• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelibolu Yarımadasındaki Abideler-Şehitlikler

XSXimal

Üzeni yolla... Salla...
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2007
2.082
9
641
Çanakkale

Dün abideleri ailece tekrar dolaştık bence çektiğim fotoğraflardan bazılarını sizlerle paylaşmak istedim.
kopyasresim076gg5.jpg

O kadar kalabalıktı ki anlamam...

(Tabi sadece bu de değil, askılı bluzler minicik etekler şortlar giymişler gelmişler şehitlerimizin mezarlarına bakıyorlar tarihi öğrenmeye çalışıyorlar ama şehitlerimize saygıları hiç yok. Tamam hava çok sıcak, belli birşeyler giyersin, bende giyiyorum ama... Bu yerlere gelipte aşırı derece de açık giyen, her yeri görünen insalarımızı kınıyorum. Bunu da söyledim rahatladım.)

Seyit Onbaşı
resim050jo8.jpg

Hamidiye tabyalarının yakınlarındaki toprak tabyaların bulunduğu yerdir. Bu tabyalarda görev yapan Edremit Havran’lı Seyit Onbaşı’nın top namlusuna yerleştirdiği 276 kg.lık merminin atıldığı yerdir Bu mermi Fransız Ocean savaş gemisini batırmıştır.
==================
Şahindere şehitliği
resim053dw7.jpg

Güneyde Fransız’larla yapılan çetin savaşlarda şehit düşen Mehmetçiklerimizin gömüldüğü şehitliğin yanı başına yapılmıştır.
==================
Alçıtepe Salim Mutlu Müzesinden Fotoğraflar…
Kılıçlar…
resim057ty4.jpg

Bombalar…
resim058uz3.jpg

Tüfekler…
resim059qr7.jpg

Her ilden toprak…
resim060ah7.jpg

Gelibulu Yarımadası…
resim061nr7.jpg

=================
Abide…
resim075cj4.jpg

Çanakkalede şehit olan tüm şehitlerimiz için yapılmıştır. Boğazın geçilemeyeceğini simgeler.

Mezarlıklar…
resim066te8.jpg

Son düzenleme:
Yaralı asker heykeli…
resim069is2.jpg

Atatürk heykeli…
resim070vu2.jpg

İçindeki bayrak figürü…
resim081xs7.jpg

57. Alay şehitliği…
resim090dn1.jpg

Gelibolu kara savaşlarında birçok kahramanlıklara imza atan 57.nci alay ve bu bölgede şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimizin anısına yapılmıştır.

En yaşlı gazi heykeli…
resim089dr7.jpg

adszgv9.png

Kanlı Sırt…
resim094im5.jpg

bir gecede 1500 şehit 4750 yaralı verdiğimiz Kanlısırt ta günlerce savaşlar oldu.

Siperler…
resim099ae9.jpg

Savaş Alanını ağ gibi örmüşlerdir.

Atatürk’ün gözetleme yeri…
resim104wg8.jpg

Conk bayırı…
Atatürk’ün saatinin parçalandığı yer ve haritalarına baktığı çadır.
resim105sx3.jpg

Gelibolu savaşlarından kuzey cephesinde en kanlı çarpışmaların yaşandığı 7-10 ağustos 1915 günlerinde Anafartalar grup komutanı Mustafa Kemal’in cep saatinin bir şarapnel parçasıyla parçalandığı yerdir.

canım benim paylaşımın için çook teşekkürlerr bende ailece gitmek istiyorum ama bir türlü olmuyor işteee aksilikler çıkıyo

3 yıl önce gitmiştim.çanakkale,gelibolu,bozcaada,truva.3güne sığdırdık gezimizi.çok kalamadık ama harika biyer. attığım her adımda gördüğüm her karede,çanakkale ile ilgili anlatılan her kelimede tüylerim diken diken oldu.tarih kokan bi şehir çanakkale.fırsatım olsa yine giderim.

Back