'''GEÇMEK BİLMEYEN MANTAR :((( görüş ve önerilerinizi rica ediyorum..

bongunc

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2012
40
2
16
İstanbul
Öncelikle Merhaba Arkadaşlar,

Evlendiğimden beri Mantar ile tanıştım. (tanışmaz olaydım ) ne kadar ilgi ve özen göstersemde tabi doktara mı gitmedim gittim ilaç kullandım sonra yine devam :S ilk zaman travazol krem ile fitil bide tahrişi gidermek için bakım suyu gibi bişey verildi. daha sonra düzene sokmak için kontrol hapı verildi ...işte olan o zaman oldu. bu ne bitmezdır ne bitmezdir ilacı temmuzda kestim , doktor mantar ıcın ılac verdı tekrardan bır hap . ozamandan bu zamana cekıyorum son olarak lamisil dıe bırsey kullandım bı yararını gormedım. görüş ve önerinizi alabilirmiyim .şimdiden teşekkürler,

Aynı şey benimde başıma geldi.Genital bölgede mantar denen şey her kadında var sadece bazı zamanlarda bazı kişilerde artış gösterip rahatsız edicek boyuta gelir. Öncelikle kesinlikle tanga giymiyceksin (mikrobik durumu arttırıyo),sürekli iç çamaşırı değiştiriceksin.
Uzun süre dışarda olduğun zaman günlük pedlerden kullan ve muhakkak sık sık değiştir.
Genital bölge temizleme jelleri var. Ilık suyla birlikte her idrardan sonra ve ilişkiye girdikten sonra onunla yıkaman lazım.
Yüksek derecede yıkanmayan çamaşırlar tam anlamıyla arınmadığı için hiç riske atma bu durum geçene kadar yeni çamaşırlar al.
Sonrasında düzeliyor zaten geçmiş olsun.

cnm geçmiş osun öncelikle bendede var dicem ama bendekinin ne olduğunu anlayamadım ben kaşıntım yok peynir kesiği gibi dedikleri şey yok ama doktor bana sadece iltihap dedi eve geldim ilaçlara baktım mantar ilaçarı kremler ama ben mantardan yola çıkarak sirkeli suyla yıkadım ve hergün yatmadan önce aslanpaencesi çayı demledim içtim 1 ay geçiyo sonra bakıyorum gene beyaz akıntım geliyo anlayamadım gitti artık kendi haline bırakmaya karar verdim ne yaptıysam geçiremedim 7 fitil kullandım 1 kutu antibiyotik 7 haftalık bi antibiyotik yok anam yok geçmiyo

Teşekkür ederim canım :) ben temızlıgıme yuksek oranda dıkkat edıyorum .ayrıca buradan da eklemek ısterım her temızleme jelı ıyı gelemeyebılıyor. Dediklerinin coğunu yapar vazıyetteyım . Ctesi doktora gıdecegım suan deposılın ıgne kullanıyorum.. mantar da bu antıbıotık ve penısılın ayrıca dogum kontrol hapları etkısı buyuk oluyor mus .. gelısmelerı aktaracagımmm.

Çok tesekkurler bılgılendırmeler ıcın .

tesekkur edıyorum cnm senın kı de baya degısık bırseymıs ... ben belırtılerı gormedıgım ıcın bırsey demeyecegım sanaa. amaaa duramayıp ekleme yapmak ıstıorum sırkelı su gecırır dıyemem ılerı donuklerde.. ayrıca antıbıotık ,penisilin , d. kontrol haplarından kaynak olusan da bır durum. son olarak da baska doktorlaraa da gıt Allah muhafaza once kendımız dıkkt etmelıyız olmuyorsa caresıne baktırmalıyız. Cok gecmıs olsun.

ben sana şöle anlatiim cnm.benimde mantar oluodu mantar olmasa ph düşüodu ilişkiden sonra acıdan kıvranıodum nasıl bi ynma anlatamam.anlıcağın hepsi beraber ortaya karışıktı:))bana dr gynoflor fitil onun yanında tovogen krem verdi.fitile kremi sürüp içeri atıodm ama öteki ay yne aynı şey oluo delircm.bunun yanında gebelkte düşünüorm bu yzden hamile kalırsam bişii olurmu korkusu.neysee gel zmn gil zmn bölee geçti.kadınların kuruluk dönemleri oluo ay içinde o zmnlarda trovogeni sürmeye başladm ilişki öle olsn bnde zorlanmaım de.özellikle regli bitiminde ve reglinin başlamasına yakın zmnlarda.4-5 ay öle yaptm.şimdi pek sürmüorm ama çok kuruysa azıcık yne sürüorm.hiç bişeim kalmadı şükür ama bu sağlıklımı blmiorm bunu ben yaptm ve iileştim.dr a bi sor istiosan

Teşekkür ederim canım bilgilendirmelerin için... Senin bnmkine göre daha da iyi bennn ilişkiye giremiyorummm.... Hadi bi deneyeyim dediğimde kan revan oluo ortalıkkk .... Çok kötü şeyler anlatmasam dha ıyı :S

doktora gidicem gitmeyi çok istiyorum ama o spekulum yokmu ondan korkuyorum ilk muayenemde canım çok acıdı bende korku oluştu cesaretimi toplamaya çalışıyorum canı çok tatlı biri de değilimdir ama yinede korkuyorum bu ay kasıklarımda bi hareketlilik mi desem böyle sağımda ve solumda batmalar ouyor eğilip kalkarken kesin gitmeme lazım doktora geçmezse gene gel demişti çünü offffff

Ayyyy canım yaaa. O ağrımaların nedeni iltihaptan biliyorum ben.. Ama kesinlikle geciktirme ! Genital bölgede ki iltihabın tüm vücuda etkisi olabiliyor. Sen doktora gitt haberini de bekliyorum .

Arkadaşlar ben de neredeyse kadın olduğumdan beri mantar ve iltihap sorunuyla yaşıyorum.Yılda en az iki,üç kere bu şikayetten gidiyorum doktora.Fitil,hap,antibiyotik hep aynı...Doktorum pamuklu çamaşır kullanacaksın,üşütmeyeceksin,sık sık çamaşır değiştireceksin diyor.Fakat ekliyor bu sürekli hayatın boyunca yineleyecek bu yüzden hep ilaç kullanacaksın rahatsızlık duyduğunda. Ha bir de kondomla korunmak da önemli bence eğer eşiniz ya partnerinizin temizliğine güvenemiyorsanız.Çok eşlilik de riskli.

Yaaaaaa evlendiğimden berii aynı ''dert'' bende de...geçtiiiii sanıp oysa ki geçmeyen derinin alt kısmına yerleşip en ufak ihmalde kendini gösteren bir meret...... Ben bu antibiotik işini anlayamıyorum :S Tetiklediğini biliyorum(antibiotik, penisilin,d.kontrol hapları ,deposilin) ilaçların , hem de en büyük etkinin bunlardan kaynaklı oldugunu bılıyorum. Yani çeken anlarr onun için Karşılıklı eşinle temizliğine düşkün olmak olmak önemli, soğuğunda etkisi var bariz hemen fırtlıo bende, Sürekli iç çamaşırı değiştirme. Ben bir de tuvalet kagıtlarına da güvenemiyorum. Allah Biz Kadınların Yardımcısı olsun !! Yazın için ayrıca Teşekkürler ,

Ayyyy canım yaaa. O ağrımaların nedeni iltihaptan biliyorum ben.. Ama kesinlikle geciktirme ! Genital bölgede ki iltihabın tüm vücuda etkisi olabiliyor. Sen doktora gitt haberini de bekliyorum .

gidicem inş. cnm adetim yakın onu bekliyorum bitsin gitmeyi düşünüyorum ama bugünlerde iyiyim adetim yakın omasına rağmen çok akıntım yok ve en önemliside koku yok bilmiyorum ne iyi geldi çünkü 1 aydır aslanpençesi çayı içiyorum hergün hemde birde geçen gün şöyle bişey yaptım kendim uydurdum ama faydası odu sanki lahananın iltihaba iyi geldiğini biliyordum ama içmekten hoşlanmıyorum lahana yapraklarını civanparçemiyle kaynattım buharına oturdum yapraklarıda sıcakken poşetle kasıklarıma sardım işe yaradı sanırım

geçmiş olsun öncelikle
bu durum çok korkunç bir durum..
ben de de doğumdan sonra baş gösterdi ara ara tekrarlıyor..
çok ileri boyutta oldumu fitil falan veriyor dr.um
ama hafif bi kaşıntı hissetiğim an troystum evden eksik olmuyor hemen ondan sürüyorum
troyst bana çok ii geliyor ...

Canım rica ederim,doktora görün mutlaka.Sevgiler.

banyoya girdikçe ben batikonla temizligimi yapıyorum
bi deneyin derim

Öncelikle burda dinlediğim kadarıyla bır cok kısı cok antıbıyotık ve krem kullanmıs..ama sunu lutfen ıyı bılmelıler kı mantarlar grıpler nezle sistit gıbı hastalıklar antıbıyotıge bır muddet sonra bagısıklık saglayıp hemen kendılerını antıbıyotıge karsı savunucak duruma getırebılıyorlar kendılerını. bu nedenle cogu zaman gecmıyor bu hastalıklar uzun suruyor yada...oncelıkle bu durumla bıraz yasamayı ogrensenız cok ıyı olur cunku hayatınızda cogu zaman yasıcagınız bır durum..bır cok nedenden oluyor..usutme,hastalanma,deprasyon,duzensız beslenme,sık cınsel ılıskı,kuruluk,eşinizden geçme,hormonlar,arkasında yatan daha cıddı bır hastalık,temızlık,fazla krem antıbıyotık kullanma vs vs.bunlardan ne yazıkkı herzaman sakınamıyorsunuz:) oncelıkle temızlıgınıza cok da tıtız davranmayın bırakın bıraz mıkroba alıssın savunma mekanızması daha guclu olsun vucudunuzun.jellerle yıkamak aslında cok ıyı degıl.dupduru suyla bolca yıkayıp cok ıyı sekılde kurulamak onemlı olan.mesela ılgınc olan vucudumuzda olan her seyın bır amacı oldugu gıbı kasık bolgemızdekı kıllarda bır okadar onemlı..o bolgenın nefes almasını saglıyor,terlemeyı onluyor nefes aldırıyor..ama tabı zor bır karar bılıyorum..duzenlı civanperçemi içmekte mantar kapma sıklıgınızı azaltıyor..cınsel ılıskıde kuruluk da en etken durumlardan..ama sende cınsel ılıskı sırasında kan gelıyormus bence olay sadece mantar degıl, ıyı bır prof.sore gorun bence gecıkmeden..gecmıs olsun..uzun oldu affola:)

Şu mantardan çektiğim kadar hiçbirşeyden çekmedim diyebilirim :S geçse de sürekli tekrarlıyo kesin bitti diyemiyorsunuz

merhaba arkadasım bende de aynı sorun var cıldırma uzereyım eşimede artık gına geldı adamcagız dogru duzgun cınsel hayatımız olmıcak mı dıye homurdanıyor e haklı sonucta...uzun zamandır olmuyordum yanı 3senedır falan yıllar sonra kasım ayında oldum ama anıden oldum hanı kasıntı akıntı vajınal bolge de nokta nokta beyazlık neyse aynı zamanda benım vajınal kokum vardı kızlıgımdan bu yana cok sukur onu Rocephıne dıye bır tek ıgneyle bıtırdık sag olsun Doktorumdan. neyse gelelım mantara monodoks antıbıotık kullandıktan sonra benım mantarım kudurdu bır kutu ben bır kutu eşim kullandı Gyno lomexın kullandım travazol surdum hıcbır ıse yaramadı sonra bır kac gun 1 hafta kadar sırkelı suyla her wc ye cıktıgımda yıkadım ıyıce kuruladım anlık rahatlatıyor ıyı geldı ama sonucta tekrarlıyor kasıntı. gecelerı rahat uyumak ıcın pedın ıcıne yogurt suruyordum kıloduma yerlesıtıyordum bebekler gıbı uyuyordum :) sonra saglık ocagına gıttım bana zolex verdı bır hafta arayla kullandım bırde sırınga seklınde bana bır merhem verdı onu vajenın ıcıne sıkıyorsun ıkı gunde bıttı gıttı :) ama sımdı yıne tekrarladı ustelık hıc belırtı yoktu yanı kasııntı falan dun aksam otururken vajenın gırısınde bır kasıtını oldu ahaaa dedım yıne gelıyor bu ıllet ılac kullanmaktan bıktım... kafayı yıcem ne yapsam da gecmıyor . buarada eczaneden vajınal flora duzenleyıcı kullandım 38 lıra para verdım guya bunu 10 gun kullan bırdaha asla olmazsın dedı ... yalancı kopekler bıleydım asla almazdım.
hergun gunde 3 defa ıc camasırımı degıstırdım ıyıce kurularım sebamed kullanıyorum .... esımde de yok bırsey kullandıgım ılacları onada ıcırıyorum...ne yapsam mı??*

merhaba arkadasım bende de aynı sorun var cıldırma uzereyım eşimede artık gına geldı adamcagız dogru duzgun cınsel hayatımız olmıcak mı dıye homurdanıyor e haklı sonucta...uzun zamandır olmuyordum yanı 3senedır falan yıllar sonra kasım ayında oldum ama anıden oldum hanı kasıntı akıntı vajınal bolge de nokta nokta beyazlık neyse aynı zamanda benım vajınal kokum vardı kızlıgımdan bu yana cok sukur onu Rocephıne dıye bır tek ıgneyle bıtırdık sag olsun Doktorumdan. neyse gelelım mantara monodoks antıbıotık kullandıktan sonra benım mantarım kudurdu bır kutu ben bır kutu eşim kullandı Gyno lomexın kullandım travazol surdum hıcbır ıse yaramadı sonra bır kac gun 1 hafta kadar sırkelı suyla her wc ye cıktıgımda yıkadım ıyıce kuruladım anlık rahatlatıyor ıyı geldı ama sonucta tekrarlıyor kasıntı. gecelerı rahat uyumak ıcın pedın ıcıne yogurt suruyordum kıloduma yerlesıtıyordum bebekler gıbı uyuyordum :) sonra saglık ocagına gıttım bana zolex verdı bır hafta arayla kullandım bırde sırınga seklınde bana bır merhem verdı onu vajenın ıcıne sıkıyorsun ıkı gunde bıttı gıttı :) ama sımdı yıne tekrarladı ustelık hıc belırtı yoktu yanı kasııntı falan dun aksam otururken vajenın gırısınde bır kasıtını oldu ahaaa dedım yıne gelıyor bu ıllet ılac kullanmaktan bıktım... kafayı yıcem ne yapsam da gecmıyor . buarada eczaneden vajınal flora duzenleyıcı kullandım 38 lıra para verdım guya bunu 10 gun kullan bırdaha asla olmazsın dedı ... yalancı kopekler bıleydım asla almazdım.
hergun gunde 3 defa ıc camasırımı degıstırdım ıyıce kurularım sebamed kullanıyorum .... esımde de yok bırsey kullandıgım ılacları onada ıcırıyorum...ne yapsam mı??*

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…