Gelinlik Modelleri Gelin KIRMIZI kurdele takmak zorunda mı?

21. yüzyıldayız ve şehirde yaşıyoruz,köyde değil. Ben öyle bir şeyi hiç düşünmedim,zaten ailem de modern insanlar,öyle saçmalıklara gerek duymuyorlar. Bir de her şeyi geçtim,çirkin yahu!

bu topiğin içinde köyde yaşyan kızlarımızda şehirde yaşayan kızlarımzda fikirlerini yazıyolar biraz ağır itham olmuş seninkisi geçmişini göremeyen geleceğini hiç göremez sizler eğer ki kuşak takmamakla modern olcaksanız buyrun siz olun biz cahil kalalım pardon köylü.....

21. yüzyıldayız ve şehirde yaşıyoruz,köyde değil. Ben öyle bir şeyi hiç düşünmedim,zaten ailem de modern insanlar,öyle saçmalıklara gerek duymuyorlar. Bir de her şeyi geçtim,çirkin yahu!

Bu konuyu sadece fikirler paylasilsin diye actim...hakaret edilsin diye degil..! Hic degilse SAYGI cercevesinde fikirlermizi paylasalim...seviyemizi düsürmeyelim..!!

gecen bırıde normal dogum olayına ,modernlık getırmış.. normal dogumu gerıkafalılıkla itham etmişti...

adetlerımız,ananelerımız guzel.. bız onlarla varız..

kulturumu ,geleneklerımı sevıyorum..

köylu damarım deprestı sanırım..............

(Amaranth) hiç hoş,uygun bulmadım.
bu derece yazılmamalıdır.
bizler türküz müslümanız.örflerimize, adetlerimize VE GELENEK GÖRENEKLERİMİZE uymak zorundayız yada uymalıyız.....sanırım siz ayrı bir cins kültürden geliyorsunuz bu derece tepkine bakarsannn....

Kırmızı kurdelenin bekareti simgelediğini ilk defa burada duydum ben.
Babam sabırlı olmam, gayretli olmamı söylerken bir taraftanda kurdeleyi bağlıyordu. Ben onu hep gayret kuşağı olarak bildim.
Ne anlama gelirse gelsin o kurdele bağlanırken yaşananlar bambaşkaydı.
Babamın bana bakışı ses tonu ömrümün sonuna kadar unutamam.Hala gözlerim dolar o an aklıma gelince:çok üzgünüm:

Bu arada benim kurdelem kırmızı değil pempeydi:icecream:

Bana itici gelen kırmızı kurdelenin bekareti simgelemesi. Kendimi erkeğe sunulan bir hediye paketi gibi hissettiriyor. Ayrıca benim bilgiğim kızın babası bağlar gerdekten önce damat açar. Bu kısım bana paket yapılmış hissi veriyor. Adetlerimizin göreneklerimizin yaşatılmasını sonuna kadar destekliyorum. Batı özentisi adetler yerine her zaman kendi kültürümüz tercih ederim. ama kusura bakmayın kurdele olayını sevmiyorum.

BENDE TAKTIN ARKADAŞLAR ama sonradan kırmızı kaurdaleyi takı için kullandım öyle gelin çantama konuldu ...
ama bencede saflığın simgesi olarak bekar arkadaşlara takmalarını öneririm

Ben Düğün salonuna giden kadar taktım ve gelin odasında çıkardım çünkü gelinlik modelini öldürüyo.Gerçi laf eden oldu ama önemsemediim çünkü hoş durmuyo salona kadar taktım işte yeter ..

ben taktım, ailem takmamı istese de ısrar etmedikleri halde taktım.ailen seni bir kez gelinlikle görüyor, isterlerse tak bence, onlardan değerli değil ya...

Ben kırmızı kurdela falan takmadım.Ablama takmışlardııı ama ben istemedim çok çirkin duruyor gelinliğin üzerindea.s

ya birsey dicem sacma bulanlara özellikle...hicmi baglamali bantli belinden kurdeleli bluz veya giyisileriniz yok....onda nasil kendininiz hediye paketi gibi hissetmiyorsunuz?

ya birsey dicem sacma bulanlara özellikle...hicmi baglamali bantli belinden kurdeleli bluz veya giyisileriniz yok....onda nasil kendininiz hediye paketi gibi hissetmiyorsunuz?

hic yok fiyonk seklinde kurdelesi olan elbise giymem hic giymedim bundan sonra da tercih etcegimi sanmiyorum.

mutlaka takarım.

cok güzel duruyor bence..

hem herseyın bır anlamı ve önemı var o gun ıcın..

herseyın adabında olmasını ıstıyorum..

aynısını ben diicektim iyi o zaman buluzlarımıza kemerde takmıyalım hediyeyiz ya biz saçma ya bu yorumlar neymiş hediye paketii sadece bele takılıo ne varsa bunda ben solonda çıkartırım ama yine taktırırm kaydirigubbakcemile2

benim kuşağım düğün sonunda takıldı abim taktı kuşağımı kırdelasız ve kurdelalı resimlerim var bence düğün adetlerini yerine getirin hayatta tek sefer yaşanacak şeyler bence sonunda bağlansın olmaz mı

ben sahsen takarım :asigim:
evden cıkarken o kurdelanın baglanmasıı :asigim:
bayılıorum o ana
zaten bı davul zurnasız cıkmam bıde kusagımı baglmadan :asigim:
ama dugun boyuncada ole kalmam heralde
daha sonra cıkarırım :asigim:

sırnaşık şey sırnaşık şey ama gerçektende hediye paketi gibi oluyor

ben taktım rahmetli abim takmıştı ogünün büyüsüyle bekeratimi bilmişler bilmemişler önemli değil ama abimin kurdeleyi bağlaması sırasında hüngür hüngür ağlamıştım. o anlar zaten süper ilk hazırlıklarından balayı anına kadar ve sonrası tam bir büyü o büyüye bırakın kendinizi bence ayrıntılara takılmayın bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…