• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gecmis gunahlari anlatmak akisinabiraktim.a atfen

Ben böyle konulara çok kızıyorum esasen. Kime ne kulun girdiği günahtan. Bir onu ilgilendirir bir de Allah'ı.
Yazılan yazıyı okudum da "pnrznr57" arkadaşımıza hak verdim. İnsanı resmen "ben niye çabalıyorum affedilmeyeceksem" diye düşündürüyor.
Sen Allah'a şirk koşmadıysan,kul hakkına girmediysen tövbeni edersin her gün içten,gerisini yukardakine bırakırsın..
Yok cinayetle eşdeğer günahmış oymuş buymuş. Karışmayın Allah'ın işine. Kalptekini en iyi o bilir.
O zaman yalan da söylemeyeceksiniz. Loto,toto da oynamayacaksınız haram sonuçta. Anne-babanıza höyt demeyeceksiniz. Hangimiz yapmıyoruz bunlardan en az birini?
Günah Allah ile kul arasındadır. Kimse "sen şunu yaptın aha şu kadar günaha girdin" diyemez.
Ve konuyu da gereksiz,yararsız buldum özür dileyerek söylüyorum.

şu açılan konu ve içeriğindeki yazı insanın anca ümitlerini köreltir.kimseye faydası olmayan bir yazı.orada zinayla cinayetin eş değer tutulması bile insanı ciddi anlamda bunalıma itebilecek,hatta kimilerini intihara bile sürükleyebilecek bir cümle.zina İslama göre büyük günahlardan evet.ancak günahı Allah isterse affeder.zina edenler zina edenlerle evlenmeli diye bir şart yok.tövbe edip de tövbesi kabul olunan bir insan o günahı hiç işlememiş kadar temizdir.Allah isterse istediği kuluna istediği kulunu yazar.onları eşleştirir.ama bu yazıya bakarsak ölelim o zaman.ayrıca geçmişi bir erkeğe anlatmak zorunda değiliz.kimse geçmişin hesabını bir Allah kuluna vermek zorunda değil.hele ki tövbe edilmiş bir mevzuyu ifşa etmek bildiğim kadarıyla da dinen de uygun değil.eğer karşıdaki kişi, çok kurcalayan bir tipse yapılacak şey uzaklaşmaktır mecburen.çünkü ikide bir bu konuları açıp karşı tarafa hayatı zindan edecektir.ve mutlu olunmaz böyle biriyle.geçmişle ilgili anlatmak bir kadını zor durumlara da sokabilir.karşıdakinin niyeti bozuk olabilir,bunu şantaj amaçlı dahi kullanabilir.ya da en baştan bunu sorun etmeyip,aylar,yıllar sonra da sorun edebilir.çok var böyle kaypak insan.dürüst olmak güzeldir evet.ama dikkatli adımlar atmak lazım.

Allah'a sirk kosmak ve kul hakki yemek en buyuk iki gunahtir. Allah tovbe edeni bagislar. Sonsuz merhamete sahiptir.

Bu yazdiklariniza göre benim hayatim bundan sonra asla iflah olmayacak ıslam dininde günahlar tövbe ile affolmazmi mevlana demedimi neolursan ol gene gel diye.bence bu yazınızı okuyanlar ümitsizliğe düşecektir.bizim dergahimiz ümitsizlik dergahi değildir neolursan ol gene gel demiş mevlana ben bu sözlerle teselli olurken bunları okuyunca çok çok kötü oldum açıkçasi.cinayet işlemiş kadar günah yazmissiniz mesela ..ben kendi hayatımı oldurdum cana kiymadim ..ama eğer öyleyse kendi canima kyaym madem affı yok ..degilmi ??

Yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum.
Bizim dinimiz ümitsizlik dini değildir.
Neolursan ol yine gel,nekadar güzel bir cümle.

Son düzenleme:
Back