• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelin mevlidi

nevin1422

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2012
118
1
46
İzmir
Kızlarrr , ben iki aylık evliyim. Haftasonu gelin mevlidi yapmak istiyorum.. İzmirliyim, siz yaptınız mı? Nasıl olur ne ikram edilir, bir tarzı, bi adeti var mı ? ÖPüyorum hepinizi :))

ben balıkesirdeyim hiç öyle bir şey duymadım buralarda yapılmıyor sanırım ama tahminimce şerbet yapıp dağıtırsın

benim kayınvalidemler manisa turgutlulu.. 1 ay sonra düğünüm var. geçen gün kayın validem düğünden 2 hafta sonra sana gelin mevlidi yapalım dedi. bizde yok böyle şeyler, o yüzden o nedir nasıl bişey dedim.. dediki tekrar gelinliğini giyip kuaföre gidiyosun, sonra gelip evinde baş köşede prensesler gibi oyuruyosun, bende milleti çağırırım, ikram yaparız, mevlit okuturuz. senin dediğinle aynı şey mi bilmiyorum canım.. açıkçası söylediğinde pek fazla ilgilenmemiştim,pek sevmiyorum böyle şeyleri.. ama sorabilirim.

benim kayınvalidemler manisa turgutlulu.. 1 ay sonra düğünüm var. geçen gün kayın validem düğünden 2 hafta sonra sana gelin mevlidi yapalım dedi. bizde yok böyle şeyler, o yüzden o nedir nasıl bişey dedim.. dediki tekrar gelinliğini giyip kuaföre gidiyosun, sonra gelip evinde baş köşede prensesler gibi oyuruyosun, bende milleti çağırırım, ikram yaparız, mevlit okuturuz. senin dediğinle aynı şey mi bilmiyorum canım.. açıkçası söylediğinde pek fazla ilgilenmemiştim,pek sevmiyorum böyle şeyleri.. ama sorabilirim.

gelinlik giyildiğini bilmiyordum :D aa ilginçmiş sanırım bizde giymiyorlar sizin orasının adeti farklı sanırım : )

gelinlik giyildiğini bilmiyordum :D aa ilginçmiş sanırım bizde giymiyorlar sizin orasının adeti farklı sanırım : )

bizde yok, nişanlımın ailesinde var, kayınvalidem ısrarla yapalım diyo. ben de gelinlik giyildiğini duyunca vazgeçmiştim, bana biraz abartılı geldi sanki.. :1:

gelin mevlidi bizdede var tıpkı bebekte olduğu gibi..amaç eve yeni katılan bireylerle evi dualı biçimde açmak derler ama gelinlik giyildiğini duymamıştım

ilk kez duyuyorum böyle birşey hele gelinlik giyilmesi falan cok ilginç geldi:53:

Sanırım ben de yapacağım ama ikram konusunda benim de pek bir fikrim yok.
Yardımcı olabilecek var mı. :/

Üç buçuk aylık evliyiz. Haftaya biz de yapacağız, biraz geç oldu ama olsun. Hem gelin mevlüdü hem de yeni araba aldık onun için. Gelinlik olayını bilmiyorum ama

Ben İzmir'de yaşıyorum, buralarda çok yaygın. Ben de bunun her tarafta yapılmadığını yeni öğreniyorum vallahi. :) Gelinlik giyiliyor bir de. Hiç normal kıyafeti ile mevlüt okutan gelin görmedim. :)

Back