• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

geçici dünyamızda ne yaptıkk..nereye gidiyoruz...

toredo

Nirvana
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2008
3.001
350
688
İstanbul
Herkes şu yaşadığımız dünyada geçim derdine düşüp iyi kötü,acı tatlı şekilde hayatımızı sürdürüyoruz.Gazetelerde haberlerde çekilen acıları yaşanılan ızıdrapları ve en kötüsü ölümleri görüyoruz..Ve zamanın bu kadar çabuk geçtiğini gerek farkederek gerek farketmeyerek anlamaya çalışıyoruz....

Daha yazılacak çok şey var aslında...

Ama bahsettiğim şey şu;

Ölüm genç yaşlı tanımıyor.Ölüm gelip bizi bulduğunda hiç çaresi yok teslim olacağız..
Belki hayata doyarak belki doymayarak...Peki ne götürcezz diğer tarafaaa..............

Kimi 5 vakit kıldığı namazlar,tuttuğu oruçlar kefareti olcak..

Kimi insanlara yardım ederek,kimseyi kırmayarak yada kul hakkı yemeden çıkacak o yuce divana..

Kimi belki çok kötü bir insanken yoldan gecerken sacını okşadığı bir yetimin duasıyla kurtulacak...

Peki biz kendimize baktığımızda neyle gideceğiz...yada yaptımız hangi hata odunumuz olacak...

Allah Tüm müslüman alemimizin sonunu İyi etsin...

ne yalan söyleyim......birden ürktüm.........
valla nasıl bu dünyadan gidecem.........nasıl hesap vericem bilmiyorum...günahlarım var allah af etsin.........
ama kimseyi kırmamaya dikkat ederım.........asla baskasının malında mülkünde gözüm yoktur......
başkalarının sevinçi sevinçim .üzüntü üzüntüm olur..........
insanlara elinden geldigi kadar yardım ederim.........
insanlrı ayırmam ........severim.........fakat insanız mutlaka ..günahlarımız ve sevaplarımız olucak.........
allah ...sorgumuzu süalimizi kolay getirsin.......
günahlarımızı af etsin........

ALLAH (cc) razı olsun sevgili kardeşim..
elhamdülillah ve günahlarıma estafirullah..

Farzlarımızı ve sünnetlerimizi layıkıyla olmasa da yerine getiriyoruz inşaallah, nefsimize yenik düştüğümüz durumlarda da Rabbim af etsin, yardım etsin...iyi bir müslüman olduğum halde (ya da sanıyorum) kendimden utandırdı yazınız beni..duanıza da canı gönülden amin diyiyorum
selametle...

ne güzel bir başlık olmuş böyle
efendimiz diyor ya;
ağızların tadını kaçıran ölümü zikredin diye..
o vakit dünyada ne savaş kalır ne de kötülük..
gölgelendiğimiz bu dünyayı hiç terketmiyceğiz gibi sarılyoruz..
bizden öncekiler ne ettiki biz de onu edelim?
hayat imandır..
ebedi hayat için allahın emirlerine uymak kâfidir..
müslüman olmak kolay ama; müslüman kalmak zordur..

başlık için teşekkür ederim yeniden.. keşmekeşten sıyırıacak niyelikte;)

ölümden korkuyoruz ama kulluğumuzun gereklerini yerine getirmiyoruz..
bize verilen nimetlerin şükrünü eda etmiyoruz..
genciz ya daha vaktimiz var yaşlanınca namazlarımızı kılarız,oruçlarımızı tutarız diyoruz...
ama ne zaman öleceğiz bilmiyoruz..
böyle bir konu açtığınız için teşekkür ederim.. silkelenmem gerektiğini bana hatırlattınız.. Allah razı olsun arkadaşım..

allah hepinimizden razı gelsin birşey anlatcam peygamber efendimiz (s.a.v.)zamanında yaşayan sahabelerimizden biri hergün aynaya bakarmış..dostu sormuş niye bakarsın aynaya ey allah dostu..sahabede sunu demiş..ya demiş korkuyorum küçük günahlarım oldu ve biraz simam değişir gibi..ne yapcam ben şimdi ey allah demiş..

şundan sunu çıkarıyoruz...insan günaha girdiğinde sima değişrmiş..bir arkadaşım çok büyük bir günah işlemekteydi aylar sonunda suradını gördüm o bebek gibi masum yuz gitmiş..yerine çirkin bir suret gelmiş..

Gecen bende annemi üzdüm ..inanın aynaya baktım kendimi nursuz ifadesiz biri gördüm...ve gönlünü aldım.affetti beni şeklim geldi...

Komik gelebilir ama sizlerde deneyin..farkedeceksiniz...

allah hepinimizden razı gelsin birşey anlatcam peygamber efendimiz (s.a.v.)zamanında yaşayan sahabelerimizden biri hergün aynaya bakarmış..dostu sormuş niye bakarsın aynaya ey allah dostu..sahabede sunu demiş..ya demiş korkuyorum küçük günahlarım oldu ve biraz simam değişir gibi..ne yapcam ben şimdi ey allah demiş..

şundan sunu çıkarıyoruz...insan günaha girdiğinde sima değişrmiş..bir arkadaşım çok büyük bir günah işlemekteydi aylar sonunda suradını gördüm o bebek gibi masum yuz gitmiş..yerine çirkin bir suret gelmiş..

Gecen bende annemi üzdüm ..inanın aynaya baktım kendimi nursuz ifadesiz biri gördüm...ve gönlünü aldım.affetti beni şeklim geldi...

Komik gelebilir ama sizlerde deneyin..farkedeceksiniz...

her günahımızda kalbimiz kararırmış zamanla taşlaşıp simsiyah olurmuş ..bu da yüzümüze yansıyor sanırım :( Allah affetsin hepimizi,doğru yoldan ayırmasın ..

Ayy canım yaa bende yazını okuyunca düşündümde ölüm anilik genç yaşlı demiyo.
Valla ölürsem ne cevap vericem diye düşündüm.
Herkesin günahı olabilir.Sonuçta hepimiz insanız yanlış yapabiliriz.Önemli olan tövbe edip bir daha yapmamaktır.Zaman zaman dini görevlerimi yerine getirmeye çalışıyorum ama biliyorum yeterli değil.Dünya telaşına daldım gidiyorum.senağlama
Allah doğru yoldan ayırmasın bizleri:Saruboceq:

Bir elde kadeh bir elde Kur'an
Bir helaldir işimiz bir haram
Şu yarım yamalak dünyada
Ne tam kafiriz ne tam Müslüman

hiç alıp hiç verip hiç satıyoruz...yaşadıklarımız yanımıza kar...
nasıl geldim bilmiyorum nasıl gideceğimle de ilgilenmiyorum...
bir şekilde geldik, bir şekilde gideceğiz nasıl olduğununda önemi yok...

Nasil yasarsaniz öyle öleceksiniz...demis Allah (C.C.)

Bende düsünürüm zaman zaman...o cetin hesabi nasil verecem....rabbimin huzuruna ciktigim vakit ne derim ne yaparim...bahaneler yok...keskeler yok..bitti...:1no2:

Elimden geldigi kadariyla bu el memlekette birseyler yapmaya dinimi imanimi korumaya calisiyorum....allah hidayet versin..dogru yoldan sasirtmasin kimseyi..:Saruboceq:

alah razı olsun çok güzel konuya değinmişsin

ezgi nur arkadaşın dörtlüğü sanırım Ömer Hayyam'dan
ezgi nur profil resminizi çoookk beğendim sengözlerimebaksanab

kork Allahtan korkmayandan...
kendımdem korkar oluyorum bazen...
neler yapıyorsun boyle..
nedır boş vakıt ıcın harcanan zaman..
bıle bıle yaşayarak şuan...
kurtarıcınmı olacak o an..
bırde en cok kul hakkından korkarım...
hepımızın hemen hemen arkasından sınırlenıp konuştugu zamanlar olmuştur...
yuzune karşı konuştuklarımızı soyleyıp helallık alamazsak vay halımıze...
şeytanın oyunlarından kotu nefıslerımızden koru bızlerı.
yarabbi sen buyuksun sen herşeyı goren bılen duyansın...
mubarek aylarda dualarımızı hayırlısıyla kabul eyle..

Allah razı olsun arkadaşım.....

Arkadaşlar konunuz çok derin bir konu aslında...
tartışma boyutuna gelmemesi gereken bir konu...
ama hepimiz biliyoruz ki,her inançtan üyelerimiz var
ve din başlıklı konumuz sırf bu yüzden kapatılmıştır...
bizi anlayışla karşılayacağınızı umarak konuyu kapatmak durumundayım...
ama isterseniz konu sahibinin http://www.kadinlarkulubu.com/acisiyla-tatlisiyla/253388-dua-edelim-mit252m-kalbimizle.html
başlıklı konusundan dualarınızı edebilirsiniz...
sevgiler...

Back