Geçmeyen sarılık çilemiz

hesna35

Guru
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2013
586
811
303
Arkadaşlar 37 günlük bir bebeğim var. 18 günlükken sarılığımız 18 çıktı. 1 gece fototerapi aldık degerimiz 13 e düştü . Artık yükselmez dediler. 26 günlükken tekrar test yaptırdık 22 çıktı Karaciğer ultrasonu kan testleri yapıldı .Tekrar fototerapi aldı 14 e düştü. 36 günlükken 17 e çıktı tekrar . Bu kadar direnç gostermesinin sebebi olmalı dediler ve tıp fakultesine gitmemizi önerdiler Karaciger enzim eksikliği veya metobolik bir hastalığı olabilirmiş .Çok üzülüyorum. Bu durumda olup hiç bir sorun çıkmayan var mı ?

Doktorlar demistir gerci ama sık sık emziiyor musunuz bol anne sütu almasi lzm

Emziriyorum gık dese tıkiyorum ağzına memeyi 1 saate bir meme veriyorum. Kaka ve idrarını bol bol yapıyor ama geçmedi bir türlü

Canım sen tedbirini al yaptır yine de, ama benim oğlum 40 li bebekti hala sarilikti..
Ben de çok korkuyordum bir türlü tamamen düzelmiyordu..
Öyle cok da yukselmiyordu ama..
Geçmiş olsun.. Bence en kısa zamanda geçer..

Bizim doktorumuz sarilik bir kez düştükten sonra tekrar yukselmez.. insallah sizi de bebeginizi de hastanede tutmak icin boyle bir yola basvurmazlar..

Tekrar yükselmesi normal olmayabilir kan uyusmazliginda falan da boyle sonuclar olabiliyor bizim de uc ay surdu nerdeyse ama deger 12 civariydi tekrar o kadar uste cikmiyodu bir sorun olmadi cok sukur ama defalarca kan vermekten cok yiprandi

Allah şifa versin ..benim oglumda 50 gün falan sürdü gözlerinin ici bi sariydı ..bizde kanla ilgiliydi eşim negatif kan grubu yuzde 75 eşimin kanindan olması gereken bebek yüzde 25 ihtimal benim kanımdan oldugu icin oluyomuş böle durumlarda ..
Sürekli emzir bide ben 2 saatte bir 30cc mama veriyodum ..alısır emmez diye bana herkes kızıyodu ama ben doktiru dinlemeyi tercih ettim sarilik gectikten sonra 6 aylik olana kadar ek gidaya başlamadım su bile 6 aydan sonra verdim neyseeee işte sütüm oldugu icin tabi....gece günduz 2 saatten fazla uyutmuyodum hic gecmeyecek saniyodum cok sukur geçtii

Canim esmer sekerli su vermeyi denedim mi gunde bi kac kez 3-5 cay kasigi verebilirsin

Benim eşimle aramda kan uyuşmazlığı var ve bebegimin sarılığı bu yüzden 2 günlükken baş gösterdi değeri 15 idi ertesi günü 18'e yükselince iki gün fototerapi aldık sonra 13e geriledi doktorlar daha kalsın gözlem altında tutalım dediler kabul etmeyip çıktım. Evde sürekli emzirdim çok şükür atlattık. Sarılık değeri bir defa yükselirse yukselmeye devam eder sürekli kontrol edilmesi gerekir demişti doktor baska bir sorun aramaya gerek yok sıkmayın canınızi ve bol bol emzirin inşallah atlatır en kısa zamanda

Benim bebeğim de 3 ay 19 günlük canım 3 aylik olduğumuz zaman tamamen geçti sarılığımız gözleri daha yeni yeni beyazladı.

1 aylıkken grip oldu doktora gittik sarılık dedi bir dünya tahlil yapıldı hepsi temiz çıktı çok şükür sarılık değeri 12 idi kızım sapsarı bir bebekti baktık olmuyor içimiz rahat değil bir Prof e gittik bütün tahlilleri inceledi ve anne sütü sarılığı dedi 2.5 3 aylıkken geçer dedi ve geçti.

Araştırma hastanesine gitmeniz iyi olmuş canım gözlem altında tutulup kan değeri takip edilmeli inşaAllah en kısa sürede geçer.

benim kizim 2 ay 6 gunluk ve sariligi yeni yeni gecmeye basladi kizimin ten rengini ilk defa goruyorum.

Yarın gideceğiz araştırma hastanesine . Anne sütü sarılığı 15 i geçmezmiş . Keşke anne sütü sarılığı çıksa . Kan grubu uyuşmazlığı yok . Alt kan gruplarında uyuşmazlık olabilir dediler . Beklemek ne kadar zormuş . Ilk bebeğim erken doğmuştu. Çok sıkıntılıydı Lohusalığım ağlayarak geçmisti. Bu bebeğim zamanında doğdu bundada bu çıktı . Yine ağlıyarak geçiyor

Anladım canım neden ağlıyorsun tıp çok gelişti herseyin bir çaresi var lohusaligi zindan etme kendine bak ne dertler var emin ol geçiyor üzme kendini.

Benim de bebeğimin kalbinde delik var 2 tane doktor takip verdi mesela bir ayagı içe doğru dönüktü ilk günler çok stres yapmıştım ama sonra alıştım bu durumlara sen de alış canım daha kolay olur senin için o stresi atlatmak Rabbim dermansız dert vermesin hiç bir bebeğe ve bizlere..

Bizim doktorumuz sarilik bir kez düştükten sonra tekrar yukselmez.. insallah sizi de bebeginizi de hastanede tutmak icin boyle bir yola basvurmazlar..
Hayır bu yanlıs bilgi, tabı ki yukselır. Benim İkı oglum da da uzamıs sarılık oldu genetik bizde ki. 40 cıkana kadar emzirme sonrası mama verdik veya sut sagdıysam sut verdim. Buyugu 5 gun foto terapi aldı kucugu 1 gun bırı buyugu 18 ile yattı kucugu 21 ıle

Gecmıs olsun, ne kadarlık bebegınız

Bizim doktorumuz günde iki kez onbeş er dakika üzerini soyarak pencereden gelen bol güneşe göğsünü ve sırtını tutun diyordu. Eviniz güneş görüyorsa tabi kış mevsimi nasıl olur bu bilmiyorum. Ama bu şekilde sarılığı düşenleri de duydum.

kizim tam 3 ay sarilikla yasadi anne sutu sariligi imis
bazen tiroitlerle alakali bir sorunda olabiliyormus aama bununla alakali olursa anlasilirmis zaten yani siz bile gozle gorulur bir farklilik oldugunu anlarmissiniz

Aynı durumu ben de yaşamıştım oğlumda muhtemelen anne sütü sarılığı 3. Ayında geçecek

Arkadaşlar bebeğimin sarılığı geçti. Tam tamına 3 buçuk ay sürdü. Ne testler yapıldı.Araştırma hastanesine gittik orda 4 gün yattık. Ellerinden kan ala ala kan değeri düştü yavrumun . Bizi bu kadar endişelendiren çocuk doktoruna çok kızıyorum .Bu konuyla ilgili o kadar çok üzüldüm ki makalaleri bile okudum tüm olabilecek durumları biliyorum hatta indirek ve direk bilurubin durumlarına göre hangi hastalıklar olabilir bu konuda bile bilgi sahibi oldum .Hastaneden çıkarken profesör bir şey çıkcağını düşünmuyorum karaciger bebek büyüdükçe olgunlaşıp biluribini atacak dedi. Yapılan testlerin hala sonucu çıkmadı bu arada .Genetik test bile yapıldı. Allah kimseyi evladıyla sınamasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…