenebilecekse biraz vakit geçirebileceği ve saf sevgi hissedebileceği bir hayvan almayı düşünün

Neyazikki banada anksiyete bozuklugu teshisi konuldu cok zor kalp carpintisyla aniden uyanıyorum cok zor bunalim hic biseyden zevk almama yemegin bile tadi yokmus gibi aniden aglama krizi aglarken bianda gülme krizi en zoru sicrayarak uyanip kalbimin agzimda atmasi elim ayagim uyusuyor atak geçiriyorum cok zor ya yaşamayan bilemez ALLAH yardımcimiz olsun

ICD'den kontrol ettim şimdi

(ICDye ezberden hakim değilim, DSMyi daha iyi biliyorum - biri Amerikan biri Avrupa temelli tanı kitapları)

f41 grubu anksiyete tanı kriterlerine tam uymadığında veya yaygın anksiyete kriterlerine uyup ek belirtiler de olduğunda diğer tip anskiyete bozuklukları olarak geçiyor.

Ama temelde semptomlar aynı.

Ciddiyeti kişiye göre değişir, kişinin hayatını ne kadar etkilediğine göre değişir.

Halk dilinde evham hastalığı da diyebiliriz.

Ortada somut bir şey varsa bu korkudur, ortada olmayan bir durum varsa ve bundan yoğun endişe duyuluyorsa bu anksiyetedir.

Bir miktara kadar anksiyete de normal kabul edilir.

İlaçlarına devam etsin derim.

A
Amin inşallah.
Arkadaşlarıyla bile çıkmayı istemiyor, asosyal değil normalde girişken fakat onu mutlu etmiyor birşey.
Onu sadece yemek yemek mutlu ediyor.
Dalgınlıkta çok var arada unutuyor.
Ben tanıdaki 41 rakamını anlayamamıştım bir de anksiyete bozukluğu değil bozuklukları diyor.
Hayvanı falan kabul edeceğini sanmıyorum. Bir de kendini yüksek mevkilerde görmek isteyen biri hocalarından birisi kızmış bana nasıl kızar babam gitsin hesap sorsun siz beni ezdiriyorsunuz diyor.
Ki bu kadar ünide hoca yani ne yapabilirsin

Ben de 41 sayısını analayamamıştım aslında anksiyete araştırınca çıkıyor fakat sayıya anlam veremedim.
Yani daha mı ileri bir durum bir de anksiyete bozukluğu yazmıyor bozuklukları ve diğer.
Kullandığı hapta selectra 50 mg.
Siz bilgilisiniz sanırım bu konuda.

Size de çok geçmiş olsun.
Ne yaptığını unutmak, dalgınlıkta oluyor mu peki ve kırma dökme.

Sayı, kaygı atakları sırasında verdiği tepkilerin yoğunluğunu belirtmek için kullanıyor benim bildiğim kadarıyla
Evrensel bir yöntem kullanılan bu yöntem

Mesela hastalığın tipinin farklı olduğunu da baştaki harften anlayabiliyoruz

f41.2 hastası çarpıntı yaşadığı için kalp krizi geçirdiğini düşünüp hastaneye koşarken,
f41.9 hastası çok daha büyük tepkiler gösterir çevresine zarar vermeye başlar hissettiği panik yüzünden

Yine de aklınıza takılan soruları yüzyüzeyken bir uzmana sormanız çok daha iyi olacak

Canim 41 anlami olan bir sey degil. ICD kodlarindan biri sadecw hastaligi temsil ediyor.
Ciddi bir durum degil. Zaten ICD kodu yazmadan hasta sayfasini kapatamadigin icin en yakin dusundugun taniyi yazmak zorundasin doktor olarak.
Kafana taktigin her seye anksiyete denir. Kimininki hayatini cok etkileer, kimininki az... anksiyete kisaca endise demektir.
Ilaclarini kullanmaya onu ancak doktoru ikna edebilir gibi geldi. Ayrica fayda gorebilmesi icin en az 3 hafta kullanmasi gerekir. Gecmis olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…