• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Gelinlikte Siyah Kuşak Devri

Vera Wang son bir kac senedir renkli kusaklari hep kullaniyordu bu sene siyaha biraz daha kaymis olabilir.
Ben tugba buyukustunu de vatan sasmazin esinin gelinliklerini de begendim kendim siyah dusunur muydum emin degilim ama.
Benim de gelinligimde kusak vardi ama altin rengi idi , bizde kirmizi kusak adedi olmamasina ragmen annem biraz laf etti baslarda hani sonra erkek tarafi laf eder zaten bizde kirmizi kusak adedi yok bir de sen baska renk takican ( provalardaki daha kahverengiye caliyordu da orjinali altin sarisi geldi) , ben zaten vera wanglerin kusakli modelleirni cok begeniyordum , kendi gelinligimi de altin rengi kusagi ile bir kere begenmis oldum , acikcasi insanlar laf ederlerse de etsinler dedim , kirmizi kurdele bekareti temsil ediyorsa ( ki yukarida bir arkadasin yazdigi gibi tamamen eski adetlerdeki gayret kusagi ama sonra o da bekarete cevrilmis ); benimki de o zaman altin rengi altin kadar degerli bekaretim derim dedim gectim . benim bir kere giyinecegim seyde baskalarinin laflarini dinleme sinirim da bir yere kadardi. herkes kendini nasil guzel hissediyorsa oyle giyilmeli bence, gelinlikleri cok elestirmemek lazim o yuzden , ay bu unluler de cok zevksiz deniyor ama zevk cok goreceli bir kavram o unlulere gore de burda gordugumuz bir cok alli pullu kat kat kabarik gelinlikler hos gelmeyebilir , gelin olmus olanlar ya da gelin adayi olup gelinlik deneyenler bilirler, onlarca gelinlik denerseniz biri iste tamam ben sana aitim der, ister sade olur , ister siyah kusakli , ister alli pullu , ister kabarik ; herkes insallah gonlundeki gelinligi giyer.

Koyu beşiktaş taraftarı olarak siyah kuşak tam benlikmiş,elimede kırmızı çiçek:66:Ama ben kuşak olayını pek sevmiyorum
Bana kalsa kuşak takmam ama geleneklerin sürdürülmesi adına en azından evden çıkana kadar kırmızı kuşağımı takarım.
:82:

siyah kuşak? :37:

yoksa damada senden önceki geçmişim hayt huiyt sesleriyle dolu, bu siyahı kuşağı kolay almadım ben deyip, geceki müsabakada karşısındaki rakibin çetin ceviz olduğunu göstermek için mi?

şaka biyana. kanmayalım bunlara. kapitalizmin tuzakları efenim. e malum trendçi kızlar koşsun, piyasa hareketlensin, ne bu kırmızı kırmızı.

özellikle de düğünü podyum organizasyonu olarak görenler için ulvi bir adet değil de. ha isteyen takar istemeyen takmaz. banane:37:

kırmızı kusagı zaten hıc begenmezdım gelınlıgı bozduguna ınanırdım .ama sıyah kusagıda tercıh etmem .ılla kusak kullanıcaksam seker pembe tercıh ederım arkada kocaman fıyonkun oldugu ayy ne sırın olur yaa

eski köye yeni adet.. napacklarını şaşırmışlar ya farklı olacam marjinal olacm diye.. o kırmızı kurdalenin bir anlamı var bekareti temsil eder.. abi, kardeş, baba yada aile büyüklerininden biri bağlar tıpkı o beyaz gelinliğin masumiyeti saflığı temsil ettiği gibi.. her ne kadar artık bunları önemseyenler kalmasa bile, geçmişe bağlanıp mı hayatımızı şekillendirecez diyenler olsada, ozamn eskiydi artık devir bunları gerektiriyor deselerde, bunlarçağdışı düşüncelerden deselerde.. en büyük karşı çıkanlardanım zamn geçse bile bazı kültürler, töreler, adetler simgeseldir ve çokta güzeldir.. (tabi iyi, zarar vermeyen adetlerden, törelerden bahsediyorum)

Son düzenleme:
ben hep merak ederdim kızlar bu paketlenme olayına ne zaman olmaz diyecekler diye.Ben hiç sevmedim kurdaleyi gelinliğin havasını bozuyor gelinime tembihlemeyi unuttum baktım oda paketli.

ben çok beğeniyorum bu kuşakları ve ben de istiyorum
göğüs altından bağlamalı olacak arkada ya da yanda fiyoklu filan :)
ve kemerle gelin çiçeği ayakkabısı hatta saç aksesuarı uyumlu olacak
favori rengim kırmızı ya da mor olacak benimki
evlenirsem yapıcam ben de :))
kırmızıyı sırf favori rengim olduğu için istiyorum o aptal kuşak adeti yüzünden değil, zaten olursa koyu bi kırmızı ve kalın kemer olacak benimkisi

Son düzenleme:
Kesinlikle katılmıyorum! Araya siyah girince nerede kaldı beyazın masumiyeti saflığı temizliği hadi bundan geçtim diyelim, geleneksel bir insan değilim ama türk toplumu olarak kırmızı kuşak kullanıyoruz geleneklerimiz bu yönde nedir bu batıya duyulan merak onlaın her yaptığını yapmak anlamış değilim... Kırmızı kuşak unutmayalımki bekaret simgesidir batıda bu tip değerler olmadığı için özenilmemesi gerekiyor..

ayrıca gelinliğin beyazının saflığı temizliği gösterdiğini söyleyenlere dipnot
hani gelenek filan ya
eskiden türk gelinlikleri beyaz filan değil gayette kırmızıymış
hatta o bindallılar oluyo eski gelinlikler

ayrıca gelinliğin beyazının saflığı temizliği gösterdiğini söyleyenlere dipnot
hani gelenek filan ya
eskiden türk gelinlikleri beyaz filan değil gayette kırmızıymış
hatta o bindallılar oluyo eski gelinlikler

doğru bir hatırlatma. beyaz gelinlik bilemedin 100 senelik bir olay bu topraklarda. aman nasıl da sahip çıkıyoruz yalnız :D aynı fese döndü bu olay. bilirsiniz, fes osmanlıya gelmeden yunan giysisi diye olay çıkarıldı, sonra fes yasaklanmak istenip şapka getirilirken sanki fes bizim kıyafetmiş gibi yine isyan çıktı :60:

beyaz gelinlik de bir moda, Allah'ın emri değil. ha güzel bir moda olduğu için tüm dünyada giderek daha fazla benimseniyor. ama onun üzerinde değişiklik yapmak korkunç veya kötü bir şey değil. sadece tercih meselesi...

doğru bir hatırlatma. beyaz gelinlik bilemedin 100 senelik bir olay bu topraklarda. aman nasıl da sahip çıkıyoruz yalnız :D aynı fese döndü bu olay. bilirsiniz, fes osmanlıya gelmeden yunan giysisi diye olay çıkarıldı, sonra fes yasaklanmak istenip şapka getirilirken sanki fes bizim kıyafetmiş gibi yine isyan çıktı :60:

beyaz gelinlik de bir moda, Allah'ın emri değil. ha güzel bir moda olduğu için tüm dünyada giderek daha fazla benimseniyor. ama onun üzerinde değişiklik yapmak korkunç veya kötü bir şey değil. sadece tercih meselesi...

aynen katılıyorum :)
mesela ben yukarda kendi fikrimi söyledim
bu renkli kemerlere bayılıyorum ve benimki de öyle olacak evlenirken inşallah :)

kırmızı kuşak bence kadını en çok aşağılayan simgedir. elaleme ne benim bekaretimden, ne kadar ayıp yahu milletin gözüne sokar gibi:20: hiç de masumiyet, saflık göstergesi değil. bekaretle namus ölçecek zihniyete bu devirde zihniyet demem ben

benim gibi düşünenlerde varmış demek ki buna çok sevindim bakireyim ya da değilim o tamamen benim özelim kim ne ki?

Bence de KİME NE? isteyen kırmızı takar isteyen siyah ne renk isterse istemeyende hiç takmaz benim için bi anlam ifade etmiyor, ne belli belimdeki kırmızı kuşaktan bakire olduğum?? belkide bakire değilim nereden bileceksin yaparken yanımdamıydın.. gerçekten de hediye paketi gibi.. benim kendi fikrim, takanlarıda yadırgamam, herkesin zevki.. Kim nasıl isterse öyle yapsın.

iyi o zaman
siyaha karşi kırmızı takmaya devam etcez demek ki
evlenmeden hamile kalanları protesto etmek için :74:

ilgnçliğe bak
vera wang dogunun hangi köyündenmiş ki töre cinayetlerini protesto için siyah kuşak trendini uydurmuş
hay Allahım yaa, külliyen saçmalık başka bişi değil....

evlenmeden hamile kalanlar ya da bakire olmayanlarla neden bu kadar ilgileniyorsak..
başkalarının ahlak bekçisi olmaya neden bu kadar meraklı bir toplumuz?
kadınların kişilikleri yerine bekaretleri, namusları gibi tamamen erkek egemen toplumun baskı araçlarına bakmayı nasıl bu kadar normal buluyorsunuz??

bakış açısınızı çok yanlış buldum..
zaten çok ahkam kesen birisiniz kusura bakmayın ama..

...

bense moda diye siyah kuşak takmayacağım gibi aşağılayıcı ve baskıcı bir gelenek olduğu için kırmızı kuşak da asla takmayacağım..

Kırmızı kuşağın görüntüsünden hoşlanmam. Taşıdığı anlamsa daha beter... Bir arkadaşın dediği gibi; bunu kadını aşağılayıcı buluyorum. Erkeğe de takılsın o zaman. Neden namus sadece kadın için bu kadar basite indirgeniyor? Her neyse... Ben takmadım. Sırf gelenek diye bana ters olan bir şeyi yapmam. Siyah kuşak, beyazla daha güzel bir kombinasyon oluşturmuş ama sadeliği daha zarif bulduğum için onu da takmazdım.

Back