• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi geceleri ben mi uyandırayım.kendisi mi uyansın

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

gulhak05

Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
9
0
16
Erzurum
2,5 aylık.saat kurup kalkıyorum.3 veya 4 saatte bir. acaba uyandırmasam mı artık kızlar.herkes farklı bişey diyor.dr.lar dahil

sakın uyandırma benimde kızım 9 aylık bende senin gibi uyandırıyordum sonra uyanmaya alışıyor gece ikide bir kalkıyor bırak uyusun uykuda besin nasıl alışıyorsa öyle gidiyor

artık bebeğin ne zaman acıktığını bilecek aylarda. uyandırmana gerek yok. doktorumuz bize de böyle söyledi saatli beslemene ve uykudan uyandırmana gerek yok. saatli besleme yenidoğanlarda yapılıyormuş kan şekerinin düşüp sarılık olmamaları için bizim bebekler artık yenidoğan değil büyüdüler. ben de senin gibi yapıyordum uykulu olduğu için zar zor yediriyordum ve bebeğim 1 haftadır iştahsız. doktor bu sebepten iştahının azaldığını kendi haline bırakmamı ve istediğinde beslememi önerdi ben de öyle yapıyorum benim ikizler de 3 aylıklar.

bizim doktorumuzda 1 aylık olana kadar uyandırmak gerektiğini 1 ile 3 ay arası bebeklerin 4-5 saat deliksiz uyuyabileceğini uyandırmamak gerektiğini söylemişti. benim kızın 1 aylıktan beri 4-5 saat deliksiz uyuyor karnını doyuruyor bi 4-5 saat daha uyuyor. 10 saati tamamlıyor. 1 aydan sonra uyandırılırsa geceleri 2-2,5 saatte bir uyanıp karnını doyurmak isterlermiş. kendileri uyanmaları gerekiyomuş. biz 4 farklı doktora gittik hemen hemen aynı şeyleri söylediler.

birde gün içinde çok yorulduğu zamanlarda 7-8 saat uyuyabiliyor bebeğim. bence gayet normal doktorlarda normal olduğunu söyledi. uyandırma derim bende. beyin gelişimi gece derin uykusunda gerçekleşiyor. ne kadar uyursa gece o kadar iyi bence.

tabikide uyandıracaksın bebeğin çok küçük beslenmeye ihtiyacı var,2-3 saati geçmesin 30ml süt içmesi gerek şuan eğer sen onu uyandırmazsan aç kalır ve şekeri yükselir,ateşi çıkar ..vs. bebeğin biraz daha büyüdüğü zaman hem süt miktarı artacak hemde uyku süresi uzayacak şimdilik çok küçük..teyzemden biliyorum sakın aç bırakma :19:

Benim oglumda 4 aylik bende uyandirmiyorum zaten acikinca uyaniyo birazda acligi ogrenmeleri lazim birak ne zaman acikinca o zaman kalksin zaten bebisler uykuda buyuyolar

canım 4 saate bir uyandırmalısın, benim bebeğim şu an 6 aylık, 4.ayda sırf uyandırmadım diye kilo alımı düştü. bazı doktorlar 4.aydan itibaren bırak kendisi uyanır demişti ama sonra öğrendimki 6.ayı beklemek lazımmış. ben yeni yeni saati kurmuyorum, maşalla eskisi ibi uyuyor. biraz daa sabret 6 aylık olmasını bekle derim ben.

benim kızım 3 aylık 1 aylıktan beri uyandırmıyorum acıkınca uyanıyo ve emip tekrar uyuyo hiçte kilo alımı düşmedi 1 ayda 1700gram aldı hatta fazla bile yani.zaten en fazla 5 saate uyanıyo karnı acıktını anlıyo yani emip tekrar uyuyo 3 4 saat daha. uyandırılırmı aç karnına uyumazki zaten gündüz zaten daha sık emdiğinden gece 4 5 saatte emmesi normal

Uykuya da ihtiyacı var bebeğin zaten acıkınca sana haber verir ki..niye bu kadar telaş...

6 saate kadar problem yok uyandırma demişti doktorum. 5 saat kesintisiz uyuyordu ama hiç uyandırmadım ben.

Bende kızımı geceleri hiç uyandırmadım hep kendi uyandığında emzirdim bizim doktorumuz öyle söylemişti çünkü.Bebeklerin beyni uykuda gelişir ve büyüme hormonları uykuda salgılanırmış onun için uykusunu hiç bölme demişti ve ileride sık sık uyanan bir çocuğun olsun istemezsin heralde diye eklemişti çünkü insanın uyku alışkanlığı bebekliğinde otururmuş bebekken sık sık uyandırılan yada uyanan insanlar ömür boyu bu alışkanlıklarını sürdürürlermiş.Ama siz isterseniz doktorunuza bir danışın.

kızım 2 aylık. doktorumuz 2 saatte bir emzirmemi söyledi. gece 3 saate çıkabilir. emzirmezsen sütün azalır dedi.

Gece prolaktin yani sut ureten hormon daha fazla calisiyor emzirince sutunuz artar bebeginiz daha iyi kilo alir ilk aylarda uyandirin benim kizim inatla uyanmazdi ilk aylarda ben sagip biberonla verirdim simdi acikinca kendi uyaniyor gece emzirmek cok onemli

Kim ne derse desin ben uyandırıyorum oğlumu 3 saatte bir. Yoksa 6 saat uyuyor hiç kesintisiz. Olur mu öyle şey? Tamam uykuda gerekli, beyni gelişiyor da; el kadar bebe bunlar ki maksimum 4 saatte bir emzirilmesi lazımken nasın bırakalım da uyusun diyebiliriz? Ben 6 ayına dek uyandırmaya devam edicem. Daha sonra elbet yeneriz gece uyanma alışkanlığını. Aşılmayacak sorun yoktur zannedersem. Yeter ki onlar beslensin ve sütlerimiz yetsin. Bence 6 saat kadar uzun bi süre emzirilmezse süt üretimi de yavaşlar ayrıca. Bu benim kendi fikrim.

büyüme hormonu uyurken çalışıyo bebeğiniz artık büyümüş zaten acıksa ağlardı mama hazırlama derdinizde yok ağlarsa emzirirsiniz zaten çoğu drda önermiyor gece beslenmeyi nasıl alışırsada öyle gider ben uyanmıyosa alıp beslemezdim öyle uyurdu gelişimide gayet iyi sonraki zamanlarda bebek sürekli aynı saatte uyanmayı alışkanlık haline getiriyo bence hiç sağlıklı değil ilk zamanlarda tabikide emzireceksin ağlarsada emzir ama uyursa uyandırmaya karşıyım şuan

Back