Gelinlik Modelleri Gelin KIRMIZI kurdele takmak zorunda mı?

arkadaşım neden hakaret boyutuna ulaşıyor sözlerin... saygı beklemek için önce saygı göstermeyi bileceksin...

bak bunu yazmayacaktım ama dayanamıcam... namus iki bacak arasında değil, iki kulak arasındadır...

Son düzenleme:
Kendimce bir takım düşünceleri eleştirmek istiyorum izninizle..

-Kırmızı kurdele Türklerin adetleri göreneklerinden ziyade Müslümanların inanışları benimseyişleridir..
He ikisi aynı şey demek diyecekseniz aynı şey değildir...
Burada okuduklarım karşısında biraz afalladım açıkçası çünkü herkes istediğini ve dilediğini yapmakta yazmakta özgürdür..
Sen takarsın-ben takmam bu kadar basit..
Sıkıldım artık bu yobazlıklardan gına geldi...
İncelediğim bütün forum sitelerinde aynı şeylerle karşılaşıyorum..
Kırmızı kurdele bir "namus" anlamını taşır zihniyetini kabul etmek kişinin kendi tarzıdır..
Kimse kimseyi aşağılayıp durmasın lütfen...
Nedense bu dayatmaları yapan insanlar aynı zihniyeti hiç çekinmeden seviyesizce yazmakta çekinmiyor bu da yetmiyor aldıkları cevaplar karşısında saldıraya geçiyorlar..
Haddinizi bilin artık...

Son düzenleme:
Kırmızı kurdele Türklerin adetleri göreneklerinden ziyade Müslümanların inanışları benimseyişleridir..

Son düzenleyen: Moderatör:
bu bir adettir bu bir gelenektir isteyen uyar takar isteyen uymaz takmaz ben evden çıkarken taktım
annemin yıllarca benim için sakladığı kendi kurdelesini taktım hemende,şimdi bende saklıyorum kızımın vakti geldiğinde bende ona takıcam bu bir kültürel mirasdır

..................

arkadaşım senin fikrin sana göre mantıklı, herkesten senin fikrini mantıklı bulmasını beklemen, hatta bunu dayatamaya çalışman da "mantıksız"... ayrıca zevksizlik kavramını diline dolayıp durdun ancak daha önceki mesajlarında da sen kurdele takmayanlara gurursuz demiştin... sonra da "yanlış anladınız" dedin... şimdi sen böyle yapınca fikrini söyledin de arkadaş düşüncesini yazınca hakaret mi ediyor oldu..şimdi önce herkesin kendine bakması ve konuyu daha geniş açılardan tartışması lazım...

adettir gelenek gorenektir denmiste gecmisten gelen butun adetleri uyguluyormusunuz..kanlı carsaf gosterme adetine evet o sacma diye onaylamıslar ama kırmızı kurdeleye sacma denilince namusdan girilmis gururdan cıkılmıs..bi kesime gorede kanlı carsaf gostermeyi sacma bulmak ayıptır..gurudur onlara gore o kanlı carsaf dimi ama..
gecmisde oyle cok adetler orfler varmıski suan gunumuzde cogunu duyunca yok artık diyoruz..bana gore kurdele olayıda boyle birsey bak ben bekaretimi korudum demek gibi buda bana gereksiz geliyor..

Son düzenleyen: Moderatör:
İsteyen İSTEDİĞİ için takar, istemeyen takmaz. Ama HERKES TAKIYOR diye takmak kadar saçma birşey yoktur bence.

Namusun ne olduğunu Takirika arkadaşım çok güzel açıklamış, başka da bir şey söylemeye gerek yok.

Türklerin gavur versiyonu ne demek? Biraz açıklar mısın?

Bekaretin arkasında durmak lafına da çok güldüm Kime ne kanıtlıyorsun sen arkadaşım? Hem de bir parça bezle...

kanlı çarşaf çok farklı bişeydir ama kızlar o sadece bir dönemin yobaz zihniyetinin göstergesidir bana göre
kurdale takmak birraz daha masumane dir
ve artık isteğe bağlıdır bende görüntüsünden hoşlanmam ama büyüklerim için onları kırmamak için taktım dediğim gibi annem onca yıl saklamış nasıl takmam diyebilirdim :)

CansubeautyŞeniz ve Takirika güzel yorumlarınız için teşekürler kızlar:1hug: biz varoldukça inanıyorum kültürümüz adetlerimiz körelmicek

Son düzenleme:
Bayanlar, kırmızı kurdele için bekaretin sembolüdür dendiğini,
ilk defa bu topikte duydum ben. :1shok:
Yok öyle bekaretin sembolü felan, nerden, kim çıkarmış bunu çok şaşırdım?
Bekaret, öyle kırmızı bir kuşakla sembol edilebilecek kadar ucuz bir değer değil ki.
Bekaret namustur, herkes kendi namusundan kendi sorumludur.

Evlenirken herkes bakire olmayabiliyor, bakire olmayanlar da, baba evinden çıkarken takıyor ki.

Baba evinden çıkarken yerine getirilen bir adettir bu, sadece müslümanlıkla da ilgili değil.
Baba evinden artık çıkmış olmanın sembolüdür, nikahlanmanın sembolüdür.
Baba, abi, dayı, amca kim takıyorsa; salavatlarla kurdeleyi bağlar, hayır duasında bulunur.
Bu adeti yerine getirenlerin çok keyifle bağladıklarına inanıyorum,
babamın ettiği hayır duaları hala kulağımdadır...
İstemeyen onu da yapmaz, yahut evden çıkarken bağlanan kurdeleyi, salonda çıkartır.
Salonda kurdelesiz çok gelin gördüm ben,
kimseden de aaa bu gelin bakire değil mi diye birşey de duymadım.

Kurdele bağlayanların bağlamayanlara,
bağlamayanların da bağlayanlara saygı göstermesi gerekir.
Herkesin içinde bulunduğu yörenin adeti başkadır.
Kim nasıl isterse öyle yapar.

Kırmızı kuşak başka, kırmızı çarşaf çok başka.
Kırmızı çarşaf bekaretin sembolü olarak istendiği için kesinlikle ayıp, saçma birşey.
Ama kurdele için böyle bir anlam yok ve hiç öyle bir niyetle takıldığını da duymadım.

Son düzenleme:

biliyor musun
şu yazını gördüm de
dünyadaki her özelliği bir renk kurdele temsil etseydi
sen ancak kırmızıyı takardın
şikayet ettim yazını,belli bir seviyeyle tartışmayı bile bilmiyorsun daha
bekarete takana kadar git bunları öğrenolumunekankayizsmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…