• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Gelinlikte Su Dalgası Etek Modası

minenes

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
2.740
80
363
İstanbul
Herkese merhaba bayanlar,

Geçen seneden beridir karşıma zaman zaman çıkan bir moda var, nihayet yerel vitrinlerde de görmeye başladık. Bu moda ile ilgili sizin görüşlerinizi merak ettim.

Benim kişisel gözlemim, su dalgası denen, organzeden yapılma bu ilginç etek modelinin ilk olarak Vera Wang tarafından kullanıldığı idi -yanlışsam düzeltin-. Onun gibi başka ünlü markalar da, mesela Lazaro da bu modeli kreasyonlarına dahil etti. Son olarak, tasarımcıların uçuk rakamlı kreasyonlarından sonra bu sene -en azından Avrupa için- daha ulaşılabilir sayılabilecek Rosa Clara, Pronovias gibi markalarda bu tarz eteklerden birkaç tane görmeye başladık.

Bu eteklerin tam aynısından ikinci bir tane yapılamadığından, yani her birinin tek ve özel olduğundan bahsediliyor...

Siz ne dersiniz, böyle bir etek bizde kullanılır mı?

whitebyverawang4.jpg
whitebyverawang5.jpg

lazaro-bridal-spring-2012.jpg

rosa-clara-alcantara.jpg

pronovias-benicarlo-2012-wedding-dress.jpg

Son düzenleme:
kumas kaliteli ve üst tarafi güzel olursa ben kullanirdim :31:
ama ...
ben avrupada yasiyorum ve benim gördügüm gelinlerin cogu "ben prenses olmak istiyorum dügünümde!! :32:" diyip gelinligin amacini unutup söyle cikiyor karsima

469.jpg

attachment.php

7581d1316091526-1255285486..jpg

yani bence bir cok türk kizi böyle bir model giymez ... onlarinmi yoksa benimmi gelinlik anlayisim yanlis bilmiyorum :27:

ama ...
ben avrupada yasiyorum ve benim gördügüm gelinlerin cogu "ben prenses olmak istiyorum dügünümde!! :32:" diyip gelinligin amacini unutup söyle cikiyor karsima

yani bence bir cok türk kizi böyle bir model giymez ... onlarinmi yoksa benimmi gelinlik anlayisim yanlis bilmiyorum :27:

he heh, o benzenilen "prenses"lerin kimler olduğunu emin olun benden fazla kimse merak etmiyordur şu dünyada. Benim gördüğüm prenses gelinliklerin bu tarzla hiç alakası yok ama işte bir yerlerde bu tarz giyinen bir prensesler var herhalde ki toplumca buna özeniyoruz :D

keşke üstteki resimdeki toplamalar yerine bunlardan giyseler kabarık olsun dienler :)

pronoviasın da benzer modelleri var tabi kumaşları uçuş uçuş belli, ama ben dantel die tuturduğum için elemiştim,,,

elbet bu modalar da bize uğrayacak bi gün :)

pronovias'ı gördün mü gözün kapalı güven derim :)
şahsi fikrimi soracak olursan bence çok güzel duruyorlar.

ama ...

469.jpg

attachment.php

Cnm Süper bi örnek olmuş seni tebrik ediyorum çok güldüm yaa süpersin :)))

ikinci örneklerde olduğu gibi; ortaya karışık, hepsi birbirine benzeyen, her detayı fazlasıyla abartılmış ve dikkat çekeyim derken tamamen şıklıktan uzak kalınan modeller insanı bakarken bile yoruyor. "hayatımda bir kez giyeceğim nasılsa" gibi bir düşünceyle elimizden geldiğince abartıyoruz gelinliklerimizi. biraz da dikkat çekme ve en gözde olma uğraşımız var sanırım. aslında gelinlerimizin bunlar için hiçbir çaba harcamalarına gerek yok. düğüne gelenler zaten bizim için gelmiş oluyorlar. yani farkedilmek için bir uğraş harcamaya gerek yok. ne giyersek giyelim o gün zaten herkesin gözü bizde olacak. aslında önemli olan insanların sizden nasıl bir gelin olmanızı beklediği ya da ne kadar abartılı bir gelinliğiniz olduğu değil. sizin nasıl bir gelin olmak istediğiniz. önemli olan o gelinliğin içinde hissettiklerimiz.

bir de sanırım çevremizden ve bize sunulan gelinlik anlayışından da çok etkileniyoruz. uzun zamandır gelinlik araştırması içindeyim ve nerdeyse gördüğüm tüm vitrinler ikinci tarz örneklerle dolu. bundan bir kaç yıl önce gelin olmuş olsaydım belki ben de onlardan birini alıp çıkacaktım gelinlikçiden. ortadaki örnekler belli,bütçe belli sonuçta. ama yeni yeni bilinçlenmeye başlıyorum. bana sunulan örneklerden birini tercih etmek zorunda olmadığımın farkındayım artık. aslında biraz da ne istediğimi biliyorum. neyse çok uzattım sanırım. sonuçta herkesin şahsi düşüncesi. herkes kendine en yakışanı bilir zaten. nihayet sadede geliyorum :1: eklediğin tarzda gelinlikleri ilk kez dün internette pronovias defilesini izlerken farkettim minenes. çok ilginç gelmişlerdi bana. daha öncede görmüştüm ama bu kadar yakından incelememiştim. gerçekten model adına layık olmuş. su gibi.. umarım şıklık anlayışımız değişirde böyle zarif modelleri daha çok görürüz düğünlerde. son olarak da 2,3 ve 5 numaralı gelinlikleri çok beğendim:16:

Setuna, görüşlerine katılıyorum.

Malesef Türk gelinlik piyasasında gelinlikçiler ve gelinler el ele verip "ucuz ve kalitesiz malzeme, bol kalabalık" modelini benimsemişiz yıllardır. Kötü kumaşlar, kötü taşlar kullanıyorsanız malzeme kalitesizliğini gizleyecek kalabalık yapmanız gerekir çünkü. Bunun en somut örneği dantellerdir mesela. Orijinal, gerçek dantel yerine yıllardır brode kullandığımız için brodelerin kaba makine işlemelerini saklamak için boncuğa boğuyoruz dantelleri (!) Şimdi de gözümüz alışmış, işlemesiz dantel gerçek dantel tipinde bile olsa bize zayıf görünüyor. Oysa ki dikkat edin istisnai birkaç model haricinde Pronovias vb markalar danteli işli kullanmazlar. Aynı şekilde düz kumaşlarımızda da ipekliler yerine sentetik olanları tercih ettigimiz için sade modellerde olumlu sonuç alamamaktayız ve bu yüzden hareketli modeller gözümüze güzel gelmekte.

Bir de tabi bir şeyi tek güne özel kılan şeyin kalite değil malzeme kalabalığı olarak düşünülmesi ve sanki her şeyi bir gelinliğe sığdırabilecekmişiz gibi "aman şunu da eksik kalmasın" denmesi var

sevgili minenes mrb.
seni kk da gezinirken tesadüfen fark ettim ve biçok kk üyesi gibi takibe almaya karar verdim . açtığın konular için çok tşk çok faydalı ve güzel bilgiler edindim sayende allah razı olsun tarzını ve tercihlerini zevkli buldum. blogunu bundan sonra hep takip edicem kesinlikle dolu dolu ve yaralı olmuş seninle tanışmayı ve arkadaş olmayı çok isterdim. bigün takipçilerinle veya başka bi sebeble biyerde toplantın,buluşman yada konuşamcı olarak vs. katılmak isterim
sevgiler

sevgili minenes mrb.
seni kk da gezinirken tesadüfen fark ettim ve biçok kk üyesi gibi takibe almaya karar verdim . açtığın konular için çok tşk çok faydalı ve güzel bilgiler edindim sayende allah razı olsun tarzını ve tercihlerini zevkli buldum. blogunu bundan sonra hep takip edicem kesinlikle dolu dolu ve yaralı olmuş seninle tanışmayı ve arkadaş olmayı çok isterdim. bigün takipçilerinle veya başka bi sebeble biyerde toplantın,buluşman yada konuşamcı olarak vs. katılmak isterim
sevgiler

thaliaaa, teveccühün. araştırdığım şeyler gelinlerin işine yarıyorsa ve artık daha doğru malzemeyle hayallerine daha fazla yaklaşacaksa gelinler, bana bundan büyük mutluluk yok :D henüz kendim bir buluşma düşünmedim ancak başka buluşmalara sıkça giden biriyim. inşallah tanışırız isteyen herkesle.

thaliaaa, teveccühün. araştırdığım şeyler gelinlerin işine yarıyorsa ve artık daha doğru malzemeyle hayallerine daha fazla yaklaşacaksa gelinler, bana bundan büyük mutluluk yok :D henüz kendim bir buluşma düşünmedim ancak başka buluşmalara sıkça giden biriyim. inşallah tanışırız isteyen herkesle.

2 gündür blogundan çıkamıyorum nerdeyse bütün yazılarını tek tek sindire sindire :))))) okumak istiyorum evine bayıldım mutlulukla ve huzurla oturun inş.

aynem bende katılıyorum bütün gelinlikler tornadan çıkmış gibi kabarık puf puf ve zevksiz gelin saçları hep aynı tip ve zevksiz herşey çok sıradan.. ben gelinliğimde bu tip bir model tercih etmeyeceğim bu su dalgası modeli de bana çok karışık ve salkım saçak geliyor ben sade abartılı olmayan fırdır seviyorum birkaç tane topic açtım resimler yükledim :)

Bizde tutar mı diye soruyorsunuz ya; geçen sene tesettürlü bir gelin görmüştüm aynen bu model etekten. Ancak onun eteği belde başlıyordu gördüğüm kadarıyla bu örnekler balık tarzı. Artık belden inen modeli mi yoksa kullandığı bolero mu (tabi kastettiğim bolero su bildiğimiz kaftavari kumaştan olanlarından) daha olmadı başörtü+duvak mı, baya bir karışık duruyordu. aslında şık olduğu bellli olan gelinlik tesettürlü gelinliklerin hazin sonuna uğramış gibiydi.

Bizde tutar mı diye soruyorsunuz ya; geçen sene tesettürlü bir gelin görmüştüm aynen bu model etekten. Ancak onun eteği belde başlıyordu gördüğüm kadarıyla bu örnekler balık tarzı. Artık belden inen modeli mi yoksa kullandığı bolero mu (tabi kastettiğim bolero su bildiğimiz kaftavari kumaştan olanlarından) daha olmadı başörtü+duvak mı, baya bir karışık duruyordu. aslında şık olduğu bellli olan gelinlik tesettürlü gelinliklerin hazin sonuna uğramış gibiydi.

tüh, merak ettim şimdi :D

ama ...

bu tarz gelinlikler cok fazla var artık daha farklı modelleri deneseler keske

Back