Gebeliğe Hazırlık GEL ARTIK BEBEĞİM 04.04.2020

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ne güzel yazmışsın çok doğru...benim yaş sınırda tüp bebek denedim olmadı üzülmedim takdir dedim onca ilaçlar iğneler üstelik her iğne vuruşumda ağlıyordum...sürekli doktordaydık yumurta toplandı karnım şişti günlerce... çok sıkıntılı bir süreçti çok gene şükrettim ardından kendiliğimden hamile kaldım tamam dedim demekki Allahım beni ilaçlara muhtaç etmeden bunu nasip edecekmiş derken iki aylıkken düşük yaptın tüm testler genetikler temiz çıktı.eşimde bende tek sorun yok ayrıca ailemde herkes ilk geceden hamile kaldı.benim tüm arkadaşlarımın çocukları okula gidiyor ama ben hiç of demedim.sonuçta vardırbundada bir hayır diyorum.herkes bu hayatta birşeyle sınanır kimisi çocukla kimisi parayla, kimi sağlıkla bizimde payımıza düşen buymuş. Ama sağlığımız yerinde ya geriside gelir ben inancımı hiç kaybetmedim.
Okuldan öğretmen arkadaşım 10 yıldır tedavi görmüş birçok yöntem denemiş bebek hiç tutunmamış düşmüş geçen yıl dedi ki son embriyolar var 5 yıl doldu ya yeniden deneyeceğim ya bırakacağım her şeyi. Ben de içime doğuyor son kez dene dedim. Gitti son kez tüp bebek yaptı aylarca iğne ilaç derken bebeği ekimde doğdu. O kadar stres yapmış ki bebek günlerce ağlamış yorgunluktan bitkindi. Tarlada doğum yapan annelerden sıkıntıdan gebe kalamayan annelere dönüştük. Tabi ki olur da doğurursak bebekler doğdukları günden huzursuz mutsuz ... Işte ihtiyacımız olan şey güven huzur inanç. Benim annem 6 çocuk doğurmuş 10 yılda 2 ablam 2 çocuğu ancak tedaviyle doğurabildi ama ben o aşamaya bile gelemedim. Eğitimli kadınlar mükemmeliyetçi olmanın bedelini en küçük şeyi bile elde etmek için çaba harcamak zorunda kalarak ödüyor. Bence 2020 bizim için kadınlığımızla barışma yılı olsun gerisi de inşallah peşinden gelsin 👨‍👩‍👧‍👧

Sizin sorununuz nedir amh ınız falan iyi gorunuyor neden hamile kalamıyosunuz?
1.5 yıl oluyor aslında bütün değerlerim normal ve kendi doktorum da gayet sağlıklı olduğumu soyledi hsg bile çektirdim o da temiz çıktı eşim de ürolojiye gitmişti gayet iyi demiş doktor ama sigara kullanıyor bıraktıramıyorum bırakmamak adına tüp bebek yaptırırız bile diyor yani elimden bşe gelmiyor bi kere kimyasal oldu sadece hiç gebeliğim yok malesef 😔 senin sorunun ne canım

Kizlar bende doktora ara verdim hiç istemiyorum ara vermek aslında bıktım bebek sorularından da pko olup hamile kalan varmı içinizde bana moral.olun lütfen moral.olarak çok düşük seviyedeyim

17 aydır deniyorum daha tık yok bu ay adet zmanim 2 gün sonra bakalım nolucak baya değerlendirdim bu ayı bide ovulasyon testi sipariş verdim olmazsa bı dahaki ay deniyecegim

Birde hamile olup içinizde kasık ağrısı ve adet sancısı gibi ufak sancılar çeken varmi ara ara gelen sol göbeğinin biraz altı hareket ettikçe batıyor kasıklarda da ağrı var

Bende yaklaşık 1 yıldır istiyorum .Sözde bu ay tüpe başlayacaktık ama virüs girdi araya .Benim eşimde ciddi sperm problemi var yaklaşık 3 aydır tedavi sürecinde .Bizim mecbur tüp bebek o yüzden .Zaten daha fazla sabredemiyorum bende ...Allah isteyen herkese versin en kısa zamanda
Eşinize geçiboynuzu suyu içirin çook etkili

Ben çocukken çocuğu olmayan bir komsumuz vardı, bir kız evlat edinmişti çocuğu da seviyordu, sonra bir oğlu oldu ve o kız aynı evde bakımsız kaldı. Insanoğlu bir şeyi elde edene kadar çok istiyor elde edince aynı değeri vermiyor. Bizim inatla bir şeyi istememiz onu bizden uzaklaştırıyor. Hz. İbrahim oğlu ismaili çok sevdiği için onunla sınanmıştı. Evladı taparcasına sevmemek, verenin de alanın da Allah olduğunu görmek gerekiyor. Allah'ın peygamberleri bile sınanırken bizim her şeyi kolayca elde edebileceğimizi sanmamız hayal kırıklığına uğratıyor sürekli. Halbuki dünya her şeyin istedigimiz an olduğu yer değil ki...
İşte....belkide aradığımız böyle kelimeler tamamen haklısınız o kadar çok unutuyoruz ki her şeyin Allahdan olduğunu sonunda hüsrana uğruyoruz .Rahim olan Allah hepimize sağlıklı evlatlar versin.

Ayy kızlar ya günaydın rüyamda HCG degerim 548 çıkmış düşük bir değer diyorlardı bende buraya yazmışim rüyamda gebelik değeri 548 olan diye ay nasıl aklıma taktiysam🤦🏻‍♀️

Benim ateş yumurtlama dönemi 37 yi buldu sonra 36 ya indi 36.3 şimdi tekrar 36.9 bendemi umutlansam😬
Adetken ateşin kaç oluyor o önemli o senin bazal vücut sıcaklığın çünkü . Kaç gün var regline .önemli olan adet günün düşmemesi düşmüyorsa hamilelik demek

bende anne olmak isiyorum martin 29 adet gordum yumurtalama gunumu tuttudrdum insallah kalirim bidee kaldim ve kurtaj olunmak zorunda kaldim
Sebebin neydi kürtajın testler yaptırdınız mi acaba. Anne karnında ölen bebeklerin ölme sebebi genelde kan pıhtılaşmasi oluyormuş.

Adetken ateşin kaç oluyor o önemli o senin bazal vücut sıcaklığın çünkü . Kaç gün var regline .önemli olan adet günün düşmemesi düşmüyorsa hamilelik demek
Bilmem hiç bakmadım ama ben adetken çok üşürüm öncesi başlar üşümelerim devam eder. Bakalım ölçecem bundan sonra bu tez herzamn doğrumu?

1.5 yıl oluyor aslında bütün değerlerim normal ve kendi doktorum da gayet sağlıklı olduğumu soyledi hsg bile çektirdim o da temiz çıktı eşim de ürolojiye gitmişti gayet iyi demiş doktor ama sigara kullanıyor bıraktıramıyorum bırakmamak adına tüp bebek yaptırırız bile diyor yani elimden bşe gelmiyor bi kere kimyasal oldu sadece hiç gebeliğim yok malesef 😔 senin sorunun ne canım
Ama degerleri iyi ise sigara kullanmasında bi problem yok ki o degerleri kotu olan insanlar için gecerli kotuyse daha kotuye gıtmesin diye.. benım bir problemım yok eşimde var.. Sperm sayısında sıkıntı var canım.. en onemlisi de ultrasonla muayene edıldıgınde kaç tane folıkulun gorunuyo? Sordun mu hiç doktora

canım hamile misin tebrikler yeni gördüm takvimini 🤲😍 sağlıkla ilerlesin

Yaa insAllah yerleşmedr canım daha çok yeni ya dinlen bol bol ulaşım sıkıntın varmış hastaneye gidebilsen keşke ama 🙄
Evet kuzum çok şükür geldi benim kendisi küçük oluşu büyük mucizeM 🤲🤲🤲

Bilmem hiç bakmadım ama ben adetken çok üşürüm öncesi başlar üşümelerim devam eder. Bakalım ölçecem bundan sonra bu tez herzamn doğrumu?
İstisnalar hariç doğru canım zaten sen bazal vicut sıcaklığını bilirsen adet günü anlıyorsun. Benim geçen ay adetten bir gün önce düşüşe geçti ve ertesi gün adet oldum .

Ne güzel yazmışsın çok doğru...benim yaş sınırda tüp bebek denedim olmadı üzülmedim takdir dedim onca ilaçlar iğneler üstelik her iğne vuruşumda ağlıyordum...sürekli doktordaydık yumurta toplandı karnım şişti günlerce... çok sıkıntılı bir süreçti çok gene şükrettim ardından kendiliğimden hamile kaldım tamam dedim demekki Allahım beni ilaçlara muhtaç etmeden bunu nasip edecekmiş derken iki aylıkken düşük yaptın tüm testler genetikler temiz çıktı.eşimde bende tek sorun yok ayrıca ailemde herkes ilk geceden hamile kaldı.benim tüm arkadaşlarımın çocukları okula gidiyor ama ben hiç of demedim.sonuçta vardırbundada bir hayır diyorum.herkes bu hayatta birşeyle sınanır kimisi çocukla kimisi parayla, kimi sağlıkla bizimde payımıza düşen buymuş. Ama sağlığımız yerinde ya geriside gelir ben inancımı hiç kaybetmedim.

Çok üzüldüm durumunuza. Bende 3 defa tüp Bebek yaptırdım. İlk ikisinde negatif cikti. Üçüncü de pozitif oldu fakat 8 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu ve kürtaj yaptırmak zorunda kaldım. Testlerim sonunda kan pıhtılaşmasi oldugum anlaşıldı. Yani bebegim kan pıhtılaşmasi olduğum için ölmüş. Siz yaptırdınız mi kan pıhtılaşmasi testini.

Çok üzüldüm durumunuza. Bende 3 defa tüp Bebek yaptırdım. İlk ikisinde negatif cikti. Üçüncü de pozitif oldu fakat 8 haftalıkken bebeğimin kalbi durdu ve kürtaj yaptırmak zorunda kaldım. Testlerim sonunda kan pıhtılaşmasi oldugum anlaşıldı. Yani bebegim kan pıhtılaşmasi olduğum için ölmüş. Siz yaptırdınız mi kan pıhtılaşmasi testini.
Size ilk tüp bebek ve öteki denemelerinizde bu testleri (kan pıhtılaşması)istemeleri lazımdı benden istemişlerdi başınız sağolsun

X