Aynen o yüzden modelden gideyim dedim canım en azından kabarıklığını, kesimini görerek karar veririm. Dantelini beraber seçeceğiz zaten, kafamda olan bişey bile olsa örnek şart, çünkü her modele yakaışacak bir kumaş türü vardır. Hani benim kafamdaki bu demekle olmuyor maalesef, onu iyi tutturmak lazım.
Mesela görüyorum çevremde özellikle dantelli, prenses etek tarzı gelinlikler çok moda, ama dantele bakıyorum, kumaşa bakıyorum yok, iyi durmuyor yani, bir çoğunda da özellikle gelinliğin bel kısmını oturtamıyorlar bana öyle geliyor, kumşta tül ama nasıl desem böyle naylonsu, parlayan bir tül, hele de bir kız vardı üstü dantel, askılı etek ucunda dantel var ama gelinliğin eteğinin bütünü çok kötü duruyor tuhaf bir kabarıklığı var ve tülü simli gibi, hem dantel, hem simli etek benim gözüme hiç hoş gelmemişti, ki bir çok kişi gelinliklerin kumaşlarından anlamadığından götürüyor modeli bu diyor, tamam diyorlar adam sana elindeki kumaştan yapınca, bir bakıyorsun olmamış diyorsun. Üstelik belki çok daha ucuza olan bir gelinliğe 2 binden fazla veriyorsun..
Ben gelinliğimi Fatih' te akrabama diktireceğim, işlerinde iyiler, başarılılar yani ama dediğim gibi modelin belli olması şart bir resimle, özel tasarım olmayacak sonuçta, ki herkesin harcı değil o :)
Geçen sene bir kaç kişi gelmişti, prenses model dantelsiz, taşsız sadece belinde savarovski taş detayı olan bir gelinlik beğendi biri, fiyatı 2 bindi. Ama biz gidip işleme dantel olan bir gelinliğe 2 bin veriyoruz yukarıda anlattığım gibi..