Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bebek Beslenmesigeceleri mama veriyorum acaba dogru mu yapıyorum?
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Selamun aleykum. Bebegim bugun 22 gunluk.ilk baslarda meme ucunu tutmakta zorlandi ama simdi şükür daha iyiyiz. Ama yinede koyu kismi tam olarak ağzına alamıyor.bazen doğru bazense yanlış emiyor ve agzindan meme ciktigi anda ciglik cigliga ağlıyor . Okadar caresiz hissediyorumki o anlarda.emzirmden sonra goguslrim yumusacik oluyor ama sikinca yinede sut geliyor. Bebegim sık emmek istedigi icin gece bir kere 30 cc mama veriyorum sonraki acikmasinda dolu meme alsin diye.cunku yumusak memeyi agzinda tam donduremedigi icin cok sinirleniyor.caresizlikten sozu uzattim ama sorun su, bebegime gece mama verme konusunda içim rahat deil.kimisi ver diyor kimisi sakin verme diyor.bez sayisi normal ama memeye doyamiyor sanki cocuk hep huzursuz az uyuyor.doktorumuz agliyorsa doymuyodur mama ver dedi.ben az veriyorum icim rahat etmedigi icin.sizce dogrumu yapıyorum mama takviyesi ile.
Selamun aleykum. Bebegim bugun 22 gunluk.ilk baslarda meme ucunu tutmakta zorlandi ama simdi şükür daha iyiyiz. Ama yinede koyu kismi tam olarak ağzına alamıyor.bazen doğru bazense yanlış emiyor ve agzindan meme ciktigi anda ciglik cigliga ağlıyor . Okadar caresiz hissediyorumki o anlarda.emzirmden sonra goguslrim yumusacik oluyor ama sikinca yinede sut geliyor. Bebegim sık emmek istedigi icin gece bir kere 30 cc mama veriyorum sonraki acikmasinda dolu meme alsin diye.cunku yumusak memeyi agzinda tam donduremedigi icin cok sinirleniyor.caresizlikten sozu uzattim ama sorun su, bebegime gece mama verme konusunda içim rahat deil.kimisi ver diyor kimisi sakin verme diyor.bez sayisi normal ama memeye doyamiyor sanki cocuk hep huzursuz az uyuyor.doktorumuz agliyorsa doymuyodur mama ver dedi.ben az veriyorum icim rahat etmedigi icin.sizce dogrumu yapıyorum mama takviyesi ile.
Benimde ilk üç gün sutum gelmedi.sonrasinda memeyi tutamadi.bende çok zor günler geçirdim.mama vermek yerine sutumu sagip biberonla verdim.mama vermekten cok cok daha iyi emin ol.
benım oğlumda 26 günlük. aynı şeyleri yaşamışız. ben her gece 12 gibi veriyorum mamayı 30 cc. üstelik doktor kendi söyledi. ilk başlarda böyleydi doktor mamadan sonra hala aranıyomu dedi evet dedim. mamayı 50 ccye çıkardı ama şöyle bir yol izliyorum ben. 30 cc mama verip gerisinde emziriyorum. hem emmiş oluyo hem doymuş oluyo hemde göğsümde uyumuş oluyo. sadece emzirip yatırdığımda sık uyanıyo cunku çocuk uykuyu da alamıyo. böyle hiç olmazsa en az 3 saat deliksiz uyuyo. hem sarılığına da iyi gelir. karnı doyarsa sarılık da olmaz. için rahat olsun sadece mamayla beslenen bebekler var. bu yanlış bişey değil ki. sütümüz var ama yetmeyebilir bu gayet normal. zehir vermiyoruz ya çocuga karnı doysun dıye veriyoruz.
Emmeyi terk edebilir, bence doydugundan zeminseniaz kesinlikle vermeyin. Zaten dolu meme degil yumusamis memedeki sut kaliteli ve yaglidir. Memenin ilk sutunu veirseniz asil kaliteli ve doyurucu son sutu vermezseniz yanlis olur. 22 gunluk cok kucuk henuz. O da siz de amisacaksiniz. Doymadigindan emin olursaniz mama verirsiniz ama anlattiginiz kadariyla doymamasi icin sebep yok. Bebek emip doyuncabile hsut varsa problem tok demek ki.