• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Gelinlikte Siyah Kuşak Devri

EstetikEditor

ne mutlu TÜRKÜM diyene
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2008
6.979
147
158
İstanbul
Gelinlikte kırmızı kuşak tarihe karışıyor, trendler kırmızının yerini siyaha bıraktığını gösteriyor. Siyah kuşak, 2010 kışından bu yana hemen hemen tüm markalarda öne çıkan bir ayrıntı. Dünyaca ünlü gelinlik markası Vera Wang’ın 2011 gelinlik koleksiyonunda da tüm kuşaklar siyah renkte.

$siyah kuşak4.jpg $siyah kuşak3.jpg Eki Görüntüle 235264 $siyah kuşak.jpg

yeni trend iyi güzel de ben evlenirken benim ailem böyle şeylere karışır..hadi kendi ailemi geçtim eşimin ailesi de karışır.
kırmızı kuşak dururken bana böyle siyah kuşak izin vermzler kii :26:heves ettiğimle kalakalırım bende :25:

siyah yada kırmızı bence gelinliği bozuyor :19:
tamam adettir ama benim tuhafıma gidiyor yaa. bu kız elllenmemiş :27: hediye paketi gibi :37:

benim bildiğim ilk kez evlenenlere bağlanır o, maşallah şimdi ikinci evliliklerde de bağlanıyor

siyah olurmu hiç ya kötü bi anlam yüklenmiş gibi. kırmızı gayet güzel ama arkadaşın dediğinede katılıyorum kurdela olunca kendimizi hediye paketine benzetmemiz normal:31:

renk olarak kırmızı takılmasının nedeni belli, herkes de biliyor. siyah ne demek oluyor acep başımdan çok sevdalar geçti olabilir mi? öyle ya herşeyin - her rengin bir anlamı var.

gelinliğin kırmızı kuşağı olur siyah ta neymiş çok saçma daha ne ler çıkartacaklar bakalım

gelinlikte kuşaktan hiç hoşlanmıyorum,
kırmızı kuşağı da çok gelenekçi buluyorum,
bakire olduğumuzu ispatlamak zorunda mıyız elaleme?
hem olmasak kime ne?
çok saçma bir adet,
bana da zorla taktılar evde 5 dk,kırılmasınlar büyükler diye dayandım ama evden çıkarken çıkardım.
siyah ya da başka renkli kuşaklar ise tamamen zevk ve tasarım meselesi, en azından bekaret sembolü gibi gurur kırıcı değil.

gelinlikte kuşaktan hiç hoşlanmıyorum,
kırmızı kuşağı da çok gelenekçi buluyorum,
bakire olduğumuzu ispatlamak zorunda mıyız elaleme?
hem olmasak kime ne?
çok saçma bir adet,
bana da zorla taktılar evde 5 dk,kırılmasınlar büyükler diye dayandım ama evden çıkarken çıkardım.
siyah ya da başka renkli kuşaklar ise tamamen zevk ve tasarım meselesi, en azından bekaret sembolü gibi gurur kırıcı değil.

kesinlikle senin görüşündeyim. siyah kuşakta yanlış bence. bende evlenince kuşağı mecburen evden çıkarken takar araba da çıkarırım

kırmızı kusak neden gurur kırıcı olsunkiii... cookk anlamlı bır gelenegımız bence vede surdurulumeliii.. böyle gelenek bozucu bizim kimliğimizi bozocu seylerı sevmıyorum ben.. biraz sahip cıkalımdeğerlerimize.. neymiş öyle siyah kuşak falan..

bu modanın çıktığı yer batı ülkeleri. yani bir kısım türkün kırmızı kuşağa alternatif olarak çıkardığı bir şey değil. tamamen estetik bir tercih olarak çıkan bir moda. bu yüzden kırmızı kuşakla kıyaslanmasını çok garip buluyorum açıkçası.

ben batılıların kuşak modasını seviyorum ama pembe, turuncu filan neşeli renklerden üzerinde çiçekler olan kuşaklar ve onlarla uyumlu elçiçekleri ile ayakkabılar daha çok hoşuma gidiyor, siyahtan ziyade...

bende görüyorum siyah kuşaklı gelinler.ama hiç begenmiyorum.kırmızı kuşakta bence gelinliğin saf beyazlığını bozuyo banada adettendir diye bağladıdar.(duayla babam bağladı evden cıkarken).salona girdikten 5 dakka sonra cıkardım.gelinlik dediğin bembeyaz olur üzerinde başka hiç bişey olmaz.ama böyle değişiklikleri sevenler için gökhan özenin eşinin gelinliğindede kuşak vardı ve rengi güzeldi.siyah yerine öyle bi renk olabilir belki.

Bayrağımız :72: hariç kırmızı-beyaz a tahammülüm yoktur benim gelinlikte de çok kötü görünüyor açıkçası.
Siyah güzel görünmüş bence ben takarım demiyorum zaten daha çok uzun zaman var o günlere ama göze hoş görünüyor.

Kırmızı kuşak gelenektir.Ha görsel olarak hoş buluyor muyum?-Hayır.Sadece adet yerini bulsun diye baştan takılır sonra çıkartılır.Siyah kuşağa gelirsek kırmızı kuşaktan çok daha kötü.Görsel güzelliği yok bir manası yok.El çiçeği ile tamamlanırsa pudra renginde falan kuşak takılabilir.Ben yapmam ama gözü yoran çirkin bir görünüm çıkmaz.
Ayrıca bu siyah kuşakla da ilgili bazı yerlerde ne o 'bakire değilim' demek mi istiyor tarzı yorumlar yapılıyor.Anlamı bu değil evet ama insanların düşüncelerine ne yapsak engel olamayız. =)​

Bakire olarak evlenmeme rağmen kırmızı kuşak olayından ben de hoşlanmıyorum. Türk kızları bekaretlerini deklare etmek zorunda oluyorlar da, neden erkekler bakirliklerini kanıtlamak zorunda olmuyor? Türk toplumuna yerleşmiş olan dinden çarpıtılarak alınmış ve sadece kadına yüklenmiş bu bekaret anlayışı beni çok sinir ediyor. Bakire olsan da olmasan da o kuşağı takabilirsin ayrıca, sen saklamak istersen kim bilecek... Böyle şeylerin ilanı mı olur? Allah Allah...İnsanları zorlayan ve töhmet altında bırakan şeylere kızıyorum. Gördüğümüz gibi yok yere fitne fesada da neden oluyor.

Bundan bağımsız olarak, diyelim ki kırmızı kuşağın yaygınlaşmasını istiyoruz. Kızlarımızın 5 dk takıp sonra can havliyle attığı ve nefret ettiği bir şey olsun istemiyorsak, bu kuşağı gidip mahalle tuhafiyecisinden üç paraya, en sentetik kumaştan ve cırıl cırıl parlayan gıcık bir renkte almayacağız. Ayrıca, kırmızı kadar canlı bir rengi de bir dengeleyicisi olmadan kullanmamızı bekleyemezler. Kuşak kırmızı olacaksa el çiçeklerinde ve ayakkabıda kırmızı olması dengeleyici bir unsur olacaktır.

pronuptia-bridal-uk-2011-wedding-dress.jpg
quinceanera-wedding-dress-a.JPG
Free-Shipping-Hot-Sale-Trumpet-Mermaid-Strapless-Stack-up-Lace-Wedding-Dress-WD68-with-Red-Belt.jpg
red-band-wedding-dresses.jpg

Ivory-Beading-Ruffle-Belt-Sweetheart-Spaghetti-Straps-Taffeta-Wedding-Dress-3897-1.jpg
Ivory-Beading-Ruffle-Belt-Sweetheart-Spaghetti-Straps-Taffeta-Wedding-Dress-3897-2.jpg

4677

banada çok itici geldiği için ben kuşak fln takmamştm..resmen gelinliğimin bütün güzelliğini alıp götürürmüş gibi..bembeyaz şeyde kıpkırmızı bişi..ailemde hiçbişi demedi..ben kimseye bekaretimi ilan etmek zorunda değilimki... gelenek melenek..çok güzel geleneklerimiz var kına gecesi vs..gibi onlara sahip çıkcaksak çıkalım kurdela olayı kanlı çarşafı asmaktan farkı yok bence ikiside aynı şeyi simgeliyo..bilmiyorum benim düşüncem böyle çocukluğumdan beri kıl olmuşumdur kadın için böyle şeyleri rencide edici buluyorum..erkekte taksın o zamn. niye takmıyo o istediğini yapabilir mi evlenene kadar erkek olduğu için..

kuşağın bekareti temsil etmesi Doğu kültürüne has bir durum diye biliyorum. Siyah kuşaksa sadece aksesuar olarak düşünülmüş. Benim arkadaşlarım arasında tepki olarak siyah kuşak takan da oldu. Bence kırmızı kuşak ve "size temiz teslim ediyoruz" mantığını bırakmalı insanlar.

siyah kuşak galibaa başımdan çok şey geçtii karalara bagladım mi diyor:))

kırmızı kuşaga gelince gelenek adına banada takdılar ama benim kızım olsa aynı şeyi ona yaptırmam gelinlik sade çok daha iy bana göre

Back