Gelinlik Modelleri Gelinliği nasıl saklamalı?

samanthaa

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
605
95
298
İstanbul
Düğün, nikah bitti. Her genç kızın hayali gelinlik evlendikten sonra nasıl saklanmalı? Sararmaması ve zarar görmemesi için ne yapmalı?

benim bir senedir hiçbir şey olmadı ama daha uzun durursa olur mu bilmiyorum....arada kosla tül kullanarak gelinliği ters düz edip perde programında hassas yıkamada yıka derim...sonuçta tül perde, güneşlik yıkanıyor değil mi? Gelinlikte çok farklı bir materyal değil....yalnız ters çevir ki işlemesi falan düşmesin.

bir de makinada sıktırtma tabii...ıslak as kuvetin oraya falan doğal kurusun...benim arkadaşım senelerdir yıkıyormuş...

Gelinliği çamaşır makinesinde yıkamak formunu bozacaktır.

olabilir her gelinlik için denenmemesi gereken bir yöntemde olabilir, hazır taş işlemeli falan olanlarda bende sorun olur diye düşünüyorum ama dediğim gibi benim arkadaşım yıkıyor hiçbir şey olmuyor. Bende aynı şeyi söylemiştim ona ama perdelerin formu bozuluyor mu ki demişti, hassas yıkamada sıktırtmadı birşey olmadı... gelinliği gözümle görünce inandım. Ben gelinliğimde denemedim ama yine tül gibi bir kumaştan abiyem vardı vakkoramdan, bekarlığa veda da içki döküldü üzerine ve makinada hassasta yıkadım, aynen formunda çıktı. Her kumaşa denenmemeli ama gelinliği hatıra diye saklıyorsanız ve formu çok umrunuzda değilse denenebilir, sararmasından iyi derseniz tabii. Deneyen olursa yazsın bilgilendirsin bizi:)

bu arada tekstil sektörünü iyi bilirim, artık aldığımız herşeyde yalnızca kuru temizleme yazıyor, bu sadece markaların kendini koruma yöntemi arkadaşlar. Ben kumaşına bakıp yıkıyorum bir çok şeyi, birşey olmaz. Şifon, saten, tül hassas kumaşlardır, onlarda bile sorun olmuyor....Almışım 50 tllik gömlek kuru temizlemeye mi vereceğim her kirlendiğinde saçma geliyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…