• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Geçmeyen dudak uçukları

Merhaba kızlar, öncelikle bir test yaptırın. Sonrasında aloveralı dudak balmı ve mikrosilver diş macunu elleriniz ve kaşıntılarınız içinde dermaintest kullanabilirsiniz. İlgilenirseniz yardımcı olurum. Sevgiler.

Atak olduğu zamanlar birlikte olmayın kesinlikle. Keşke belirtseydiniz. Dikkat edin. HPV2 taşıyan kadınlar doğum sırasında atak geçirip bebeğe bulaştırabilecekleri için sezeryan yapılıyor mesela. Kendinizi kontrol edin. Doktorunuzla bu tarz durumları mutlaka paylaşın. Size bulaşmışsa bu testi yapan yerlere başvurmayacaksanız atak geçirene kadar size bulaşıp bulaşmadığını bilemezsiniz. Türkiyede bu test yurtdışı kadar yaygın değil maalesef.
Kesinlikle paylaşacağım dr doğumum sezeryan oldu öyle gerekti o zaman iyiki de olmus bu arada bu virüs o kadar yaygın ki ben Antalya'da yaşıyorum eşimle kadın doğum Dr na gitmiştim o da anlatmıştı çıkışta Dr kendinde de olduğunu söylemiş

Uçuk virüsü bir sefer bulaştımı ömür boyu taşınan ve bulaşıcı bir virüs olduğunu biliyor musunuz?
Eşimde de çok çıkar bak ne zamandır çikmıyor ilginç :27: o da ufak bi krem var hissettiğinde sürüyor önlüyor çıkmasını

Kesinlikle paylaşacağım dr doğumum sezeryan oldu öyle gerekti o zaman iyiki de olmus bu arada bu virüs o kadar yaygın ki ben Antalya'da yaşıyorum eşimle kadın doğum Dr na gitmiştim o da anlatmıştı çıkışta Dr kendinde de olduğunu söylemiş

Aaa benim kafa gitti birden alışkanlık HPV yazmışım çok özür dilerim arkadaşlar doğrusu HSV o_O
HPV siğil, bu yaz HSV yi çok detaylı araştırmıştım şu aralar HPV yi araştırıyorum canım sürekli görünce alışkanlık olmuş, uçuk HSV dir. Genitalde olanda HSV2.
Çok yaygın ve en kötüsü yayılmasınında birinci sebebi uykuda olduğunda da bulaşması. Ve maalesef aşısı yok. Sevindirici tek şey bazı çok nadir oluşumlar dışında tehlikesi yok. Herkeste olabilir uykuda olabilir farketmeden başka birine bile bulaştırabilir virüse sahip kişi... Korunmak önemli, vajende olan herpesin geçmesini lateksli prezervatifler önlüyor ama bu seferde kasıkta varsa oradan bulaşabiliyor. Erkekler ataklarda daha avantajlı bana göre bu konuda. Mesela bizde adet dönemi tetikleyebiliyor. Ama siz her ihtimale karşı bağışıklık sisteminizi koruyun. Stresten uzak durun. Eşinizede söyleyin o bölgeyi ellerse (kaşımak vs. çünkü erkekler yapıyor bunu) ellerini mutlaka yıkasın. Sizde uçukluyken tamamen iyileşene kadar bebişi öpmeyin.
Çok geçmiş olsun...

Herpesi olanlar varsa Su Çiçeği aşısı yaptırsın akrabamız 45 yıllık hekim gencliginde sürekli stres oldugunda dudagında uçuk cıkıyomus üniversite de tıp bölümündeki hocası ona demiş ki su çiceği aşısı vurul o da herpes grubundan bir daha ucugun cıkmaz demiş su cicegi aşısı vurulduktan sonra bir daha dudaktaki ucugu cıkmamış

Back