• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelecekte neler olacak..........

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU1

Ziyaretçi
Gelecek, insan aklı, bilim ve teknolojinin evrimine kafa yoran ünlü beyinler, insanlık için bir gelecek kronolojisi hazırladılar. Hangi tarihte insanlık nasıl adımlar atacak?

Gelecek bilimcilerin (Futuristlerin) oluşturduğu Dünya Gelecek Topluluğu (World Future Society) üyeleri, insanlığın geleceğine dair öngörüleri değerlendirerek olası gelişmeler konusunda hayali bir kronoloji oluşturdular. Topluluğun yayınladığı The Futurist dergisinde yayınlanan ajandaya göre, insanlığı gelecekte şu olaylar bekliyor. Tabi bu öngörülen tarihlerden önce kıyamet kopmazsa ve uzayda bizden başka zeki canlılar gerçekten varsa.

İşte The Futurist'in öngördüğü gelecek ajandası

2010 Beyinlere takılacak çevirmen çip sayesinde herkes her dili konuşabilecek, istenilen dil istenilen dile anında çevrilmiş olarak beyine iletilebilecek.

2020: Demokrasi dünyanın tek hakim sistemi olacak ve diktatörlükler bir bir yıkılacak.

2030: Başka evrenlerde yaşadığı varsayılan canlılarca gönderilen mesajlar alınmaya başlanacak.

2040: Herkes uçan bir araç sahibi olacak

2050: Hayatın kökeni konusundaki tüm bilmeceler cevap bulacak ve hayatın dünyaya nasıl geldiği aydınlığa kavuşacak.

2200: İnsan zekası düzeyindeki ilk yapay zeka ve yapay insan yapılacak.

2400: Dünya nüfusu 20 milyarda sabitlenecek, herkes refah içinde yaşayacak.

2500: Irk ve dil farkı ortadan kalkacak geleneksel inançlar tamamen bitecek.

3000: İnsanlar tüm kısıtlamalara rağmen dünya nüfusu aşırı arttığı ve dünya kaynakları yetersiz hale geldiği için Ay'a ve Mars'a göç etmeye başlayacak.

4000: Uzaylılarla ilk temas gerçekleşecek. Her iki türün buluşması gerçekleşecek.

10.000: İnsanların çoğu uzaydaki diğer galaksilere dağılacak, kendi gönüllerinin dilediği mekanlarda yaşamlarını sürdürücek

alıntı

Bende sizinle sunu paylasayim. Resad Khalifa yi bileniniz varmidir, bilemiyorum. Kendisi Kuran i Kerim deki gizli sifre ve manalari buldu,tabiki hepsini bulmasi imkansiz, ne kadarini buldugunu ise ancak Allah bilir.

Iste bu kisi, Kurandaki bir surede gecen bir ayete dikkat etti ve kiyametin 2280 yilinda kopacagini buldu. Tabiki en dogrusunu ancak ve ancak Allah bilir.

Eger Kuran i okuyaniniz varsa bilir, Kuranda yecuc ile mecuc diye bir kavmin kiyamate cok yakin bir zamanda, her yonden gelerek dunyamizi isgal edecegi yazili. Iste Resad Khalifa bunun gectigi ayetlerden, yecuc ve mecuc adli kavmin 2271 yilinda dunyamiza geleceklerini bulmus,tabiki yine en dogrusunu ancak ve ancak Allah Teala bilir.

Zaten kiyametin cok yaklastigini etrafiniza, dunyadaki bozulmaya bakarakta cok rahat anlayabilirsiniz.

Biliyormusunuz, kutuplardaki buzullarin tamami 2 sene icinde eriyecek. Evet sadece 2 sene. Bunun ne gibi dogal afetleri tetikleyecegini ise Allah bilir. Insanlar, bir hengamenin, bir aldanisin icinde su dunyaya hayatina kendilerini baglamis gidiyorlar. Diziler, filmler, insani aptallastiran sabah programlari... Yazik ki Rabbimizin bize verdigi vakit bunlara harcayacak kadar bol degil ve zaten bunun icinde verilmedi bu zaman bize.

Bakin nerden nereye geldim. Sozumu sununla baglamak istiyorum.

Bir insanin 1 saatlik tefekkur etmesi(Rabbimizin nimetleri, yaratisi hakkinda dusunmesi) 100 yada daha fazla yillik yapilan ibadetten Hak katinda daha makbuldur.

2010 da böle bişe olacagına inanmıyorum

gelecekte olacak hiçbirşeyi Allahtan başka kimse bilemezyasakkelime
ancak tahmin yürütür ki aklım var çok şükür
başkasının tahminlerine ayıracak vaktim yok :kahve:

%100 kesin bunlar olacak demiyorum zaten arkadaşım bilim adamlarının tahminleri sadece küçük bi paylaşım

bence biraz hayal bunlar
Daha yarınımızı planlayamıyorken
2010 a hayal bile denemez

tabi o zamana kadar kim öle kim kala
haaaa tabi bide ozamana kadar kıyamet kopmassa görenler görür gelecektekilerde arşivdende bu yazıları okur geçmişte bunlar yazılmış diye dalgamı geçerler yada o zamandan bu günleri görmüşler helal olsun mu derler kimbilirrrrr

Elbetteki gelecegi Allahtan baskasi bilemez. Hepimize Allah akil vermis, bizde sukrediyoruz. Vaktiniz yoktuysa okumazdiniz, bunlar sadece bazi bulgular. Kaldiki, ben yazdiklarimin yanina gelecegi Allahtan baskasinin bilemeyeciginide yazmisim.

Heran herşey olabliri vallaha ben bu dunyanin gidişinden korkar oldum allah yardimcimiz olsun layik kullari olarak karşisina cikmamizi nasip etsin

Elbetteki gelecegi Allahtan baskasi bilemez. Hepimize Allah akil vermis, bizde sukrediyoruz. Vaktiniz yoktuysa okumazdiniz, bunlar sadece bazi bulgular. Kaldiki, ben yazdiklarimin yanina gelecegi Allahtan baskasinin bilemeyeciginide yazmisim.

tam olarak bunu anlatmaya çalıştım bende yukarıda teşekkür ederim

çocuk doğurmak istemiyorum susuz bir dünyaya çocuk getirmek çok saçma kendi çocuğuma bunu yapamam ancak başkarlının doğurduğu(ve ortada bıraktığı) çocuu alır en iyi eşkilde yetiştimeye bakarım kendi çoğum gibi böylelikle onu dünyaya getirme kötülüğünü yaşatmamış olurum

Daha yeni üyeyim ve bu bilgileride yeni okuyorum. Arkidaşlar ben 2010 yılını gördüm ve o bilim adamının dediği olmadı e iki sene içinde buzulların hepside erimedi. Sadece rahmin etmişler işte. Ama yanılmışlar. Hem merak ettin çocuk doğurmayacam demiş bi arkidaş acaba doğurmadımı halen :KK54:

2016 dayı z :D

Back