Merhaba,
Öncelikle hayırlı olmasını dilerim.
Dublin modelinde drapeleri sevmiyorum, ayrıca üstündeki çiçeklere yakından bir bakalım:
Bu çiçeklerin hazırları zaten tek tek satılmıyor. Bazen kumaşlara böyle çiçek dikili geliyor, inci dantelde papatya bahçesi vardı mesela, ancak onların üstünde işlerini görmeyecek başka bir sürü çiçek, işleme de oluyor ve sadece bu çiçekleri almak için o kadar para vermez gelinlikçi. Lazer kesimli kumaşlar pahalı çünkü. El çiçeği yapan kadınlar bu çiçekleri yapabilir, ancak ona ikna ederseniz olur. Bir de tabi gelinlikçi kendi tül de kesecek, çünkü çiçekler tül çiçeklerle karışık.
Uri modelini genel olarak seviyorum ancak bence dantel değil de güpür olması olumsuz bir durum.
Güpürün yakıştığı modeller de oluyor ancak uri yerine bunun dantelli versiyonu daha güzel olurdu bence. Bir de, etek çevresinin güpür dönülmüş olması fiyatı arttırır, bütçeniz yoksa da güpür kalitesini düşürür.
Dogma modelinde yine Dublin gibi çiçeklerin meselesi olacak, özel yaptırması lazım ya da çiçekli pahalı kumaş alıp içinden çiçekleri seçmesi. Bir de bu modelde kordonesiz fransız kupon dantel var ki fiyatı arttırır. Göğüsteki drapeleri düzgün yapıp yapmaları da risk.
Donaire modelinde içte kordonesiz fransız kupon kaplı, üstüne tül kaplamışlar, sonra da üstte çifte kordone aplik yapmışlar. Üstteki çifte kordoneyi hiç görmedim, ayrı satılıp satılmadığını bilmiyorum. Ayrıca çift kat dantel işi var, hem içtekinde, hem dışta, işçiliği de malzemesi de pahalı olur.
Dikiş konuları böyle, en güzel hangisi derseniz yine Uri derim,