evet tatlım o model bir de 9.fotograftakini de begendim... onun dikimi kolay mıdır? hiç anlamıyorum kolayından zorundan habire begeniyorum ben
dediğim gibi, eğer edirnede oturup istanbulda diktirmeyi düşünüyorsan bence diktirme işine girme. çünkü, sana 3 prova verecekler. birincisinde, vücuduna göre kalıp çıkaracaklar, sadece kalıbı göreceksin, gelinliğin asıl kumaşlarını vs. bilemezsin. ikinci provada, gelinliğin için alınmış olan kumaşları kesmiş, kalıba tutturmuş veya dikmiş olurlar, sana sadece boy ayarlatmak ve arka düğmelerin sıkılığına karar vermek gibi şeyler kalır. o aşamaya kadar yapılmış olan şeylere müdahale edemezsin, çok büyük ihtimalle, yani hoşuna gitmeyen bir şey yaptılarsa sineye çekmek zorunda kalabilirsin. son provaya gittiğinde zaten gelinliğin tamamen bitmiş olur ve ne kadar olduysa o haliyle eline verirler.
ben kendi terzimi annemle seçtim, annem hem tekstil mühendisi, hem de ileri derecede dikiş biliyor. terzime de çok güveniyorum, işinde oldukça iyi. ama buna rağmen, müdahale etmek ve değiştirmek istediğim birçok nokta oldu gelinliğimde. çünkü modaevlerinin elinde bir sürü başka gelinlik oluyor, zaman kısıtları var, ayrıca seninle aynı gözle bakmıyorlar sonuçta, senin çok önemsediğin bir ayrıntıyı, zaman kısıtından dolayı es geçebiliyorlar.
o yüzden, hele de aklında "bu olmalı" dediğin bir model olmadığı için, ben sana diktirmeyi değil, hazır almayı öneririm kesinlikle. en azından hoşlandığın modelleri belirlemişsin, gezerken plise, tül ve organze kumaştan, prenses veya a-kesim olan gelinliklere bakarsın, içine sinen bir şey bence olacaktır. en olmadı, o zaman diktirmeye karar verirsin.
bütçen 1500-2000 arasıysa kadıköyden, 1000-1500 arasıyda ümraniyeden bakmanı öneririm.
kolay gelsin.