Çene kısmında çıkan sivilceler, kadın hastalıklarının belirtisidir. polikistik over ve erkeklik hormonu yükselişinde sivilceler çene bölgesinde artış görülür. Mutlaka hormon testlerini yaptır + tiroid + kadın hastalıklarından ultrason/ muayene olmanı tavsiye ederim.
Ek olarak beslenmeni dikkate al fastfood , çekirdek yağlı kızartmalı besinler çoğaltır.
Ve sivilce için inositol kullanabilirsin.
Bana iyi gelmişti aslında pko için kullanılıyo ama sivilcelere de iyi etki veriyor.
Tüm bunları yaparken yüz bakımını da atlamamalısın. Doğru ürünlerle yüzünü yıka ve havlularla yüzünü kurulama Bebekler için 100% Pamuk muslin bez ile kurula.
Ve Rossmann da niacinamide serum var kızarıklık ve sivilce için yüz temizliği sonrası sabah akşam yüzüne sürebilirsin.
Bakım ürünlerini yüzümdeki şikayetlere göre alıp kullan ben bu yaşıma kadar ilk defa serum kullanıyorum yüz bakımıma bakmaya başladım açıkcası, bu sivilce olayı da bende polikistik over (pko) kaynaklı olduğunu biliyorum ama içli dışlı bi şekilde insan kontrol altına alabiliyor. Sana da yazmak istedim yüzde ve vucutta çıkan her sivilcenin bir anlamı bir rahatsızlığı varmış araştırırsan gerçekten öyle olduğunu göreceksin