How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Bebek Beslenmesi gece uykusu

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

daisy83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
385
1
96
42
İstanbul
2 aylık bebeğim gün içinde uykusu geldiğinde çok rahat uyuyor, genelde emerek ya da emzikle bazen de kendiliğinden uykuya dalıyor. (gün içinde toplam ortalama 4-5 saat) Ama saat 22 oldu mu sanki o gidiyor yerine başka biri geliyor. Bir türlü gece uykusuna geçemiyor. Kucağımda uyutuyorum "tam uyudu" derken kollar bacaklar ve kafasını sallamaya başlıyor bir saniye durmuyor. Gece 2 ye kadar 10-15 defa bu durum tekrarlanıyor. Hiç uyumasa o kadar kötü olmayacak ama defalarca "tamam bu sefer uyudu" deyip sonra aşırı bir hareketlenme durumuna girince ağlamak istiyorum. Nedenini de anlamıyorum. Gazlı bir bebek ama sorunu gaz gibi görünmüyor çünkü gazı geldiğinde ıkınıyor, dizlerini karnına çekiyor... Bu öyle değil sadece kolu ve bacaklarını sallayıp duruyor, sonra tekrar dalıyor ama 5-10 dk. Gündüz o kadar rahat uyuyan oğlumun gece sorunu ne oluyor anlamıyorum.

Bu sorunu yaşayan kimse var mı?

benim bebeğim de aynı gündüz bir yatışta en az 3 saat uyur. gece 3'e kadar uyumuyor. hem de çok ağlıyor gaz sancısı çekiyor muhtemelen. ne yapacağımızı şaşırdık eşimle. bu sorunu olupta çare bulan arkadaşlar var mı acaba aranızda?

OM-X diye bitkisel bir gaz ilacı var.... özellikle akşam saatlerinde tok karına 1 çay kaşığı verin...takribi yarım saat içinde hem gazını çok rahat çıkartır hem de kakasını rahat rahat yapar.

benim bebeğimde 2,5 aylık aynı sorun bizdede var hem gece hem gündüz 5-10 dk uyup uyanıyo sonra tekrar uykuya geçiriyosun uyutmasan daha çok mızmızlanıyo ne yapacagımı şaşırdım bende bi uykumuzu düzene koyamadım ne zaman derin uykuya geçeği belli değil :((((

bizde de aynı sorun var. bakın saat kaç oldu bizimki hala cin gibi 3 yada 4 uyuyacak yine :((

aç olabilir..ben uzun süre gaz diye direttim, şimdi ek gıda veriyorum, daha iyi uyuyor, doktoruna da danışarak bir dene istersen...

aç olabilir..ben uzun süre gaz diye direttim, şimdi ek gıda veriyorum, daha iyi uyuyor, doktoruna da danışarak bir dene istersen...

canım benim bebeğim çok düşük ağırlıklı doğdu malesef. ek gıdaya 2. haftasında başladık. gaz sorunlarından gece uyumuyor :(

benimkinin de aç olduğunu sanmıyorum aylık gelişimi iyi gidiyor. Muhtemelen gaz...
Hiç belli olmuyor dün de 23 te uyudu şaşırdım.

Bebeklerinizi bir de yarım kundak yaparak uyutmayı deneyin. Ben çok faydasını gördüm. Televizyonda bir doktor söylemişti. Kollarını iki yanına getirip sıkıca bağlayıp, bacaklarını serbest bırakarak uyutun. Yüzünü de tülbentle örtün. Eskilerin bir bildiği varmış bunu yaparken. 4. ayına kadar yarım kundak yapılabilrmiş. Hepimize kolay gelsin...

Bebeklerinizi bir de yarım kundak yaparak uyutmayı deneyin. Ben çok faydasını gördüm. Televizyonda bir doktor söylemişti. Kollarını iki yanına getirip sıkıca bağlayıp, bacaklarını serbest bırakarak uyutun. Yüzünü de tülbentle örtün. Eskilerin bir bildiği varmış bunu yaparken. 4. ayına kadar yarım kundak yapılabilrmiş. Hepimize kolay gelsin...

onu da denedim. Kollarını sallamaya çalışıp sallayamayınca daha çok sinirleniyor eninde sonunda da kundaktan çıkarmayı başarıyor:)

bizim de gündüzleri melek gibi olan oğlumuz gece 12 oldu mu başka biri oluyor
sabaha kadar yarım saat uyursa mutlu oluyoruz sürekli emmek istiyor
gaz sancısı vardı ama bu onun gibi değil. Gündüzleri uyumak zor benim için
ne yapacağımı şaşırdım gaz için neo baby şurubu kullanıyoruz. Doktor kontrolümüzde
soracağım bakalım. Allahım yardımcımız olsun bebeklerimize sağlık versin

2 aylık bebeğim gün içinde uykusu geldiğinde çok rahat uyuyor, genelde emerek ya da emzikle bazen de kendiliğinden uykuya dalıyor. (gün içinde toplam ortalama 4-5 saat) Ama saat 22 oldu mu sanki o gidiyor yerine başka biri geliyor. Bir türlü gece uykusuna geçemiyor. Kucağımda uyutuyorum "tam uyudu" derken kollar bacaklar ve kafasını sallamaya başlıyor bir saniye durmuyor. Gece 2 ye kadar 10-15 defa bu durum tekrarlanıyor. Hiç uyumasa o kadar kötü olmayacak ama defalarca "tamam bu sefer uyudu" deyip sonra aşırı bir hareketlenme durumuna girince ağlamak istiyorum. Nedenini de anlamıyorum. Gazlı bir bebek ama sorunu gaz gibi görünmüyor çünkü gazı geldiğinde ıkınıyor, dizlerini karnına çekiyor... Bu öyle değil sadece kolu ve bacaklarını sallayıp duruyor, sonra tekrar dalıyor ama 5-10 dk. Gündüz o kadar rahat uyuyan oğlumun gece sorunu ne oluyor anlamıyorum.

Bu sorunu yaşayan kimse var mı?

benimde bebeğim 3.5 aylık tam tersi gündüz uykuları 5-10 dk.gece mışıl mışıl uyur bazı bebekler öle oluyo kızım en geç saat 9 da uyumuş oluyo senin bebeğin gündüz dinleniyo gece oyun istiyo galiba allah yardımcın olsun

acaba geceyle gündüzü mü ayırt edemiyor, daha doğrusu karıştırıyor olabilir mi? gündüz uyutmamayı bi deneyin isterseniz.. kızım gündüz bi sabah bi öğlen olmak üzere 40-45 dk yani en fazla bir buçuk saat ancak uyuyor, gece uykusu fena değil.. ama gündüz bi keresinde 2 saat uyumuştu inanamamıştım, çok sevinmiştim.. ama akşam gördüm günümü perişan olduk, uyumadı bi türlü.. kızım 5 ayını bitirdi, sizin bebekleriniz de büyüdükçe düzelirler umarım.. kolaylıklar diliyorum..

mer tüm annelere ben bu steye yeni kaydoldum.yeni doğum yaptı.2 aylık bi oğluşum var.kendimi okadar yalnız hissettimki sizlerin yazılarını okuyunca anladımki herkesin sorunları aynı.çözümlerinizden de fayda gördüm.şimdiki sorunumuzuyku.gündüz sabah 11 den snr akşam 22 ye kadar uyumuyor.emzirirken kestirio ama gaz çıkartmadan yatırılmicanı biliorum çıkartayım derken fıldır fıldır bakınıo.ha bide emzirdiğimi de unutuo heralde bidaha emmek istio deli oluyorum napıcam yardım edin nolur??

mer tüm annelere ben bu steye yeni kaydoldum.yeni doğum yaptı.2 aylık bi oğluşum var.kendimi okadar yalnız hissettimki sizlerin yazılarını okuyunca anladımki herkesin sorunları aynı.çözümlerinizden de fayda gördüm.şimdiki sorunumuzuyku.gündüz sabah 11 den snr akşam 22 ye kadar uyumuyor.emzirirken kestirio ama gaz çıkartmadan yatırılmicanı biliorum çıkartayım derken fıldır fıldır bakınıo.ha bide emzirdiğimi de unutuo heralde bidaha emmek istio deli oluyorum napıcam yardım edin nolur??

İlk ay benimki 20 dk da bir 15 dk emiyordu:) Özellikle gaz ağrısı gelince mmek istiyordu. Doktor, sadece aç olduğu için değil kendini güvende hissetmek için emdiğini söyledi ve emzik verebileceğimizi söyledi. 2. ayda emme aralıklarını 2 saatte bir olarak düzenlememi önerdi. Midesi hala boşalmadan emerse gaz ağrıları artarmış. Emzik verince gerçekten ikimiz de rahatladık. Bizimki emerek uyumak istiyor, dediğin gibi emerken uyuyor gazı çıkarken uyanıyor. Uyanık kalınca uyumak için tekrar emmek istiyor böyle kısır döngü. Artık emziğini veriyorum hemen uyuyor tabi sadece gündüzleri:) Gece o kadar kolay uyumuyor:)

benimde kizim 2 bucuk aylik ayni problemle bizde de var maalesf geceleri oldu mu gzlerini acip bakio bide guluo gelde sinir olma gozumden uyku akio valla ama su son 3 dort gundur massalahimiz var arkadaslar benim onerim annemin tavsiyesi bana uyku uykuyu getirir der hep annem aksam ustu uyudugu zaman uyaninca hic uykusunu acmadan emzirin kucanizda hafif ce salalyin geri uykusuna dalar eger dalmiyosa gazi vardir tam doymamaistir ben bide ogle vakti uyanik oldgugu saatlerde oyun oynuyorum kucagimda gezdiryorum evin icinde bol bol konusuyorum kizimla oyaliorum ki uyku saati aksama sarksin diye bazende gunu gunu tutmuyo ise bebek napabiliriz ki yazik konusabilseler zaten ne ler anlatcaklar Allah hepimize sabir ve kolaylik versin saglikla buyusunlerde biraz uykudan fedakarlik edelim napalim :)

benim oğlumda 1.5 aylık aynısorun bizdede var.tamam uyudu deyip yatırıyorum.tekrar uyanıyo .her seferinde 5-6 kereyatağına koyup alıyoorum.bir süre sonra yorgun düşüyorum artık.üstüne bide ağlama krizine giriyo.bende başlıyorum ağlamaya. eşim kalkıp alıyo.her gece böyle.umarım geçici birsüre böyle olur

aynı sorun bende de var gece hıc uyumuyor cın gıbı bakınıyo aksam 11 veya 12 de uyanıyor sabah 5 e kadar dayanıyorum daha sonra dayanamayıp anneme verıyorum :( gunduz de cok uyumuyor aslında ama neden boyle anlamadım

Offff yaa herkeste mi aynı dert var, bendede var aynısı ama bizimki uykuya dalana kadar tam daldıktan sonra 3-4 saat kesintisiz uyuyabiliyo. Benim bebiş 53 günlük inş.çok uzun sürmez bu olay, emziği vermeye çalışıyorum almıyo aldığı zamanda ki bu çok nadir resmen savaşıyo emzikle :) bayılıyorum onun bu halini izlemeye çok komik oluyoopuyorumnanaktan

Back