şimdi bak aklında eskilerden hala unutamadığı birisi olan biri ayrı konu
geçmişte sevmiş, sevilmiş, güzel aşklar yaşamış ve tamamlamış, bundan sonra yeni insanlarla aşk hayatına devam eden biri ayrı konu
aklı hala başkasında olan birisi denk gelirse zaten her halinden belli eder, arkana bakmadan kaç.
tek problem bu bence geçmişle alakalı. yoksa herkesin bi geçmişi var
benim bi arkadaşım şimdiki sevgilisinin davranışlarını, eskiden sevdiği kişilere olan davranışlarıyla kıyaslardı
atıyorum üniversite zamanında bi kızı çok sevmiş herif, şiir miir yazmış fi tarihindeki mesele.
arkadaşım diyor ki bana şiir yazmıyor, demek ki beni sevmiyor. o kızı çok sevdiği için ona şiir yazmıştı bana yazmıyor onu sevdiği kadar sevmediği için
bu kesinlikle yanlış mesela. bu tarz düşüncelerin varsa hemen kurtul
ben eskiden ilişkileri, duyguları daha deli manyak yaşayan biriydim, zamanla duruldum.
ama çok değil, birkaç sene önce ne olmayacak dualara amin dedim de şimdi düşününce aşırı saçma gelen şeyler yaptım
ne bileyim yani sırf benim bi hatam yüzünden uzaklaştığımız biri olmuştu, kendimi affettirmek için 2 gün üst üste ona haber vermeden, izin almadan sokağına gitmiştim mesela konuşmak için
o da terslemişti ve konuşmamıştı. bu hareketim o zamanlar düşününce mantıklı geliyordu
şimdi düşündüğümde aşırı korkunç geliyor mesela.
halbuki ben geçen seneki sevgilimi adına ahmet diyelim, bu sokağına gidecek kadar gururumu ayaklar altına aldığım kişiden (bunun da adına hasan diyelim) daha fazla sevdim aslında
ama ben hiçbir zaman ahmet'in sokağına gidip konuşalım gel 5 dk bari göreyim diye yalvarmadım
üstelik ahmet'i hasandan daha çok sevdim, ahmetle çok daha yoğun çok daha tutkulu bir ilişki yaşadım
ama yaptığım çılgınlık sayısı daha az
bunlar kriter değil yani
bil isterim
mesela bu ahmet dediğim kişi de zamanında platonik kör kütük aşkı için ne saçmalıklar yapmış
üstünden zaman geçmiş, bi kere anlattı güldük, kendisi de güldü. sonra durdu ve dedi ki "ya şimdi düşününce çok saçma geliyor yaptıklarım , çocukça şeyler" dedi
ve zerre kıskanmamıştım çünkü benzer şeyleri ben de yapıp bugünkü aklımla ahmet'le aynı şeyi düşünüyorum