• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelecek Kaygısı

NeverOne

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2013
16.262
32.578
598
34
Merhaba herkese. Bu ara canım çok sıkkın. Yakın zamanda sevgilimle evlilik adına ilk ciddi adımımızı attık ve isteme merasimi oldu. Her şey iyi güzel aileler süper, biz çok iyiyiz seviyoruz vs ama ben geçim kaygısı duymadan edemiyorum. İkimiz de çalışıyoruz ve maaşlarımız kötü değil ama her şey çok pahalı. Yaşayacağımızı şehirde kiralar çok yüksek. Bizim ev alacak paramız yok henüz 350-400bin gerek en az. Çok ücra semtlere de gidemiyoruz işe ulaşım sebebiyle. Birikmiş paramız da gün geçtikçe pul oluyor değer kaybediyor. Gezmeyi görmeyi istediğim daha o kadar çok yer var ki hiçbirine gidemeyeceğim diyorum. Çocuk da olursa nasıl bakacağız diye düşünüyorum. Evlenmekten vazgeçmeyi bile düşündüm. O kadar içim sıkılıyor ki bir türlü yuva kuruyorum heyecanını yaşamaya fırsat vermiyor. :KK43: Ben mi abartıyorum böyle kaygılanan var mı varsa nasıl atlattı yardımcı olur musunuz?

aylık gelirimiz bizim de 10 bine yakın fakat 2 cocugumuz var ev ödememiz var, cocukların beslenme, g,y,m kuşamları faturalar derken biz de ancak aysonunu görüyoruz, birikim yapmayı istiyoruz ama mümkün değil, belki ev ödememiz bitince ancak....

Keşke birikiminizi döviz-altın olarak tutsaydınız. Tl günden güne eriyor evet.
İkiniz de çalışıyormuşsunuz. Aşırıya kaçmadan, mümkün olduğu kadar borçsuz, mütevazı bir düğün ve ev. Sınrasında da gelirinize göre harcamalarınızı ayarlarsınız.
Olur gider inşallah. Bunaltmayın kendinizi.

aylık gelirimiz bizim de 10 bine yakın fakat 2 cocugumuz var ev ödememiz var, cocukların beslenme, g,y,m kuşamları faturalar derken biz de ancak aysonunu görüyoruz, birikim yapmayı istiyoruz ama mümkün değil, belki ev ödememiz bitince ancak....
Ne güzel, en azından evinizi almışsınız. Şu an faizler o kadar yüksek ki kredi çekip ev almak da hiç mantıklı gelmiyor.

daha evlenmeden ev kaygısı, çocuk olmadan çocuk kaygısı saçma değil mi??
zaten ortalama 25-30 yaşında evlenen gençler ucuz bile olsa nasıl ev alacaklar ki??
birkaç yıl evlilik borcu ödemeyle geçiyor evliliklerde.
belki hiç çocuğun olmayacak, belki sen istemeyeceksin belki de çocuğuna fazlasıyla yeteceksin. belki gezmeye görmeye ömrün yetmeyecek??
ben çalışan, üreten, kazanan bireylerin bu kadar kaygı duymasını doğru bulmuyorum.
seviyorsan işin gücün akıl ehliyetin de varsa evlenmeli ve bunları düşünmemelisin.

Ülkenin hali malum, bilinçli her insan gibi endişelenmeleriniz yersiz değil.
Ama daha yolun başındasınız ve karamsarlığa kayacak kadar sorgulayıp, ince elemenin de bir manası yok.
Paranın çok kazanılması-az kazanılmasından daha önemlisi, bir arada para yönetimi konusunda ne kadar başarılı olabileceğiniz. Aile olarak bir arada bir evi nasıl geçindirebileceğinizi de yaşayarak göreceksiniz.

Her şey çok pahalı. O yüzden mininalist olmakta fayda var. Başka türlü çok zor.
Hem ruha faydalı, hem keseye.
Gercekten benimsesek koca koca evlere de gerek yok aslında.

Konu sahibi ben de aynı düşüncelerle evlendim, biz asla ev sahibi olamayız derdim.
Oldu sonra bir şekilde, sıfır olmadı da 20 yıllık binadan oldu, bir ara faizler düşmeyi düşünürse daha yeni bir eve geçeriz.

Ama bu şartlarda bu karamsarlık iliklerimize kadar hepimizde var.
Sonumuz hayrolsun.

daha evlenmeden ev kaygısı, çocuk olmadan çocuk kaygısı saçma değil mi??
zaten ortalama 25-30 yaşında evlenen gençler ucuz bile olsa nasıl ev alacaklar ki??
birkaç yıl evlilik borcu ödemeyle geçiyor evliliklerde.
belki hiç çocuğun olmayacak, belki sen istemeyeceksin belki de çocuğuna fazlasıyla yeteceksin. belki gezmeye görmeye ömrün yetmeyecek??
ben çalışan, üreten, kazanan bireylerin bu kadar kaygı duymasını doğru bulmuyorum.
seviyorsan işin gücün akıl ehliyetin de varsa evlenmeli ve bunları düşünmemelisin.
Birkaç ay içinde ev tutacağız, evlenmeden ev kaygısı çok saçma gelmedi bana o yüzden. Çocuk konusunda haklısınız olmayabilir tabi ki. Hiç mi yapmasak diye düşünüyorum zaten ben de. Değişik bir ruh halindeyim. :KK43:

Son duruma göre insanca yaşamak için bakın dikkatinizi çekmek istiyorum lüks değil sadece insanca yaşamak için

15-20 bin arası girdiniz olması lazım.Gerisi birşeylerden vazgeçerek yaşamak.
evet aylık gelirim neredeyse 10 bin tl
ama suanda resmen yasamaya calısıyorum
herseyı alırken hesap yapıyorum
arabamla yokuş asagı ınerken gazdan ayagımı cekıyorum bedava ıneyım dıye:D

Hersey ates pahası aldıgımız maaşın da zamın da hiçbir faydası yok.

aracıma kasko yapıyorum 10 taksıt
eve birsey alıyoruz taksıtle
bu maasla , taksıtsız alamıyorum yani .
biz bu ülkede toplumca yaşamaya calısıyoruz yani.

Back