hatırlamıyormusun,allah iyilik versin...200 gr. da fena değil canım 1 bileğize gidenleri de duydum :)
amaaan insan sağlıklı ve mutlu olsun da yoksa para veya altın çok olmuş neye yarar dimi ama
bunu çoğu insan bilmiyo yada işine gelmiyo benim sözlümde o neymiş öyle diyo annesi zaten dil uzatır hemen yobazlık öyle şeymi olur diye bunu nasıl anlatmalıyım babamla annem evlenirkende hoca sormuş ne kadar mehir istiyosun diye anneme babam küfretmiş hocaya arkadaşlar bi fikir verin bana
bu mehir konusunda ne istiyorsak eşimiz vermek zorunda ama nikahta düğünde filanmı vermek zorunda illa. benim nişanlımın alacak şu anda durumu yokki bir gram bile alamaz
bu mehir konusunda ne istiyorsak eşimiz vermek zorunda ama nikahta düğünde filanmı vermek zorunda illa. benim nişanlımın alacak şu anda durumu yokki bir gram bile alamaz
mehir zaten en az 40 gr oluyor kızlar istediğiniz kadar steyebilirsiniz ama durumları göz önüne alın,eğer nişanlınız eşiniz alamayacak durumda olursa o zaman kendisi sııntıya girer yerine getirmezse de hakka giriyor.40 gr zaten en az ben başka talep etmedim.bir çok arkadaşım hacca götürmesini mehir olarak istemiş
mehir zaten en az 40 gr oluyor kızlar istediğiniz kadar steyebilirsiniz ama durumları göz önüne alın,eğer nişanlınız eşiniz alamayacak durumda olursa o zaman kendisi sııntıya girer yerine getirmezse de hakka giriyor.40 gr zaten en az ben başka talep etmedim.bir çok arkadaşım hacca götürmesini mehir olarak istemiş
Benim nişanlım şimdi yan çiziyor, diyor ki eee düğünde takı takcaz ya o mehir sayılır dio. sayılır mı kızlar? Biz dini nikahımızı sözlendiğimizde yapmıştık.
Benim nişanlım şimdi yan çiziyor, diyor ki eee düğünde takı takcaz ya o mehir sayılır dio. sayılır mı kızlar? Biz dini nikahımızı sözlendiğimizde yapmıştık.
benim kuzwenime de öyle olmuştu 10 burma bilezik istedi onu da düğünde taktılar ama geçerli olur mu bilmiyorum mehir olmasa da bilezik takılacak sonuçta
benim kuzwenime de öyle olmuştu 10 burma bilezik istedi onu da düğünde taktılar ama geçerli olur mu bilmiyorum mehir olmasa da bilezik takılacak sonuçta
kızlar bi imam nikahında bulundum geçen peygamber efendimiz durumu olmadığı halde her karısına bu zamanın parasıyla yaklaşık 2.500 3.000 arası bije verirmiş....
bu kadına bağlıymış istemiyorum diyedebilirmiş hemen istiyorumda diyebilirmiş sonra alsan olurda diyebilirmiş
:97::97::97::97:
ama şu kesinmişki gerdeğin ertesi günü kadının mehiri almaya hakkı varmış...ve evet düğünde taktıkları sana olduğu için mehir sayılırmış..
umarım yardımcı olmuşumdur kızlar
imam nikahında eşime sordular bi hediyen filan var mı diye bi kaç gün önceden bana bvlgari tek taş yüzük almıştı 900 tl ye onu taktı sonra bana sordu imam istediğin bişey var mı bende yok dedim çünkü erkeklerin %99 u imam nikahında düşünüpte bişey almaz bende bunu düşünerek yüzüğün yeterli olucağına karar verdim zaten bişey istesem o anda olmaz eşime çok büyük ayıp olurdu sanki parası için evlenmşim gibi zaten ben istemesem bile o elinden geldiğince benim için herşeyi yapmaya çalışır Allah razı olsun
bende mehir istemeyeceğim. çünkü elinden geldiği kadarıyla bana zaten o maddiyatı sağlayacağını biliyorum.
dini nikah sırasında eşinden mehir istemeyip , helal edebiliyormuşsun. bende helal edicem. beni mutlu etsin, yüzü gülsün yeter.