geçmeyen öksürük

Alerjik durumun varsa o öksürük belası kolay gitmiyor. Annemde de var. Doktor ona üşüttüğünde soğuk aldığında direkt bronşit olursun demişti. Hastaydı 2-3 hafta geçmedi öksürüğü, yatamıyordu hiç, daha yeni toparlandı.

Bal zencefil ikilisi iyi, bir de havalar sıcak ama ayağının tabanına vicks sürüp patik çoraplardan giyip öyle yat, bu da öksürüğe iyi geliyor...

Gerçek kestane balı bulabilirseniz 1 yemek kaşığı yiyin ve 15-20 dk. bir şey yemeyin ve içmeyin. O kadar balı yemek bayıyor ama sonrasında çok rahatlatıyor. Geçmiş olsun.

kaç senedir çekiyorum alerjiyi bu sene alerji ilacını bırakınca 2 kere bronşit oldum sonu çok fenaydı öksürmekten ne konaşabiliyorum ne nefes alabiliyorum en son dr ayalvarırım kurtarın beni bu öksürükten dediğimi hatırlıyorum sonuç antibiyotik ve bogaz gargarası ama 3. günün şafağında düzelmeye başladım :)) bu arada zencefil ve bal ikilisiyle çok haşır neşir olduk...

bu arada viks olayına hiç girmeyin bence çünki en son öksürük krizinden çok tıkanınca bir umut viks sürdüm dr bana hem alerjik hastasın hem viksmi sürdün diye ezici bir bakış fırlatınca hatamı fark ettim meğer krizimi arttırmış....

bir yemek kaşığı zeytinyağı içine 3 damla limon sık sonra hemen fondip yap ağır gelirse tadı su iç hemen gece yatmadan önce uyanınca birde öğlen yaparsan hiç birşeyin kalmaz geçmiş olsun

2 şey tavsiye edeceğim. eden oldu mu bilmiyorum:

1. keçiboynuzu tozu + keçiboynuzu pekmezi. 1 yemek kaşığı keçiboynuzu pekmezine 1 çay kaşığı keçiboynuzu tozu karıştır ve ye. günde 1 kez.

2. gün içerisinde ağzına karanfil al. oruç tutuyorsan iftardan sahura kadar ne kadar tutabilirsen tut. ama oruç tutmuyorsan gün içerisinden birkaç kez değiştirmek kaydıyla yine aynı şekilde ne kadar tutabiliyorsan tut.

rabbim şifa versin inş.

kızlar bugün anca girebildim bütün cevap yazanlara teşekkürler..bugün keçiboynuzu pekmezi ve zencefil aradım fakat bulamadım en yakın zamanda bulurum umarım neyse ki öksürüğüm düne göre azaldı ilaçlar işe yarıyo sanırım..

Bak şekerim dediklerimi harfiyen uygularsan uç beş güne kalmaz şıp diye keser...bal, toz zencefil,karabiber ve bir kac damla limon karıştır ye istedigin kadar hemen etkisini gösterir hastaliktan korur cok faydali 2yasinda bebegim var bronsiolit olmustu bunun sayesinde düzeldi...olurda denersen gelismelerden haberdae et emi :)

canım daha dün doktora gitmişsin ve doktorun yazdığı ilaçları dünden beri alıyorsun.biraz sabr et.ilk günden mucize bekleme.biraz kullan ilaçları.eğer geçmezse arkadaşlarında önderdiği gibi başka doktorlarada gidersin.

Annemde alerjik bronşit, bende kronik zatürre var. Bizim en çok işimize yarayan hatmi çiçeği oldu öksürük konusunda. Bikaç tane hatmi çiçeğini bi bardak sütle kaynatıp sıcak sıcak içersen bikaç güne toparlarsın.

Ben de benzer konu açacaktım ki zaten açılmış olanları okuyayım belki işe yarar bir şey çıkar dedim.
En son yazın çamaşır suyu sebebiyle böyle haftalarca geçmeyen bir öksürüğe yakalanmıştım.
Bu sefer tetikleyen neydi bilmiyorum, alerjik bir yapım var ancak solunum testlerinden falan bir şey çıkmadı. Köpeklerle temas edince oluyor sadece bu durum.
Onun dışında sınıf tahtamız tebeşirli, bir ihtimal o tetiklemiş olabilir. Farenjit var zaten...
Esas sorum ne yaptıysam olmadı, önceden kar eden klasik ilaçlar bu sefer etki etmedi. Bitkisel şeyler de işe yaramadı, elma, turp damıtması, bal-karabiber, zencefil, ıhlamur vs... Zaten ciğerden gelen bir öksürük değil, 3-4 gün ses kısıklığından sonra başımı ağrıtan öksürükler geçmedi bir türlü. Uyuyamıyorum artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…