Gelin evine ceyizi kim dizer?

umutluyum_2706

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
1.112
737
35
Kızlar yine ben yine kv derdi bugün ceyizimi almaya geleceklermiş anne baba oğulları sandım ama değilmiş 30 35 kişi gelceklermis torunları da dahil. Getirip benim esyalarimi dizip gidiceklermis bu kadar kalabalık gelmeyin diyorum yok anlamiyor onlar yuzunden kendi kimsemi çağırmadım. Onu geçtim çeyizi kız tarafi dizmez mi neden onlar diziyor. Yada bu kadın neden beni dinlemiyor. Aklına estigi gibi davraniyo. Geldiklerinde hepsini koymayı düşünüyorum artık kendi ailemle tartisip üzülüyorum ne yapicagimi bilmiyorum.

Ben çeyiz falan dizmedim ama çeyiz kızın olduğuna göre kız tarafı dizer diye düşünüyorum ne alaka sizin özel eşyalarınıza dokunuş dizmek
Ben de aynısını soledim ama ceyize bakilirmis bende dizmek istemedim aksamlari kendim gotureyim istedim musade etmediler

Gelin evine eşyayı gelinin kendisi dizer. Böylece elalem eşyalarını kurcalamamış, kendi düzeniyle yerleştirmiş, istediği gibi düzenlemiş olur.

Ama eşyaları her boş vakitte azar azar götürüp yerleştirmek yerine davullu zurnalı çeyiz çıkarma töreni isteyen gelin de 30 kişinin eve dalmasına razı olur.

Ben de aynısını soledim ama ceyize bakilirmis bende dizmek istemedim aksamlari kendim gotureyim istedim musade etmediler
Tamam da dizildikten sonra görmek isteyen gelir görür ve hediyesini getirir, ya da eksik olan bişey var mı diyip usulüne göre alınır. Biraz abartmışlar. Yok yok baya abartmışlar.

Ne münasebet canım illa kendi istediğimiz olacak diyorlar. Tavrınızı baştan koymazsanız evliliğiniz çok zorlu geçer.
Sert ve kesin bir şekilde olmayacağını söyleyin. Anneler kardeşler gelebilir ancak diyin. Sizi dinlemiyorlarsa anneniz arayadabilir.
Ben evliliğimin en başında şartlarımı kesin koydum bugün kimse bana hiç bir konuda ıstarcı olamaz

Ya çeyize düğünden önce bakılmaz mı ? O gün yani
Düğün ne zaman ?
Basit çeyiz deyip geçme şurda bile problem çıkıyorsa ya nişanlın ciddi ciddi konuşacak ya da sen yarın çocuğun olur evlenirsin emrivakileri seni iyice delirtir

Tamam da dizildikten sonra görmek isteyen gelir görür ve hediyesini getirir, ya da eksik olan bişey var mı diyip usulüne göre alınır. Biraz abartmışlar. Yok yok baya abartmışlar.
Onların adeti öleymiş bohça yapmışlar onu getireceklermiş onunla birlikte bizim çeyizi alcaklarmis bide bi adetleri varmış bohça getirince para alırlarmış. Benim bildiğim çeyiz alınırken para verilir sandiga oturulur

X