Gelinlik Modelleri Gelin KIRMIZI kurdele takmak zorunda mı?

hoscakal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
1.531
104
163
Kizlar,

gelinin beline baglanan kirmizi kurdale sartmi?? Hani isteyen ve hosuna giden takabilir tabi ama benim sahsen hic hosuma gitmiyor ve gelinligin modelini oldugu gibi batiriyor sanki??? Zaten ne anlam tasiyorsa?? Hurafe gibi geliyor bana..! Sanki gelinin mahremi/bekareti ulu orta sunuluyor?? Hos bulmuyorum..! kafamçokkarıştı

Ben muhtemelen baba evinden cikarken baglattirip, salona girmeden cikartirim...Büyüklere laf gecirmek zor olur...illede takilsin derler...hic degilse salona girmeden cikaririm..!

Evli olan arkadaslar, siz taktinizmi?? Düsünceniz nedir?

Bekar olanlar, siz ne düsünüyorsunuz?

a.s.

Son düzenleme:
walla ben bekarım ama takmayı düşünüyorum çok hoşuma gidiyor,bence hurafelikle alakası yok,kırmızı kuşak takmak günah değilki,adet,törelerimiz öyle büyüklerimiz takmış bende takıcamhihoyyytisteyen takmaz tabiki zevk meselesihihoyyyt

ben de takmayı dusunmuyorum cok abes gelıyor bana hedıyelık paket gıbı gozukuyor..

kırmızı kurdelanın bekaretin sembolu ve gayret kuşağı olarak (İyi geçinsin gayretli kuvvetli olsun diye)takıldığını biliyorum. birde nazarı alır derler.

benim kızımda istemedi ama yinede babası evden çıkarken beline bağladı kayınpederinin koluna girerek çıktı. ama salonda kurdela falan yoktu arabada çıkarmış herhalde siz de öyle yapın resimlerde çok kötü duruyor çünkü. yalnız kırmızı kurdelanızlada resim çekinin inanın sonra güzel bir hatıra olarak kalıyor.

3, sayfadaki yazımı burayada eklemek istedim.

kızlar belki kelimeyi yanlış kullandım bekaret değilde BEKARLIĞIN yani ilk kez evlenen kıza kurdela takılır YANİ BU OLAYI HAYATINIZDA BİR KERE yaşayacaksınız.

mesela senelerce GELİN ARABALARI BEBEKLERLE SÜSLENDİ aslında bunun manası yıllar sonra öğrenildi, batıda çocuk sahibi olupta evlenenlerin gelin arabalarına bebek takılırmış bizde bu batı adetini bize hiç mi hiç uymayan bir tarz ile taklit etmişiz meğerse ne gaflet ile bunu yapmışız...

sizin için önemli olmayabilir ama babanız için erkek kardeşiniz için onur vesilesi ve uyarıdır. artık bu tören ''kızım seni isteyerek bilgim dahilinde eşine teslim ediyorum, damat kızım sana emanet çiçeğime iyi bak (kendini hediye paketi yada buket gibi görenlere) anlamında yapılıyor birazda,yasakkelime

ÇİÇEKLER, SİZLER BİZİM BAŞTACIMIZSINIZ kimse sizi soldurmasın....kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
neden bekaretımı kırmızı bır kurdelayle sımgelemem gereksın kı?
bana da bu cok sacma gelıyor kusura bakmayın!!

Bekarligin simgesi oldugunu biliyorum ama gayretin simgesi oldugnu bilmiyordum..! a.s.
Evet, bende kiziniz gibi yapmayi düsünüyorum..kimsenin kalbini kirmadan...evden cikarken takip, arabada damata cözdürürüm...kaydirigubbakcemile3

Kesinlikle gereksiz görüyorum.

Bekareti semboleştirmek çok cahilce ama aileler de anlamaz ki

İlla göstermelik bir buket çiçek gibi ortada dolanıcaz

Erkekler ne takmalı acaba :roflol: aklımdakini söylemeyeyim

neden begenmiyorsunuz anlamiyorum acikcasi, güzel baglandiginda gayet hos durabilir.... ben sahsen kurdelesiz davul zurnasiz cikmam evden

kmse taktıramaz onu bana.. sanki bekaretimi herkese gösteriyomuşum gibi.. çok rahatsız edici ve anlamsız bana göre; zaten gelinliğin bütün havasını da bozuyo.. beyaz beyaz gezmek varken ortada alakasız kırmızı bişi.. ı ıh olmas..

istemiyorsan takma... kimse seni buna zorlayamaz... zaten eski adetlerden ne kaldıki... her şey değişti... tek başına bir kurdela kalmış...o da olmasa olur herhalde....

canım benimde dügün 8 kasımda kurdele olayı artık bi adet halini almıs bende takıcam ama bizde evden cıkarken takılır salona girmeden cıkartılır.madem hosuna gitmiyor sende öyle yaparsın

Bende aynen öyle yapmayi düsünüyorum...anneme söyledim hosuma gitmedigini...biraz üzüldü sanirim, bana belli etmesede...:1no2: O yüzden evden cikarken takip, arabada cikarttiricam..! :teytey:

babam evde bağladı kuşağı duayla çıktım ben de evden...arabaya biner binmez de çıkardım...ama bağlama seromonisi filan çok duygulu oluyor o bakımdan muhakkak bağlatın derim ben...olaya sadece kuşağın neyin göstergesi olduğu şekliyle bakmayın, bunlar güzel duygular yaşayın..

bence takmak zorunda değil. Benim ailemde böyle bir adet yok. Ne anneannem, ne annem, ne halam kimsede görülmemiş böyle bir olay.

Ben de evlenirken takmamıştım. Zaten sadece televizyonda falan görmüştüm o zamana kadar. Sonradan ailesinde adet olduğu için takan ama bakire olmayan arkadaşlarımı (kimisi vicdan azabı çeker, kimisi ise gayet geniş) görünce ne kadar anlamsız olduğunu bir kez daha düşündüm.

ben kesinlikle bekaretle falan ilgisi oldugunu dusunmuyorum.Adettendir ve ben evlenirken her adeti sorgulamadan yasamak istiyorum. Eger mantık ararsak pek cok seyde mantıksızlık var ama evlenmek yalnızca benı eglendıren bırsey oldugunu dusunmuyorum.Ailelerimiz bızlerı buyutuyor okutuyor evlenırken kızlarını/ogullarını o mutlu gunde gorurken onların dıledıklerını yerıne getırmek bence bıze dusen en kucuk gorevlerımızden bırı. Onların gozlerındekı bır gulumseme benım sayemde olacaksa o onemlı gecede hersey onların dedıgı gıbı olsun.....

bekaretin simgesi olarak biliyorum.
nikahta takmıştım ama düğünde takmamıştım. gelinliğin modelini bozuyor bence de.
son yıllarda daha değişik, kemer gibi daha güzel kurdeler çıktı.onlar daha hoş.

onun dışında; nikahlı eşi ile aynı evde yaşayan ama düğününü 1 sene sonra yapan bir arkadaşım da düğünde kırmızı kurdeleyi takmıştı. bazısı gelenek için takıyor sanırım.

bende böyle yapmayı düşünüyorum. ve hiç bir şeyin simgesi değil babamla benim aramda o gün geçecek özel bir an olarak zihnimizde kalması için bağlamasını istiyorum...
çünkü adettendir...

bence guzel baglanırsa guzel duruyor

Cesit cesit modelleri cikmis artik...pullu ve incili modeller filan var..! Eskisi gibi degil...haklisin..! Fakat beyazin üzerinde bi tuhaf duruyor yinede...! kafamçokkarıştı

Isteyen takmali tabiki...!! a.s

ben güzel bi adet olduğunu düşünüyorum ama gelinliğin modelini bozduğunda sizinle hemfikirim,ben de evlenirsem salonda falan çıkarırım diye düşünüyorum ama kesinlikle takılmasını isterima.s

bekaretin sembolüymüş kurdale hani gelin evinden çıkarken falan neyse tabi olsun da sonra ben olsam çıkarırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…