• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

geçmeyen rahim iltihabı :(((

dmira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
626
388
73
Merhaba Kızlar;
neredeyse 2 yıl olacak 2 ayda bir şiddetli kasık ağrısı yoğun adet kanaması gibi ya da idrar kaçırırmışım gibi çok yoğun akıntım oluyor ilişkide falan çok rahatsız oluyorum en az 3 doktora gittim yok yani ne yapıyım nasıl yapayım bilmiyorum başına böyle birşey gelen var mı tedavi olan geçen ne olur yardım edin bıktım usandım bu durumdan :(

Merhaba ben bu sebepten bir kez doktora gittim bana hap ve fitil verdi, bir hafta kullanım sonucu geçer dedi, kullandığım bir hafta boyunca akıntı olmadı ama sonra tekrar başladı. Birkaç hafta önce boğaz iltihabı için hap kullandım, o rahimdeki iltihaba iyi geldi akıntı azaldı

Merhaba ben bu sebepten bir kez doktora gittim bana hap ve fitil verdi, bir hafta kullanım sonucu geçer dedi, kullandığım bir hafta boyunca akıntı olmadı ama sonra tekrar başladı. Birkaç hafta önce boğaz iltihabı için hap kullandım, o rahimdeki iltihaba iyi geldi akıntı azaldı
bn bunu yazali 1,5 yil olmus sıkıntım cook uzun sürdü kültür yaptirdim hormona bakildi tam gecmedi ama cok axaldi agrilarimda artik üsütmezsem tabi agrilarimda olmuyo ama kabus gibiydi korkudan ölüyodum adetten sonra yine olursa o agrilar diye :( cogu antibiyotige direncliymisim testte cikinca uygun antibiyotigi aldim baya azaltti doktorunuzdan vajinal kultur isteyin ordan daha dogru tedavi olabilirsiniz tam gecmesede eskiye göre cok iyiyim cok sükür aksi halde cok eziyetli oluyo tedavi süreci hem bedenen hem psikolojik olarak

bn bunu yazali 1,5 yil olmus sıkıntım cook uzun sürdü kültür yaptirdim hormona bakildi tam gecmedi ama cok axaldi agrilarimda artik üsütmezsem tabi agrilarimda olmuyo ama kabus gibiydi korkudan ölüyodum adetten sonra yine olursa o agrilar diye :( cogu antibiyotige direncliymisim testte cikinca uygun antibiyotigi aldim baya azaltti doktorunuzdan vajinal kultur isteyin ordan daha dogru tedavi olabilirsiniz tam gecmesede eskiye göre cok iyiyim cok sükür aksi halde cok eziyetli oluyo tedavi süreci hem bedenen hem psikolojik olarak

bn bunu yazali 1,5 yil olmus sıkıntım cook uzun sürdü kültür yaptirdim hormona bakildi tam gecmedi ama cok axaldi agrilarimda artik üsütmezsem tabi agrilarimda olmuyo ama kabus gibiydi korkudan ölüyodum adetten sonra yine olursa o agrilar diye :KK43: cogu antibiyotige direncliymisim testte cikinca uygun antibiyotigi aldim baya azaltti doktorunuzdan vajinal kultur isteyin ordan daha dogru tedavi olabilirsiniz tam gecmesede eskiye göre cok iyiyim cok sükür aksi halde cok eziyetli oluyo tedavi süreci hem bedenen hem psikolojik olarak
Bende herhangi bir ağrı olmuyor ama bahsettiğiniz şekilde yoğun bir akıntı oluyor o da rahatsızlık veriyor tabi. Kültür dediğiniz nasıl bir şey tam olarak?

Bende herhangi bir ağrı olmuyor ama bahsettiğiniz şekilde yoğun bir akıntı oluyor o da rahatsızlık veriyor tabi. Kültür dediğiniz nasıl bir şey tam olarak?
Kültür, ucu pamuklu uzun bir çubukla akıntıdan örnek alınarak laboratuvarda çeşitli bakterilerin üreyip üremediğinin incelenmesidir. ve eğer ürüyorsa bu söz konusu bakterinin antibiyogram testi ile hangi antibiyotiklere duyarlı hangilerine dirençli olduğu tespit edilip akabinde hastaya ona göre antibiyotik tedavisi uygulanır. Fakat her akıntı iltihap değildir. Kültür aldırmak bu yüzden önemli.

Kültür, ucu pamuklu uzun bir çubukla akıntıdan örnek alınarak laboratuvarda çeşitli bakterilerin üreyip üremediğinin incelenmesidir. ve eğer ürüyorsa bu söz konusu bakterinin antibiyogram testi ile hangi antibiyotiklere duyarlı hangilerine dirençli olduğu tespit edilip akabinde hastaya ona göre antibiyotik tedavisi uygulanır. Fakat her akıntı iltihap değildir. Kültür aldırmak bu yüzden önemli.
Çok teşekkür ederim açıklamanız için

b
benim akintim su gibi idrar gibi ama gun icinde ara ara oluyor kültür testi vajina ve rahim agzindan aliniyor smear testi gibi yapiliyo pamuklu cubuk gibi biseyle aliniyor 1 hafta sonra sonuc aliyosunuz ama cok etkili oluyo mutlaka yaptirin derim

Back