- 18 Ocak 2013
- 58
- 91
- 37
Merhaba. 16 Kasım'da epidural yöntemle sezeryan doğum yaptım. Doktoruma bir kaç tanıdığım kişi sezeryan ameliyatı olmuştu. ertesi günü ayaklanmislar gayet rahat ve mutlulardı. Buna güvenerek ben de gayet korkusuzca ameliyata girdim. Daha ameliyat sırasında çok kötü oldum. Sonrasında saatler sonra beni ayağa kaldırmaya çalıştıklarında kalkamadım. Ekstra Bir terslik var anlıyordum aşırı büyük ağrı çektim. Ağlamamak için çok çaba sarf ettim. Ertesi günü ben hala yerimden bir milim kipirdayamazken ağrılar çektiğim halde taburcu ettiler. Karnımda bayağı gaz doluydu onun ağrısı ayrı kesik kas agrisi ayriydi. Kaplumbağa yavasliğinda ve kambur yaşadım 1 ay. asla dogrulamadim. Bu yüzden hala bel sırt agrisi cekiyorum. Hamilelikte sadece 11 kilo almıştım böyle bir ağrım olmamıştı. Bebeği emzirmek için 3 hafta kucağımda tek başıma tutamadım. Annem ve kız kardeşim tutup memeye yapıştırdı. Emzirmek için oturmak zaten çok zordu altıma 2 kat minder koyuyordum. Tuvalete oturup kalkamadım yataktan tek başıma kalkamadim hep birisi yanımda kolumdan sırtımdan tutup destek oldu. Herkes bunları yaşamıştır belki ama bir kaç gün en fazla. Kısacası ben aşırı derecede süründüm. Dikiş yerim kilolu olmamama rağmen sadece 62 kiloyken çok sismanmisim gibi üstten aşağı kat oldu. Sol tarafim aşırı şişti. Dikiş içeri gömük duruyor. Vücut bütünlüğüm bozuldu psikolojim bozuldu. 3 ay olacak ve hala aynı berbat görüntü. eğilip kalkamıyorum bebeği taşırken feci ağrıyor. Doktorum hasta olduğu için kontrolde kadin dogumcu başka doktor baktı. O da baş hekimmis ameliyat yapan doktoruna tek söz söylemedi. Kas arka zara yapışmış. Dikiş aşırı sıkı olmuş ikinci sezeryanda düzeltilir dedi. iyi de ben bir daha asla başka bebek yapmayacagim çünkü bu acıları bir daha çekemem dedim. Hamileliğim ayrı zor sonrası ayrı zor geçti çünkü. Ameliyatı yapan doktorum ile yazıştım. Gel gerekirse tekrar kesip dikeriz dedi. Fakat güvenemiyorum. Bir daha aynı acıları çekip duzeltememesinden korkuyorum. Bu konuda işin ehli bir estetisyen ya da kadın dogumcu taniyaniniz var mı?