• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Gelin & Damat Bohçası hakkında bilinmesi gereken herşey

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

sevimistanbul

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2010
821
3
0
İstanbul
Merhabalar arkadaşlar

öncelikle sorumu sorayım, k.validemler farklı şehirden gelecekler ertesi gün kına sonra düğün olacak kısmetse.. hangi ara vereceğim bohçaları ???

diğer sorum şu lütfennn Süslemede bana yardım edin.... NASIL SUNSAM ??? uğur böceği, nazarlık tül dışında nasıl süsleme yapsam ?????????????????????????????????????????

ve bayağı kapsamlı bi araştırmadan sonra bohçalarda şunlar olmalıymış : (( bazıları isteğe bağlı tabi ))

GELİN BOHÇASI

Makyaj kutusu ve makyaş eşyaları,
elbiseler
ayakkabı
terlik
iç çamaşırları
saten ve pijama gecelikler
duj jeli, havlu
ayna takımı
inci kolye küpe
çanta, cüzdan
patik
işlemeli yazma
lif
parfüm, deodorant, kremler
çorap
örgü şal
bazıları nevresim takımı koyuyprmuş
seccade, kuran kılıfı

DAMAT BOHÇASI

Takım elbise
saat
eşofman
saten gecelik
traş takımı
diş macunu, fırçası
deodorant, parfüm,
havlu,duş jeli
lif
kol düğmeleri
kazak
hırka
pantolon
ayakkabı, terlik
kemer
cüzdan
seccade, kuran kılıfı

KAYIN VALİDE, GÖRÜMCE, ELTİ için

işlemeli başörtüsü
iç çamaşırı
lif
patik
elbise
seccade, kuran kılıfı

arkadaşlar sizce daha başka neler olabiilir ?? bunları yazdım ama hepsini koymayacağım, mesela güzel bi kitap koysam hoş olmaz mı ki ??

mrjinal fikirleriniz var mı ?????

en önemli sorumda şu bunları nasıl süslesem ???

bence kayınvalideye eltiye ona buna... hiç gerek yok bohça hazırlamaya sen özenle hazırlarsın aman şu eksik olmasın aman bu güzel olsun diye kusursuz bi bohça hazırlar yollarsın karşı taraftan sana gelen bohça hakaret gibi olur

o yüzden en iyisi sen nişanlına bi bohça hazırla canım
o bohçanın içine de nişanlının en çok nelere ihtiyacı varsa onları koy kullanmayacağı bir şey için sırf adettir diye masraf etme bence

Son düzenleme:
canım bi tane büyük eltim var o kd seviyorum ki onu, bana bu güne kadar cok şey yolladı, gerci bende ona cok hediye aldım

gecen oğlunun sünnetinde adetmiş onlarda bana bi sürü hediye koymuştu, görümcede ara sıra yolluyodu, k.validede yolluyodu

büyük eltime hediye bohcası yapmayı cok istiyorum e yapmışken diğer küçük elti, görümce, k.velideyede yapmak lazım,

eltime güzel bi bohça hazırlamak istiyorum en cok ona koyacağım zaten, oğlunun sünnetine gelebileyim diye biletimi almışlardı, eşi abim gibi..

onun için ıspartadan hakiki gül ürünleri bile getirmeyi düşünüyorum, küçük eltim kesin laf eder, belki görümcede eder çok haklısın ama ayırd etmeyim şimdi...

nasıl sunsam bilemiyorum cnm ya ?? bide gelecekler ertesi gün kına sonraki gün düğün kısmetse.. sence düğün günü sabahı evime geldiklerinde mi versem ?????????????????????????????????????????????????????

canım bi tane büyük eltim var o kd seviyorum ki onu, bana bu güne kadar cok şey yolladı, gerci bende ona cok hediye aldım

gecen oğlunun sünnetinde adetmiş onlarda bana bi sürü hediye koymuştu, görümcede ara sıra yolluyodu, k.validede yolluyodu

büyük eltime hediye bohcası yapmayı cok istiyorum e yapmışken diğer küçük elti, görümce, k.velideyede yapmak lazım,

eltime güzel bi bohça hazırlamak istiyorum en cok ona koyacağım zaten, oğlunun sünnetine gelebileyim diye biletimi almışlardı, eşi abim gibi..

onun için ıspartadan hakiki gül ürünleri bile getirmeyi düşünüyorum, küçük eltim kesin laf eder, belki görümcede eder çok haklısın ama ayırd etmeyim şimdi...

nasıl sunsam bilemiyorum cnm ya ?? bide gelecekler ertesi gün kına sonraki gün düğün kısmetse.. sence düğün günü sabahı evime geldiklerinde mi versem ?????????????????????????????????????????????????????

canım buraya yazdıkların kadarıyla kayınvalideni tanıyoruz öyle bir insan sana ve senin ailene nasıl bir bohça hazırlayabilir ki?

oo çok sevdiğin eltinede düğün olduktan bikaç zaman sonra bizim buralarda öyledir tabi sizde nasıl bilmiyorum da kız tarafınında erkek tarafının da akrabaları ziyaret edilir büyüklerin eli öpülür o ziyaret esnasında da gelin bohça hazırlayıp öyle gider. Sende düğün sonrası eltine ziyarete giderken güzel bi bohça yapıp götürebilirsin aslında.

eğer ona götürünce diğerlerine ayıp olur dersen onlara da aynı o şekilde düğün sonrası ziyarette küçük bi bohça götürürsün.

ya cnm benimde k.valide için içimden gelmiyo ama ne yapayım şimdi büyük eltime yapınca küçük eltimle ikisi duyacak. aynı şehirlerde otursaydık bende senin dediğin gibi düşünüyordum, dün k.valide ile tel.de konuşurken annem a'dan z'ye hersey hazırlıyo dedim. umarım oda bişeyler yapar benim annemin gözüne gözükmez böyle şeyler ama teyzelerim falan dikkat eder..

ben bitek nışanlımla kendime yapacaktım ama burda o kdr güzel bohcalar gördümki çok özendim.. eltime görümceme hatıra kalsın istedim..
k.validem ne koyarsa bende ona onu koyarım ama.. ya birde onların yaptıklarını düşünmekten nışanlılığımı yaşayamıyorum
artık hiç bişeyi görmüyorum, onu anlamaya çalışıyorum, erken yaşta babayı kaybetmiş, zorluklarla büyümüş...
köyden hiç çıkmamış, okuma yazması yok, ne bekleyebilirim ki bu insandan... benim daha akıllıca davranıp kafaya takmamam bitek nışanlımla geleceğimi düşünmem lazımdı... çok hatalar yaptı k.validem ama ne yapayım nışanlımın annesi, çok aşırı bi sevgim yok ama saygı duymak zorundayım
nışanlım çok üzülüyo çünkü..yine gidince anne falan dedim oda artık akraba olduk kızım gibisinden zeytin dalı uzattı, küçük eltim bi görsen cnm üzerime titriyo.. k.valideme Ayşe ( küçük eltim zamanında cok fenalıklar yaptı ) bana cok iyi davranıyo dedim. oda artık olgunlaştı bidaha öyle seyler yapmaz sen ele güne karşı iyi gecin dedi.. ne yapayım farklı kültürlerdeniz zorluklar olacak ama insanın kalbini karartmaması lazım.. ahh iyi döktüm içimi sayende :))..

canım haklısın ama olduklarından fazla değer verme sonra yine üzülürsün.
İç anadoluda kıza bohçasında ne yollanmış ne alınmış ne satılmış çok dikkat ederler o yüzden senin onların açığınıda kapatman gerekecek belki onların almadıkları şeyleri bile sen alıp karşıdan geldi diye göstermek zorund kalacaksın o yüzden böyle kayınvalideye,eltiye,görümceye...bohça işine girişme demiştim ama heves etmişsin yap canım :)

düğün olduğu gün bu insanlar memlekete hemen mi dönecek? Düğünden sonra verebilirsin yada kınadan bir gün önce geleceklermiş yaa o arada götürebilirsin.

sen çeyizlerini kendi evine götürürken onlara hazırladığın bohçalarıda götür olmadı düğünden sonra evine gelirlerse o zaman verirsin.

canım haklısın ama olduklarından fazla değer verme sonra yine üzülürsün.
İç anadoluda kıza bohçasında ne yollanmış ne alınmış ne satılmış çok dikkat ederler o yüzden senin onların açığınıda kapatman gerekecek belki onların almadıkları şeyleri bile sen alıp karşıdan geldi diye göstermek zorund kalacaksın o yüzden böyle kayınvalideye,eltiye,görümceye...bohça işine girişme demiştim ama heves etmişsin yap canım :)

düğün olduğu gün bu insanlar memlekete hemen mi dönecek? Düğünden sonra verebilirsin yada kınadan bir gün önce geleceklermiş yaa o arada götürebilirsin.

sen çeyizlerini kendi evine götürürken onlara hazırladığın bohçalarıda götür olmadı düğünden sonra evine gelirlerse o zaman verirsin.

en iyisi öyle canım ya bunlar düğünden hemen sonra benim evime gelecekler o zaman vereyim. çünkü öncesinde zaman yok.

k.validem biraz cimrilik ediyoda hiç oralı olmuyorum aslında bi kaç parca işlemeyi vs bana cok görüyo, sanki ondan altın falan istiyorum...

hepsini nışanlımla ortak alıyoruz o takıyo nese ne yapayım ya.. şansıma k.validem böyle işte :( dediğin gibi ben düğün sonrası evime gelecekler o zmn vereyim...

vallahi büyük eltim için yapıyorum bunları, yoksa diğerleri için hiç içimden gelmiyo :)))

Back