Geçmeyen Gözenek ve leke tedavisi nasıl yapılır?

papatyayolu

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2024
4
1
1
23
aşırı komedon sorunum var ve bu durum canımı çok sıkmaya başladı çünkü önceden hiç yoktu. Yanlış cilt bakımı mı yaptım bilmiyorum ama neden olduğunu anlayamıyorum. Niacinamide serumu kullanıyorum ama tamamen geçmiyor. 2021 yılından sonra ortaya çıktı, eski fotoğraflarıma bakıyorum ve o zamanlar böyle bir problemim yokmuş. Şimdi ise yüzüm delik deşik oldu. Düzenli cilt bakımı yapıyorum ama yine de düzelmiyor.
Bir ara kırmızı peeling kullandım, acaba bundan mı kaynaklandı? Acaba ve 1 ay önce miydi yüzümde aşırı derecede büyük intihaplı ağrılı sivilce çıktı ben onu sıkmaya çalıştım sonra olmadı geçmesini bekledim ve iz kaldı ne yapmalıyım?

aşırı komedon sorunum var ve bu durum canımı çok sıkmaya başladı çünkü önceden hiç yoktu. Yanlış cilt bakımı mı yaptım bilmiyorum ama neden olduğunu anlayamıyorum. Niacinamide serumu kullanıyorum ama tamamen geçmiyor. 2021 yılından sonra ortaya çıktı, eski fotoğraflarıma bakıyorum ve o zamanlar böyle bir problemim yokmuş. Şimdi ise yüzüm delik deşik oldu. Düzenli cilt bakımı yapıyorum ama yine de düzelmiyor.
Bir ara kırmızı peeling kullandım, acaba bundan mı kaynaklandı? Acaba ve 1 ay önce miydi yüzümde aşırı derecede büyük intihaplı ağrılı sivilce çıktı ben onu sıkmaya çalıştım sonra olmadı geçmesini bekledim ve iz kaldı ne yapmalıyım?
Bı cildiyeye görünün. Bol su tüketin. Bende aynı sorunu yaşıyorum. Bir süre cildiyenin verdiği kremi kullandım. Düzenli olmasa da yılda 3 kez cilt bakımı yaptırıyorum o baya rahatlatıyor ama işini güzel yapan bir estetisyen bulmanız çok önemli.. üst üste her ay yaptırmanız büyük fayda sağlayabilir. Günlük içtiğiniz su miktarı gerçekten çok önemli. Bir aydır 3 litre kadra iciyorum ve asla sivilce oluşmadı yüzümde. Birde çok ürün kullanmak iyi değilmiş. Bir iki tane fayda sağlayacak ürün yeterliymis. Makyaj yapıyorsanız yapmayın. Cildi doğru bir nemlendiriciyle de günlük nemlendirmek çok önemli. Gözenekler için de gözenek sıkılaştırıcı tonik kullanmak gerekir. Yani bunların hepsini cildiye doktoruna söylerseniz doğru bir yol gösterecektir. Bilmeden kullandığımız ürünlerde bizi böyle yapıyor bence. Geçmiş olsun

Back