Çocuk Hastalıkları Geçmeyen pişik...

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

selege

İlayda Deniz
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2009
215
0
116
Kayseri
Slm arkadaşlar kızımın popsunun arkası hatta belinin orası diyebilirim,yani bezin lastik kısmın adenk gelen kısmı sanırım pişik olmuş,hametan,chilconun pişik kremini ve pudrasını kullanıyorum geçmiyor,o kısım nasıl oldu anlamadım,sizler pişik için neler kullanıyorsunuz?

canım benim bebeğim daha hiç pişik olmadı Allah'a şükür ...doktorumuz ilk 6 ay her alt açmada sebamed'in pişik önleyici kremini kullanmamı önerdi...doğduğundan beri onu kullanıyorum ama her acmada değil tabi , hafif kızardığında sürüyorum hemen geçiriyor...

oluşmuş pişiğe de bepanthane en iyisi diye biliyorum , doktorlar onu öneriyor...

sen şimdi bebişini ılık su ile ıyıce yıka , ardından bebe yağı sür biraz üzerine de bepanthene sür çabucak iyileşir...sık sık da altını değiştir...normal zamanda da sebamed'i al her açmada değil ama arada sırada kullan kesinlikle pişiği önlüyor...

ben ilk doğduğundan beri dalin pişik kremi sürüyorum her gün.bir kez pişik oldu ondada hamaten sürdüm hemen akşamında geçti. pişik çabuk geçsin istiyosan sık sık yıkamalısın ve iyi kurumalısın. beli pişik olduğuna göre terleyince bezi tahriş etmiştir. bezini gevşek yada çok sıkı bağlıyo olabilirsin. terledikçe atletini değiştirmende işe yarayabilir, bazen sırtına mendil koyuyoruz ama beli pişik olabiliyo. acil şifa diliyorum.

Teşekkürler arkadaşlar benim kızımda hiç pişik olmamıştı her altını değiştirmede yurt dışından gelen pişik kremini kullanıyorum ama belinin orası olması ilğinç geldi bana,bez numarasını değiştirdim o da çok büyük geldi sızıntı yapıyo şaşırdım valla nasıl geçecekse yavrumun pişiği...

başka marka bir bez kullansanız..eltimin çocuğu felaket pişik olmuş,doktor bezi beğiştirin demiş,başka marka aldılar geçti..bezde bazen alerji yapıyor..

Ama sürekli kullandığım bez neden pişik oldu anlamadım,bugun doktor fito diye bir krem yazdı bakalım onunla geçecekmi çok kötü oldu yavrumun poposu :(

slm.bebeklerin bünyeden bünyeye değişebiliyor.diş çıkarma yediği yiyecekler kullandığı bez vs.bi çok şey neden olabiliyor pişiğe.benim bebeğimin teni çok hassas bi çok şey denedim ama en iyi sonucu locoid adlı kremden aldım.bebek 6 aydan küçükse günde 1 defa büyükse 2 defa kullanılabiliyor.bazen çok kötü oluyor.o zaman travazol sürüp biraz bekleyince locoid sürüyorum 1 bilemedin 2 günde geçiyor.daha kızarıklığı geçmeden oğlum çok rahatlıyor.özellikle gece sürün sabah kalktığında bayağı faydası olduğunu göreceksiniz.

ıslak mendil değil de ılık su ile ve pamukla temizle arkadaşım yıkayamadığın zamanlarda.. Iki üç aylıkken bebeğim pişik sorunu yaşamıştık. Hametan ve bu yöntemle başa çıkabildim pişikle.. 2 ay falan hep pamuk ile temizledim altını.geçmiş olsun.
Sevgiler.

Gözünü korkutmak istemem ama benim bebeğimde de vardı pişik. Doktora gittik, belki bir bepanten yazar diye, kültür testi yaptı. İdrar yolu enfeksiyonu olmuş. 2 gün hastanede yattık. Bir an önce doktora göster yavrunu canım.

arkadaşlar ınatcı pısıkler ıcın sıze bır onerım olucak bebegın altını acın bıldıgınız ampulu pısık olan kısıma tutun bkleyın bı muddet bunu sık sık yapın pısıgı keser ıns.(cocuk cerrahı dr ve cocuk dr umzun onerısıdır)

canım bezin ne marka ben oğluma bi ara hugess kullandım ozaman dediğin bölgede yani bel bölgesinde pişik oldu bezi değiştirince geçti

arkadaşlar ınatcı pısıkler ıcın sıze bır onerım olucak bebegın altını acın bıldıgınız ampulu pısık olan kısıma tutun bkleyın bı muddet bunu sık sık yapın pısıgı keser ıns.(cocuk cerrahı dr ve cocuk dr umzun onerısıdır)

ne alaka anlayamadım nasıl geçiriyorki ampul anlatırmısın

pazarlarda Bulgaristan muhacirlerinin sattigi mavi kucuk yuvarlak kutuda bir krem var adi Zdrave,gordugunuzde mutlaka alin ve pisik olunca surun,bir surmede gecirir.Ben o kremle buyumusum,ablamin oglu o kremle buyudu,simdi de kizimda kullaniyorum.Gecmis olsun.

Slm arkadaşlar kızımın popsunun arkası hatta belinin orası diyebilirim,yani bezin lastik kısmın adenk gelen kısmı sanırım pişik olmuş,hametan,chilconun pişik kremini ve pudrasını kullanıyorum geçmiyor,o kısım nasıl oldu anlamadım,sizler pişik için neler kullanıyorsunuz?
Ben her bebeğimin altını değiştirirken alt bezinin lastik bölünün değdiği heryeri pudralıyorum. Pudralamazsam oğlumda da pişik oluyor. Ama arakadaşın yazdığı gibi bebeyağı, bepanthen tarzı şeyler sürme daha çok tahriş olur. Terlemeye bağlı pişik oluyor bel bölgesinde. Nem içice kızartır

pişiğe tek çözümü doktor önerisiyle bepanthen merhemde buldum.ertesi gün geçti.şiddetle öneririm!

en iyi sonucu locoid adlı kremden aldım.

Benim oğlumda da oldu pişik. Ve hiç geçmiyordu, karınlarına kadar ilerlemişti. Islak mendil bile kullanmıyordum. Pamukla siliyordum ama bir türlü geçmedi. Bezini değiştirdim yine tık yok. İki defa pişik yüzünden doktora gittik. İkinci doktor locoid adlı kremi verdi ve yanında başka kremler de. Locoid bir sürüşte kızarıklıklarını aldı, sonraki sürüşlerde iyiyleşme hızla gerçekleşti. Ama çok ince tabaka halinde sürmek gerekiyor ve iyice yedirmek...

Bu tavsiyeyi bizim doktor da vermişti. Denemedik ama , kremlerle zaten geçti.

Kesinlikle ve kesinlikle "desitine" kremi öneririm.TR de satılıyor mu bilmiyorum ama Amerikan pazarında bulabilirsin ya da iyi eczanelerde.Mor renkli olan 1 gecede en yoğun pişiği bile geçiriyor.Mucize gibi bir krem..bebişimin popoyu kurtardı:23:

canım slm travazondu sanıyorum o merhem birebir eczaneye söle böle o anımar sana dogrusunu verir yeşil bir kabı var merhemin çok ii geliyor benim oglumdada omuştu doktor tavsiyesiyle aldık ilk sürdügümde farketmişti mantara çevirmişti benimkini pişik çok çekmiştik dedigim gibi bu ilaç çok fayda sagladı öneririm

Back
X