- 23 Temmuz 2010
- 694
- 123
1.5 aydır faranjitim bogazım bazen kıpkırmızı bazen cok acık pembe kabar kabar çok ağrıyor konusurken falan ve ağzımdan iltihap kokusu geliyor zaman zaman hafif bir sekilde.Doktora gittim çok değişik yanı daha once kullanmadıgım ilaclar verdi günlük 2000mg antibiyotik verdi ama hiçbir işe yaramadıZencefil aldım liptonun o da hiç işe yaramadı ballı süt,nane limon denedim ama yok geçmiyor.Soğuk soğuk terliyorum öksürüyorum cok fena günlük hayatımı cok olumsuz etkiliyor benim gibi olan varmı? Önerileri olan varmı :2:
geçmiş olsun canım bişey sorcam peki vücut ağrın oluyomu dayanılmaz ağrılar yatsan yatırmayan kalksan kaldırmayan cinsten kemiklerine kadar böyle sızım sızım:26: ben faranjit olunca ses gidiyo ter üşüme kusma iştahsızlık en kötüsü baş ve vücut ağrısı allahım hatırlamak istemiyorum o acıları
Bende reflu var bir de astimim var. Cok sik faranjit olurdum sonra da astimim azardi. Midemde sorun oldugunu biliyordum ama baglanti kuramamistim tabi. Astim doktorum bir mide ilaci onerdi 6 ay kullandim. Simdi gecti tamamen. Antibiyotik kullandikca da kotulesir iste malesef. Yemeklerine dikkat et en azndan. Mesela ben artik faranjit oldugumda sogan kavrularak pisirilmis yemek yemem. Aksam 6dan sonra yemek yemem. Hafif corba ekmek. Haslanmis sebzeler..
Genel olarak faranjiti olanların hiç bir şeyi sıcak tüketmemeleri lazım daha doğru kaynar 2 dk bekletin çok ılıkda olmasın bal limon tarçın ne istersen kat.
öğretmenliği bırakmamdaki en büyük etkenlerden biriydi faranjit.
2 sene boyunca kasım gibi ben bi faranjit olurdum nisan-mayısa kadar...
derslerde öksürük krizleri, hiç geçmeyen çatallaşmış ses..
off çok fenaydı. sürekli boğazını ıslak tut. sesini dinlendirmen gerek..
bol su, ılık içecekler..
geçmiş olsun.
Enegümecini faranjit olunca iltihap geçene kadar günde bi su bardağı kadar için Adaçayı da için Iltihap gidecektir Bunu birkaç kez yapınca faranjitiniz de kronik olmaktan çıkar Benim öyle oldu Ben de öğretmenim Çok çektim
ada cayı iç. bogazı yumuşatıyo cok güzel oluyo.
cok yutkunma oda cok daha kötü etkiliyo.
ballı zencefilde dene oda cok işe yarıyo
bende gecen yıl bu illete yakalandım. 1 ay yattım tozlu igneler yedim elek gibi oldu biyerlerim.
cok gecmiş olsun rabbim acil şifa versin
geçmiş olsun siz çok ilerletmişsiniz...
öncelikle bir yemek kaşığı zeytinyağı içine iki damla limon damlatın onu için günde aklınıza geldikçe ve bu sizin öksürüğünüze iyi gelecek...
öte yandan boğazda şişlik var ise..eczaneden viks alın onu boğazınıza sürün ve tülbentle sarın oda boğaz ağrısına iyi gelecektir... ilaçlarla beraber bol su için ve iyice terleyin...
Benim ki iki yıldır geçmiyor...
Sigara kullanıyorsanız geçmez de zaten
Bu sene gittiğim doktor Klacid MR antibiyotik verdi, onunla biraz rahatladım ama azıcık üşüsem hemen depreşiyor, bela bir hastalık
Sigara kullanmıyorum ama alerjim,nefes darlıgım var
Klacid Mr 500mg etki etmiş size bana günde 2000mg sadece antibiyotik bile etki etmedi :2: Evet hiç rüzgara falan gelmiyor yada soguga
evet gecen yılda bademcik iltihabıyla ugrastım bademcigim alınacaktı artık çok fenaydım..
Zeytinyagını hemen içeyim..evet şişlik var ben simdi zeytinyagı sürüp tülbentle sarıyorum işe yaramadı viks çok işe yarıyor evde kalmamış ama alırım bitki çaylarını denedikten sonra geçmezse :/ terliyorum ama soguyorum tekrar :2:
zeytinyağını sürmeyeceksiniz yemek kaşığında üstüne 2 damla limon ile içeceksiniz
Viksi boğazınıza süreceksiniz
Ateş yapıyor, halsizlik yapıyor bıktırdı beni iki yıldır
Düzenli gargara kullanmanın da faydasını da gördüm
Daha önce Klacid den çok daha ağır antibiyortikler kullandım ama hiç fayda görmedim, iğnelerde dahil. Sanırım Klacid taşıdığım mikrobun türüne uygun. Sürekli ataklarında artık antibiyotik kullanmıyorum zaten ne kadar içebilirim ki, çok ağır olduğunda alıyorum ancak. Bir de ada çayı iyi geldi, rahatlatıyor bayağı. Sigara kullandığım için geçmesini beklemiyorum artık.
Yarın alacagım bugun cıkamadım carsıya :2: Bende bogazım kurumasın diye sürekli yutkunuyorum ve dudaklarım bile beyaz oluyor kurumaktan
Liptonun zencefilli limonlu poşet çayını aldım ama sadece bogazımı ılıttı acaba aktardanmı almak gerekiyor yanı cezvede kendimizmi demlemeliyiz?
HahahahaBen hiç iğne yemedim çok korkuyorum doktora sakın yazmayın günde birsürü hap yutarım ama ıgne asla diyorum
Amin amin çok teşekkürlerr