• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinlik Modelleri Gelinliği Kışın Diktirmek Tasarruf Sağlar mı?

minenes

Guru
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
2.740
80
363
İstanbul
Merhaba kızlar,

Ekimde düğünüm var inşallah ama şimdiden gelinlik modelime karar verdim gibi. Bazı başlıklarda kışın gelinlik diktirmenin yaza diktirmeye göre daha ucuz olduğunu söyleyenlere rastladım. Doğru mudur? İstanbul'dayım.

Bir de, merkezi bir yerde yüksek kira ödeyen bir gelinlikçiye diktirmek yerine daha uzak semtlerdeki gelinlikçilere bakmak anlamlı olur mu? Semtler arasında fark oluyor mu? Henüz fiyat sormadık ama bana sanki kadıköy merkezde bir yerlere diktirmek daha pahalı olabilir gibi geliyor. satın almak için 1500-2000 gibi bir bütçe düşünüyorum.

En son olarak, gelinliği kim karşılar? Erkek tarafı mı öder?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

Pek cevap gelmedi, iş başa düştü bari ben bildiklerimi paylaşayım. Umarım yararı olur.

Son günlerde kadıköy, ümraniye ve fatihteki gelinlikçileri gezdim. Her semtte de 10a yakın dükkana girdim, aynı modeli aynı kumaşlarla sordum. Dikiş kalitesi de benzer duran gelinlikçileri gezdim.

Üç semt arasında belirgin bir fiyat farkı kesinlikle yok. Fatih en pahalısı, kadıköy ve ümraniye diye devam ediyor.

Yaz-kış arasında ise 2500 liralık bir gelinlik düşününce 500-600 lira arasında fark oluyor. Yani kışın 2500 olan, yaz mevsiminde 3000den aşağı alınamıyor.

ayrıca fatihteki bazı gelinlikçilerde
mesela bu ocak ayında 2010 ürünlerinde %50 indirim yazıyordu
ne kadar indirim bilmiyorum ama kışın daha hesaplı oluyor

Yardımcı olabilecek arkadaslar var mı ?
Ben bu gelinliğe hayran kaldım hiç belli olmaz diktirebilirim de lakin pek anlamıyorum kuması vs .. Zaten markasını bile bilmiyorum :(
Fiyatı hakkında bile bilgim yok :(

Eki Görüntüle 302038 Yardım :14::14:

Yardımcı olabilecek arkadaslar var mı ?
Ben bu gelinliğe hayran kaldım hiç belli olmaz diktirebilirim de lakin pek anlamıyorum kuması vs .. Zaten markasını bile bilmiyorum :(
Fiyatı hakkında bile bilgim yok :(

Eki Görüntüle 302038 Yardım :14::14:

başka bir konuda cevap vermiştim ama burada görenler için de cevapsız kalmasın. gelinlik alessandro couture markasına ait, stanopea modeli.

benim de düğünüm Kasım'da olacak. Umarım dediğiniz gibi ucuza gelir diktirirsem eğer.

Back