Gelin Buketi

1BukeT

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2006
1.453
28

Gelinliğinizi tamamlayan cıvıl cıvıl, birbirinden güzel buketler gelinliğinize ayrı bir renk katar. Gelin buketlerinde en çok tercih edilen çiçek beyaz güldür. Masumiyeti temsil eden beyaz güllerin arasına liliumlar katıldığında çok daha hoş ve zengin bir görüntü oluşur.

Gelin buketinizi seçerken gelinliğinizin modeli, kumaşı, rengi kadar saçınızın modeli de önemlidir. Eğer uzun boylu iseniz sarkık buketleri, kısa boyluysanız top buketleri seçmeniz gerekir. Ayrıca saç aksesuarı olarak çiçek tercih ediyorsanız, el buketinizde saç aksesuarınızla uyum halinde olmalıdır. Gelin buketlerinde son yılların modası gelin teli ve renkli çiçekler…. Ama yine de tercih sizin...

Gelin ve damadın baba ve erkek kardeşleri yakalarına gelin buketinde bulunan çiçeklerden birer tane yaka çiçeği takabilirler. Böylece misafirleriniz ev sahiplerini kolaylıkla tanıyabilir.

Düğün töreninden sonra bekar arkadaşlarınızı bir yerde toplayarak, arkanızı onlara dönerek, buketinizi onlara doğru fırlatınız. Muhtemelen sıradaki düğün buketinizi yakalayan arkadaşınızındır...

Çikas Çiçekçilik`ten Ahmet Bey, Sorularımızı Yanıtladı...

23.05.2006

Ahmet Bey, düğün organizasyonunun en önemli parçası olan çiçek seçimini yaparken, gelinler nelere dikkat etmeliler?

Çiçek seçiminde dikkat edilmesi gereken nokta, mevsim şartlarına uygun ve taze olmasıdır. Sıcak bir günde çok suya ihtiyaç duyan bir çiçek seçimi, düğünün ortasında sizleri hayal kırıklığına uğratabilir.

Bize verdiğiniz hizmetlerden bahseder misiniz?

Toplantılar, seminerler, özel ev davetleri, fuar standları, kişisel özel günler, söz, nişan, düğün, doğumgünü ve yıldönümleri gibi bütün organizasyonlara çiçek temin ediyoruz. Bunun yanı sıra bahçe düzenleme ve çiçek bakımı da yapıyoruz.

Bu Görsel Silinmiş veya Bulunamadı!

Çiçeğin de modası var mı? Bu yılın trendleri nelerdir?
Her sektörde olduğu gibi çiçeklerin de her yıl değişen bir modası vardır. 2005 yılının moda çiçekleri; gelin buketlerinde orkide, phalanopsis olarak görülüyor.

Bu yaz düğünlerin en çok tercih edilen çiçekleri nelerdi?
Kapalı alan düğünlerinde masa düzenlemeleri için beyaz lilyum ve beyaz gül, kır düğünlerinde ise kır çiçeği ağırlıklı; mor, pembe, beyaz lisyantüs tercih edilmekte.

Düğünlerde her zaman canlı çiçek mi kullanılır, yapay çiçek tercih eden çiftler de oluyor mu?
İstanbulluların tercihi %99 canlı çiçek. Fakat taşra kentlerde, çiçeğin tazesini ve revaçta olanını bulmak zor olduğu için, yapay çiçekler kullanılmakta.

Gelin çiçeği hazırlarken gelinliği ve düğün organizasyonunun konseptini de baz alıyor musunuz?
Kesinlikle bu birbirinden ayrılmayan bir bütün olarak işlenmelidir. Hatta bize göre müşterimizi memnun edebilmenizdeki en önemli etkendir. Düşünün ki siz çok renkli bir buket hazırlıyorsunuz ama organizasyon tek renk. Bu nedenle, sadece buket bizim tarafımızdan yapılıyor olsa bile, düğünün konseptini en ince ayrıntısına kadar müşterimize soruyoruz. Böylesine özel bir günü riske atamayız.

Gelinleri çiçek seçiminde yönlendiriyor musunuz? El buketinin gelinin beden ölçüleriyle ilgisi var mı?
Gelin buketleri gelinin vücut ölçüleriyle bire bir bağlıdır. Kısa boylu gelinlerimize yuvarlak ve daha küt buketler önerirken, uzun boylu olanlara dökümlü buketler önermekteyiz.

Hangi mevsim hangi çiçek?
Genelde dört mevsim beyaz gül, beyaz orkide; yaz aylarında da beyaz lilyum tercih edilir.

Çikas Çiçekçilik
Abide-i Hürriyet Caddesi No:148/A Şişli/İstanbul
Tel: 0212 232 78 00

arkadaşlar 1 bucuk ay sonra dügünüm var gelinligimin son provası kaldı sadece gelin çiçegimi hala seçemedim ben böyle degişik birşey olsun istiyorum çok fazla uzun bir boyumda olmadıgı içinde fazla uzun bir çiçekte istemiyorum dogrusu ama bi türlü gözüme carpan degişik bir çiçekte göremedim sizlerden yardım istiyorum degişik fikirleri olanlar yada degişik bir gelin çiçegi görenler resmini koyarak benimle paylaşırlarsa çook sevinirim .. :sm_confused:

benimde 1,5 ay sora düğünüm var :) bende ilkinde senin gibi değişik bişi istiyordum ama sonra vaz geçtim gelinlikçiden gelinliğime uygun bir çiçek aldım yeter oda düğünde kaç saat tutucam ki çiçeği olmadı çiçekçilere git onlar gelin çiçeği yapıolar çok güzelde oluo

evet aslında öyle ama gelinligimi kiralıyorum ben azından çiçegim hatıra kalsın istiyorum

ya resim eklemesini bilmiyorum nasil eklicez deyin de eklicem cicek resimleri ben eklemesini beceremedim daha ay

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…