• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri gelinlik modelinde kararsızım.. :(

nazzo

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2011
82
0
36
Edirne
Kızlar merhaba uzun zamandır yorumlarınızı takip ediyorum ve ben de sizden yardım istiyorum.. pronovias'ın 2011 dreams koleksiyonundan ainsa modelini beğendim.. boyum 1.69 kilom 53... nasıl durur düğünüm havuzbaşında olucak mekana uyar mı ? ya da tavsiye edebileceğiniz modeller varsa yardımcı olurmusunuz çok sevinirim...

öncelikle modele bir bakalım:

Ainsa.jpg

Ainsab.jpg

Ainsaa.jpg

Ainsac.jpg

Boyunuz kilonuz gayet iyi geldi benim kulağıma. Zaten 10-15 cmlik topuklu ayakkabı giyiliyor, boyunuz 1,80 civarı olacak. 1,80 boy ve 53 kilo da manken görüntüsü demek :D Gayet güzel duracaktır.

Ama ben modeli pek beğenmedim şahsen. Evet, farklı bir model, hem malzemesi hem de modelin kendi itibariyle. Ama genel olarak Pronoviasları çok beğenmeme rağmen bu modeli pek sevmedim. Modelin belini kalın, göğüslerini küçük göstermiş öbür modellere göre. Ayrıca beldeki şeridin hemen altındaki eteğin başlangıcı da biraz garip duruyor.

Eğer orijinalini almayı düşünüyorsanız gidin deneyin zaten. Ama özel dikim olacak ise, benzetmeleri bence çok zor olur benden söylemesi...

gelinlik çok ama çok güzel ama bu gelinliğin üstünü yapması çok zor. Burada bir komşu buna çok benzeyen bir gelinlik yaptırmıştı alt kısmını hiç bir özelliği yoktu ama sanırım 1,5 milyar vermişler üstelik gelinliği yapan üstü için çok uğraşmış devamlı bir aksilik çıkmış öyle anlatmıştı.
Çok beğendiysen orjinalini al ya da çok güvendiğin bir modaevine ya da terziye yaptır. ya da resmini al gelinlikçilere sor benzerleri varsa onu dene. ÖMÜR BOYU MUTLULUKLAR

belirttiğin gelinlik tarzları güzelmiş göz attım şimdi.. bir iki gelinlik fotosu eklemek istedim. belki hoşuna gidenler olur..

umarım biz bekarlarında böyle sıkıntıları olur çok yakın zamanda..:31::D

sevdiğinle bir ömür mutluluklar dilerim

$2ia7tdv.jpg $dantel-gelinlik-modelleri-2.jpg $elie-saab-wedding-dress-2011.jpg Eki Görüntüle 287771

$1682eea021f94d9c_strapless-wedding-dresses4.jpg $gelinlik118ib5sv7.jpg $gelinlik98mb7ma3.jpg

Tekrar merhaba,

Senin için biraz göz gezdirdim ünlü markalara. Sanırım ki biraz farklı bir şey istiyorsun. Hem pek alışılmamış, hem de havuzbaşı düğününe uyacak yani ağır olmayan kumaşlardan ama kır düğünü kadar da sade olmayacak modeller seçmeye çalıştım.

Pronovias:

Arpa.jpg

Bergamo.jpg

Benicarlo.jpg
Ballet.jpg

Balcana.jpg

Iris.jpg

La sposa:

Sandalo.jpg

Sala.jpg

San patrick:
Royal.jpg

Eden.jpg

Risco.jpg

Remi.jpg

çok teşekkürler ilginiz için yardımcı olduğunuz için kızlarr.... minenes canım eklediğin 3. ve 9.u model kafamda var ama kabarık olsun istiyorum gelinliğim peki 9. resimdeki gelinliği diktirebilirmiyim... orjinalini almazlar :))))) pahalı çünkülüm..:47:

nilsu teşekkür ederim iyi dileklerin için... ben edirneliyim... ist.a gelicez gelinlik bakmaya bildiğinz sağlam ve moda evleri var mı geldğimizde oralara da götüriim kaynvalidemi :))) :44:

nilsu teşekkür ederim iyi dileklerin için... ben edirneliyim... ist.a gelicez gelinlik bakmaya bildiğinz sağlam ve moda evleri var mı geldğimizde oralara da götüriim kaynvalidemi :))) :44:

Canım yardımcı olmak isterdim ama ben Ankaralıyım. Tekrar mutluluklar diliyorum

çok teşekkürler ilginiz için yardımcı olduğunuz için kızlarr.... minenes canım eklediğin 3. ve 9.u model kafamda var ama kabarık olsun istiyorum gelinliğim peki 9. resimdeki gelinliği diktirebilirmiyim... orjinalini almazlar :))))) pahalı çünkülüm..:47:

şu modeli mi soruyorsun?

Royal.jpg

bunun çok benzerini kadıköyde şulem moda evinde vitrinde görüyorum. hem de balık değil a-kesim yani biraz daha kabarık. hoşuna gidecektir, kalitesi iyi duruyor. ayrıca benim terzim tunaliz modada da vardı, yazın 2000 liraydı, şimdi daha uygun olabilir:

67646_171075816240337_169514906396428_591394_457999_n.jpg
73688_171075832907002_169514906396428_591395_6044408_n.jpg

Zaten model kararın kesin değilse, bence hiç diktirmeye girme, gel Kadıköy'e gez dolaş, mutlaka hazırlardan güzel bir şey bulursun. Çünkü, hele de uzakta oturduğun için, diktirmen çok riskli olur. şu sıralar kış olduğu için 1500e filan oldukça güzel gelinlikler var.

şu modeli mi soruyorsun?

Royal.jpg

bunun çok benzerini kadıköyde şulem moda evinde vitrinde görüyorum. hem de balık değil a-kesim yani biraz daha kabarık. hoşuna gidecektir, kalitesi iyi duruyor. ayrıca benim terzim tunaliz modada da vardı, yazın 2000 liraydı, şimdi daha uygun olabilir:

67646_171075816240337_169514906396428_591394_457999_n.jpg
73688_171075832907002_169514906396428_591395_6044408_n.jpg

Zaten model kararın kesin değilse, bence hiç diktirmeye girme, gel Kadıköy'e gez dolaş, mutlaka hazırlardan güzel bir şey bulursun. Çünkü, hele de uzakta oturduğun için, diktirmen çok riskli olur. şu sıralar kış olduğu için 1500e filan oldukça güzel gelinlikler var.

evet tatlım o model bir de 9.fotograftakini de begendim... onun dikimi kolay mıdır? hiç anlamıyorum kolayından zorundan habire begeniyorum ben :37:

evet tatlım o model bir de 9.fotograftakini de begendim... onun dikimi kolay mıdır? hiç anlamıyorum kolayından zorundan habire begeniyorum ben :37:

dediğim gibi, eğer edirnede oturup istanbulda diktirmeyi düşünüyorsan bence diktirme işine girme. çünkü, sana 3 prova verecekler. birincisinde, vücuduna göre kalıp çıkaracaklar, sadece kalıbı göreceksin, gelinliğin asıl kumaşlarını vs. bilemezsin. ikinci provada, gelinliğin için alınmış olan kumaşları kesmiş, kalıba tutturmuş veya dikmiş olurlar, sana sadece boy ayarlatmak ve arka düğmelerin sıkılığına karar vermek gibi şeyler kalır. o aşamaya kadar yapılmış olan şeylere müdahale edemezsin, çok büyük ihtimalle, yani hoşuna gitmeyen bir şey yaptılarsa sineye çekmek zorunda kalabilirsin. son provaya gittiğinde zaten gelinliğin tamamen bitmiş olur ve ne kadar olduysa o haliyle eline verirler.

ben kendi terzimi annemle seçtim, annem hem tekstil mühendisi, hem de ileri derecede dikiş biliyor. terzime de çok güveniyorum, işinde oldukça iyi. ama buna rağmen, müdahale etmek ve değiştirmek istediğim birçok nokta oldu gelinliğimde. çünkü modaevlerinin elinde bir sürü başka gelinlik oluyor, zaman kısıtları var, ayrıca seninle aynı gözle bakmıyorlar sonuçta, senin çok önemsediğin bir ayrıntıyı, zaman kısıtından dolayı es geçebiliyorlar.

o yüzden, hele de aklında "bu olmalı" dediğin bir model olmadığı için, ben sana diktirmeyi değil, hazır almayı öneririm kesinlikle. en azından hoşlandığın modelleri belirlemişsin, gezerken plise, tül ve organze kumaştan, prenses veya a-kesim olan gelinliklere bakarsın, içine sinen bir şey bence olacaktır. en olmadı, o zaman diktirmeye karar verirsin.

bütçen 1500-2000 arasıysa kadıköyden, 1000-1500 arasıyda ümraniyeden bakmanı öneririm.

kolay gelsin.

Son düzenleme:
yaaa canımmm benimm çok teşekkür ederim ilgin için... inan düşüncelerin öncüsünde hareket edeceğim ben biray sonra ist.a gelmeyi düşünüyorum.. yavaş yavaş göz atayım. aslında ağustosta gelmiştim görümcem için :)) ama tabi hiç kendim için bakmadım ona da fatih gelinlikçiler çarşısından aldık sırf güpür ya da dantel... 1850 ye diktiler ona da ama ben orda hiç beğenemedim kadıkoy söğutluçeşme caddesindeki gelinlikler daha bi hoşuma gitti....

yaaa canımmm benimm çok teşekkür ederim ilgin için... inan düşüncelerin öncüsünde hareket edeceğim ben biray sonra ist.a gelmeyi düşünüyorum.. yavaş yavaş göz atayım. aslında ağustosta gelmiştim görümcem için :)) ama tabi hiç kendim için bakmadım ona da fatih gelinlikçiler çarşısından aldık sırf güpür ya da dantel... 1850 ye diktiler ona da ama ben orda hiç beğenemedim kadıkoy söğutluçeşme caddesindeki gelinlikler daha bi hoşuma gitti....

gelinlikçiler çarşısına ben de gitmiştim. en ünlü yer orası olduğundan diğer semtlere göre biraz daha yüksek fiyatlı. kadıköy benim de gelinlik için favori semtim olmuştu.

ayrıca, orijinal pronovias için iki seçeneğin olduğunu hatırlatmalıyım. eğer 1500-2500 lira arası bir bütçen varsa, birincisi vakkonun outlet mağazalarına bakabilirsin. http://www.kadinlarkulubu.com/gelin...ler/438171-pronovias-icin-optimum-outlet.html

ikincisi de, eğer 2.el gelinlik giyinmekle bir derdin yoksa -ki bence olmasın, ben açık gelinlik giyecek olsam kesinlikle gider 2.el orijinal pronovias alırdım- sahibinden.com veya ikinci el gelinlik sitelerinden orijinal san patrick, pronovias, la sposa gelinliklere bakabilirsin.

gelinlikçiler çarşısına ben de gitmiştim. en ünlü yer orası olduğundan diğer semtlere göre biraz daha yüksek fiyatlı. kadıköy benim de gelinlik için favori semtim olmuştu.

ayrıca, orijinal pronovias için iki seçeneğin olduğunu hatırlatmalıyım. eğer 1500-2500 lira arası bir bütçen varsa, birincisi vakkonun outlet mağazalarına bakabilirsin. http://www.kadinlarkulubu.com/gelin...ler/438171-pronovias-icin-optimum-outlet.html

ikincisi de, eğer 2.el gelinlik giyinmekle bir derdin yoksa -ki bence olmasın, ben açık gelinlik giyecek olsam kesinlikle gider 2.el orijinal pronovias alırdım- sahibinden.com veya ikinci el gelinlik sitelerinden orijinal san patrick, pronovias, la sposa gelinliklere bakabilirsin.

peki canım bu vakko outlet ist.un neresinde??? tabiki sorun olmaz 2.el pronovias sonuçta.... duruşu bile farklı olurrr :))

Canım bu gelinlerin markası ne ben direk bu modele aşık oldum straplezlerden daha çok hoşuma gidiyor kol detayı olanlar.

$Risco.jpg

Dün nette gezinirken bu gelinlik modeline rastladım, çok hoşuma gitti modeli. Paylaşmak istedim belki fikir olur diye... :34:

$pepe_botella-1229-3321.jpg

Back