Bebek Beslenmesi gece uyumayan ve çok ağlayan bebekler için

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

kurmis

Guru
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2008
8.179
33
.
...
.....
.......
.........

Arkadaşlar,
bana bu konu ile ilgili çok fazla mesaj geldiği için buraya yazma ihtiyacı hissettim.
Artık linkler yok elimde,ne olur daha fazla sormayın.
çünkü yardımcı olamıyorum malesef

.
...
.....
.......
.........

22913272sb4.jpg

Yeni Doğan Bebeğinizi Rahatlatan Müzikler

"Bu albüm, bebeklerin ağlama süresini kısaltır, beslenme ve uyuma sürelerini artırır.

“Buzuki Orhan” lakabıyla tanınan Orhan Osman yeni çalışmasını yeni doğan bebekler için yaptı. Kendi bebeğinde edindiği kolik tecrübesinden yola çıkarak bu albümü hazırlayan Osman, üç yıllık süreçte çalışmasını tamamladı.
Bu albümün, gelişimi normal olan huzursuz ve ağlayan bebekler üzerindeki etkisi Marmara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı çerçevesinde yürütülen çalışmasıyla tez olarak kabul edilmiştir.

Teze konu olan, sanatçımın dijital ortamda yarattığı frekansların, sürekli ağlayan 0-3 aylık bebekler üzerindeki başarısı Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Etik Kurulu tarafından onaylanmıştır.

”kolikli Bebeklere Beyaz Gürültünün Etkisi” başlıklı çalışması, disiplinlerarası işbirliği yapılarak, değerli müzisyen Orhan Osman’ın özverili çalışmaları sonucunda hazırladığı Kolik albümü dinleterek gerçekleştirilmiştir. Çalışma sonucunda bu albümün, bebekleri olumlu yönde etkilediği, bebeklerin sakinleşmesinde etkin ve kullanılabilir bir araç olduğu saptanmıştır (Nisan 2007)
Prof. Dr. Hatice Pek

İlaç gibi albüm

Orhan Osman, kolikli kızı Özüm'ün ağlamasını durdurmak için anne karnındaki sesi dijital ortamda yarattı..

Buzuki Orhan Osman dört yılını bir albüm üzerinde çalışarak geçirdi. Ancak titizlikle yürütülen bu çalışma, yayınlandığında hiçbir müzik listesine giremeyecek. Osman, anne karnındaki sesi aradığı için travma geçiren kolikli bebeklere özel bir albüm hazırladı.

'Bebek kolik, biz panik olunca albüm yaptık'

Buzuki Orhan Osman ve eşinin hayatı, bebeklerinin kolik olması nedeniyle kâbusa dönüşmüştü. Anne karnındaki sesleri aradığı için sürekli ağlayan bebeğin imdadına, müzisyen olan babanın süpürge, su ve kalp atışı seslerini kullanarak geliştirdiği albüm yetişti.

Buzuki Orhan, üç yıldır yeni bir albüm üzerinde çalışıyor ancak bu kez yaptığı albüm çok farklı. Çünkü bunda elektrik süpürgesi sesinden kalp ritmine, fön makinesi uğultusundan tazyikli sus sesine kadar birçok ritmi bir arada bulmak mümkün. Üstelik 200 kez stüdyoya girerek hazırladığı 70 dakikalık bu albüm için Buzuki Orhan'ın hedeflediği kitle de ilginç: O, bu albümü 0-3 aylık kolikli bebekler için yaptı. SABAH Gazetesinden alıntı.

01. Bebeğiniz Ağlamasın (05:53)
02. Bebeğiniz Ağlamasın I (11:17)
03. Bebeğiniz Ağlamasın II (23:52)
04. Bebeğiniz Rahatlasın (05:20)
05. Bebeğiniz Uyusun (03:10)
06. Siz de Rahatlayın (01:51)
07. Ritmik Melodiler (06:54)

Son düzenleme:
tatlım ay ne güzel bir paylaşım çok sağol tam bana göre ve oğluma göre.
benim sabah ezanına kadar ağlıyor ve günlerdir toplasan 3 saat uyumamışımdır.
yanlız bana yardım edersen sevinirim nasıl indircem rapidshareden yapamadımda

sizde işe yarar umarım ama bende ilk dinlediği zaman işe yaradı
sonraları ağlamaya tam gaz devam.
ama dediğim gibi benimki kadar cazgır olmayan bebekleri sakinleştirebilir.
herkese kolay gelsin...

rar dosyası indi ama açılmıyor.Ben beceremedim.Sabrım da yok pek şu aralar hani...Ondan mıdır nedir...
Neyse zaten benim bebeğim gece uyuyor Allah'a şükür.Merak etmiştim nasıl birşey diye ama indiremedim Bhk'cım ya.
Neyse canım sağol yine de.

rar dosyası indi ama açılmıyor.Ben beceremedim.Sabrım da yok pek şu aralar hani...Ondan mıdır nedir...
Neyse zaten benim bebeğim gece uyuyor Allah'a şükür.Merak etmiştim nasıl birşey diye ama indiremedim Bhk'cım ya.
Neyse canım sağol yine de.

şifreyi girmeyi unutmadın di mi?
bi de şifreyi kopyala yapıştır yapınca da sorun oluyor bazen,elle girmeyi dene.
off niye olmadı ki ya
connie_mini_kilroy.gif

Premium user'a tıkladım.login ve password diye iki ayrı kutucuk var.şifreyi password yazan yere girdim error dedi.login yazan yere ne gireceğim?ikisine de yazdığın adresi girdim yine error dedi.Herkes yapıyo ama ben aptal mıyım diye düşünmeye başladım:KK43:

aa yok canım ya,free yazan yere tıklıcaksın.
indirdikten sonra da rar dosyasını acarken şifreyi gireceksin..

Onu indirdim ki ben.Window açamıyo diyor.Yani şifre falan istemiyor.
Sağol canım ya takma sen kafana.inşallah ihtiyacım olmayacak.

Onu indirdim ki ben.Window açamıyo diyor.Yani şifre falan istemiyor.
Sağol canım ya takma sen kafana.inşallah ihtiyacım olmayacak.

Allah Allah..
indirdiğin rar dosyasın sağ tıkla klasöre cıkart de.
o zaman işte şifre istemesi lazım.
böyle olmuyorsa o zaman dosyada bozukluk vardır ve düzgün inememiştir.
haa ya da winrar programı yüklü değildir sende.

burdan indir eğer yoksa.

ay hırs yaptım resmen naniknanik

Son düzenleyen: Moderatör:

yine olmazsa bana özelden mail adresini yolla ben sana periye gönderdiğim gibi yollıyım parçaları.
içimde kalır wallabenneyaptımki

Son düzenleyen: Moderatör:
Winrar programım olmadığı için açmamış.İndirdim programı.Açtım şimdi dinliyorum:lepi:
Oh be:sm_cool:
Teşekkürler Bhk'cıma.s.

duymaz mı hiç. bizimki şimdi bile gögsümde uyumaya bayılıyor. sanırım en rahat ettiği yer başı kalbimin üstünde olunca. aç bile olsa rahatlıyor o pozisyonda. kuzum benim

e zaten bu albumün mantığı,bebeklerin anne karnında duydukları seslere en yakın tonları bulabilmek.
anne karnında bir bebek anne kalbinin sesini de duymuyor mudur?
connie_40.gif

mantığını anladım kız anlamazmıyım..delikafadulden.aynı anne karnındaki kalp atışı...hatta böyle bişey çıkartan düşünen adamı tebrik etmek lazım..eşim falan çok beğendi...ama ben ona dinletirken uzakta olayım,korku filmini anımsattı bana-tatlicadiarzu-

X