• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri gelinlik seçimi

deniiizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2012
2.679
3
66
İstanbul
kızlar yavaş yavaş düğün tarihi yaklaştıkça gelinlik arayışına başladım. Bunun içinde hayalime en yakın gelinlik modellerinin pronovias glamour 2013 modellerinin arasında yer aldığını gördüm kafamda bana hitap eden bir çok model var bu koleksiyonda bunların içinde bir kaçı daha ön plana çıktı sizlerinde fikirlerini bekliyorum hangisi daha güzel.Ben diktirmeyi düşünüyorum tabi aynı kaliteye yakın ne kadar iyi sonuç çıkar onuda göz önünde bulundurup korkularım su yüzüne çıkıyor. şimdi fikirlerinizi alıyım kızlar

1. $Pronovias-2013-DUBLIN.jpg
2. $prn13-glmr-11A.jpg
3. $2013-pronovias-glamour-yaz-sezonu-gelinlik-kolesyonu-7.jpg
4. $1941_0.jpg

canım 1 ve 2.modeli beğendim inşallah istediğin gibi bulursun gelinlik 21de de güzel modeller var
ben biraz wera wang modelinden yaptırmıştım bak istersen o da ünlü bi modacıydı

üçüncüye bayıldım denizcim çok güzel danteli görüntüsü modeli çok hoş

Merhaba,

Öncelikle hayırlı olmasını dilerim.

Dublin modelinde drapeleri sevmiyorum, ayrıca üstündeki çiçeklere yakından bir bakalım:

Dublinc.jpg

Bu çiçeklerin hazırları zaten tek tek satılmıyor. Bazen kumaşlara böyle çiçek dikili geliyor, inci dantelde papatya bahçesi vardı mesela, ancak onların üstünde işlerini görmeyecek başka bir sürü çiçek, işleme de oluyor ve sadece bu çiçekleri almak için o kadar para vermez gelinlikçi. Lazer kesimli kumaşlar pahalı çünkü. El çiçeği yapan kadınlar bu çiçekleri yapabilir, ancak ona ikna ederseniz olur. Bir de tabi gelinlikçi kendi tül de kesecek, çünkü çiçekler tül çiçeklerle karışık.

Uri modelini genel olarak seviyorum ancak bence dantel değil de güpür olması olumsuz bir durum.

Uric.jpg

Güpürün yakıştığı modeller de oluyor ancak uri yerine bunun dantelli versiyonu daha güzel olurdu bence. Bir de, etek çevresinin güpür dönülmüş olması fiyatı arttırır, bütçeniz yoksa da güpür kalitesini düşürür.

Dogma modelinde yine Dublin gibi çiçeklerin meselesi olacak, özel yaptırması lazım ya da çiçekli pahalı kumaş alıp içinden çiçekleri seçmesi. Bir de bu modelde kordonesiz fransız kupon dantel var ki fiyatı arttırır. Göğüsteki drapeleri düzgün yapıp yapmaları da risk.

Dogmac.jpg

Donaire modelinde içte kordonesiz fransız kupon kaplı, üstüne tül kaplamışlar, sonra da üstte çifte kordone aplik yapmışlar. Üstteki çifte kordoneyi hiç görmedim, ayrı satılıp satılmadığını bilmiyorum. Ayrıca çift kat dantel işi var, hem içtekinde, hem dışta, işçiliği de malzemesi de pahalı olur.

Donairec.jpg

Dikiş konuları böyle, en güzel hangisi derseniz yine Uri derim,

Uri.jpg

teşekkür ederim mine hanım

benim de gözüm aslında uri modelinde ama sanırım deneyip nasıl durduğuna bakmam lazım çünkü bazen mankende çok yakışan bir model bizlerde sönük kalabiliyor.

zorlu bir süreç başlamış bulunuyor sanırım...

hepsi de çok güzel seçtiğin modellerin, en çok da 3-4 güzel bana göre...

ben minenesin paylastıklarından ilkini cok begendim
benim gelinligim öyle olmalı

Son düzenleyen: Moderatör:
Hepsi birbirinden güzel eminm üzerinde de çok güzel durcaklar mutluluklar dilerimmmm

teşekkür ederim mine hanım

benim de gözüm aslında uri modelinde ama sanırım deneyip nasıl durduğuna bakmam lazım çünkü bazen mankende çok yakışan bir model bizlerde sönük kalabiliyor.

zorlu bir süreç başlamış bulunuyor sanırım...

emin ol cok farkediyor bende ilk katologtan bi gelinlik beğendim deneyince abiye elbise gibi durdu bende daha kabarık bi gülinlik aldım daha sonra ve cok memnun kaldım cünkü düğünümde hiç oturmadım hep oynadım.gelinliğimde benimle harika bi bütün olusturmustu.

Bu yıl yine dantel ön planda zaten dantel ayrı bir şıklık ve asillik katıyor :49: Gelinliğimi Dilek Göktaş a diktireceğim muhtelemen.Diktiği gelinlikler kusursuz :34: Ama şunu da açıkça itiraf etmeliyim ki gelinlik giyen tüm gelinler çok güzel bence beyazın içinde o kadar saf ve temiz duruyorlar ki bence çirkin gelin diye birsey yok...Allah isteyen herkese nasip etsin

deniz gelinlikler gayet hoş lakin vücuduna yakışması çok daha mühim hani minyonum şu olur iri omuzluyum şu olur diye bir durum ne yazık ki her zaman tutmuyor..
en yakın zamanda git bence ve dene..
sonrasında üzerine en çok yakışan modele göre muadillerine bakabilirsin sonrasında ona göre fikirleşebiliriz :79:

Hepsi:52:
2013 kataloğuna baktığımda aklıma kazıdığım 5 gelinlikten 4 ü buydu...
Hangisi olursa olsun size çok yakışacağından eminim.
Şöyle bir şey önerebilirim, düğününüze göre seçin gelinliği.
Kır düğünü olacaksa 3., şık bir salon düğünü ise 4., daha samimi az kişinin olduğu özel bir davet olacaksa 2 ve 1.

Back