• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Gelinlikler ates pahasi

rosalone

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
892
320
73
37
Merhaba evlenecek olan kizlar, her genc kizin en onemli elbisesi suphesiz ki gelinliktir. Ama gelin gorun ki turkiyede gelinlik sektoru el yakiyor. Ben 1,5 yildir evliyim, gelinligimi kiralamistim, cok pahali oldugu icin satin alamamistim. (O zamanlar esimin durumu yoktu) Gelinlikcime 200 tl daha vereyim de sat demistim, satmamisti, cok kizmistim. Evlendikten sonra ABD ye gelin geldim, buradaki gelinlik fiyatlarini gorseniz saka mi dersiniz, inanamazsiniz. Asagida cok begendigim sadece bir gelinligin resmini ekliyorum, fiyatini tahmin eder misiniz? (Inanin tr deki bircok genc kiza buradan istedikleri gelinlikleri gondermek isterdim, mutlu olsunlar diye). Sadece bu bilgiyi paylasmak istedim, neden turkiyede gelinlik sektoru bu kadar pahali ki?
Bu gelinlik sadece 300-400 tl (rengine, bedenine, kalitesine gore fiyat birazcik degisiyor)

Eklentiler

• $gelinlik.jpg
    $gelinlik.jpg
    70,2 KB · Görüntüleme: 2.236
Son düzenleme:
evet çok doğru söylüyosun yabancı sitede ki gelinliklere bakıyorum fiyatları şaka gibi. buradaki fiyatlara göre oradan 3-4 tane gelinlik alınır :19: belki de daha fazla hatta resimdeki gelinliği Türkiye de en az 3500-4000 gibi fiyatlarda satılır diye düşünüyorum

Son düzenleme:
Hem bunlar da el dikimi, tr de ne diye o kadar pahaliya dikerler ki anlamam.

Bu paylaşmış olduğunuz gelinlik ve benzerleri Çin, Kore, Tayland gibi işgücünün bedava olduğu ülkelerde fabrikalarda üretilen gelinlikler. Ucuz olmalarının sebebi de bu.

Amerika'da çok çeşitli fiyatlardan gelinlik satılıyor. Bu paylaşmış olduğunuzun genelin seçimi olduğunu sanmıyorum. Amerika merkezli Vera Wang, JLM Couture benzeri markaların bu söylediğiniz fiyatlara satış yapmadığını biliyoruz, hatta oldukça pahalı oldukları söylenebilir. Türkiye'deki gelinliklerden de pahalı.

Türkiye'de herşeye rağmen işgücüne belli bir miktar para ödeniyor. Bir gelinlikçide birden çok işçi çalışıyor. Ayrıca gelinlikler fabrikalarda değil genelde şık modaevlerinde dikiliyorlar. Bu modaevlerinin kirası gelinliğin fiyatına yansıyor. Herşeyi geçin, özel dikim yani üstünüze siparişle dikilen bir ürünün fiyatı elbette ki konfeksiyon ürününden pahalı olur. Birim maliyetleri daha yüksek çünkü. Türkiye dışında, Avrupa ve Amerika'da özel dikim gelinlik pek rastlanan bir şey değil, olursa da çok daha pahalı olur bizden, emin olun.

Bu paylaşmış olduğunuz gelinlik ve benzerleri Çin, Kore, Tayland gibi işgücünün bedava olduğu ülkelerde fabrikalarda üretilen gelinlikler. Ucuz olmalarının sebebi de bu.

Amerika'da çok çeşitli fiyatlardan gelinlik satılıyor. Bu paylaşmış olduğunuzun genelin seçimi olduğunu sanmıyorum. Amerika merkezli Vera Wang, JLM Couture benzeri markaların bu söylediğiniz fiyatlara satış yapmadığını biliyoruz, hatta oldukça pahalı oldukları söylenebilir. Türkiye'deki gelinliklerden de pahalı.

Türkiye'de herşeye rağmen işgücüne belli bir miktar para ödeniyor. Bir gelinlikçide birden çok işçi çalışıyor. Ayrıca gelinlikler fabrikalarda değil genelde şık modaevlerinde dikiliyorlar. Bu modaevlerinin kirası gelinliğin fiyatına yansıyor. Herşeyi geçin, özel dikim yani üstünüze siparişle dikilen bir ürünün fiyatı elbette ki konfeksiyon ürününden pahalı olur. Birim maliyetleri daha yüksek çünkü. Türkiye dışında, Avrupa ve Amerika'da özel dikim gelinlik pek rastlanan bir şey değil, olursa da çok daha pahalı olur bizden, emin olun.

Siz gelinlikcisiniz herhalde :) ABD de el isciliginin cok pahali oldugu kismina katiliyorum ama su da var ki burdaki insanlar gelir olarak bizden cok daha zenginler ve bu gelinlikleri aliyorlar, giyiyorlar, goruyorum cevremde de, gelinliklerin satildigi sitelerde de. ABD de marka cesitliligi cok fazla 300$ a da gelinlik var, 3000$ a da, ama sonucta 300$ a cok guzel gelinlikler bulunabilir, ve insanlar da alir. tr de bu imkansiz. Biraz daha insafli olabilir gelinlikciler, ama nedense gelinlik mecburen alinan ve her genc kizin da hayali oldugundan gelinlikciler bu soktorun citasini cok fazla yukseltmisler.

Gelinlik dikimiyle mesleğimin yanında bir ek uğraş olarak uğraşsam da, hayır, modaevi olan bir gelinlikçi değilim.

Bizim kızlarımız batı gelinlerinden biraz daha seçiciler. Yoksa bizde de 300-500TLye gelinlik bulabiliyorsunuz ve Çin'den getirilenlerin kalitesinde oluyorlar. Bu bulamama meselesi değil, kültür meselesi, gelinlikçilerin tek başına yaptıkları bir şey değil. Bazı kültürlerde özel gün kıyafetlerine çok para harcanır. Mesela biz, mesela İspanyollar, mesela Brezilyalılar veya Malezyalılar. Brezilyalıların ikinci el gelinlik platformlarına bakıyorum mesela, ortalama 10000TL veriyorlar gelinliğe, bizden de fazla yani.

Ayrıca Amerikalı, kuzey Avrupalı gelinler elbise gibi denen, oldukça basit gelinlikleri tercih edebiliyorlar, hatta çoğunlukla öyle ama bizim kültürlerimiz kat kat, kocaman, gösterişli şeyler istiyor. Gelinliğe bakış açısı çok farklı.

Talep nasılsa, arz ona göre oluşuyor ülkelerde...

Gelinlik dikimiyle mesleğimin yanında bir ek uğraş olarak uğraşsam da, hayır, modaevi olan bir gelinlikçi değilim.

Bizim kızlarımız batı gelinlerinden biraz daha seçiciler. Yoksa bizde de 300-500TLye gelinlik bulabiliyorsunuz ve Çin'den getirilenlerin kalitesinde oluyorlar. Bu bulamama meselesi değil, kültür meselesi, gelinlikçilerin tek başına yaptıkları bir şey değil. Bazı kültürlerde özel gün kıyafetlerine çok para harcanır. Mesela biz, mesela İspanyollar, mesela Brezilyalılar veya Malezyalılar. Brezilyalıların ikinci el gelinlik platformlarına bakıyorum mesela, ortalama 10000TL veriyorlar gelinliğe, bizden de fazla yani.

Ayrıca Amerikalı, kuzey Avrupalı gelinler elbise gibi denen, oldukça basit gelinlikleri tercih edebiliyorlar, hatta çoğunlukla öyle ama bizim kültürlerimiz kat kat, kocaman, gösterişli şeyler istiyor. Gelinliğe bakış açısı çok farklı.

Talep nasılsa, arz ona göre oluşuyor ülkelerde...

Bizde sadece ozel gun degil hergun kiyafeti, gunluk giyim, is kiyafeti, gezme kiyafeti vs ABD den daha cok daha ozentili. Ama burada da cok fazla farkli kulturden insan oldugu icin herkes de basit gelinlik tercih etmiyor artik. Ilginctir ki beyaz, tarlatanli gelinlik modasini biz batidan almisiz ama batidan daha pahaliya mal ediyoruz. Siz de haklisiniz tabi.

Back