arkadaşlar internetten araştırarak edindiğim bilgiler doğrultusunda benim naçizane fikirlerim şöyle:
1-anne memesi emerek uyuyan bebeklerin gece zırt pırt uyanmaları normal uykuları biraz hafiflesin sağdan sola dönerken anne memesi ararlar(tıpkı emzikle uyuyanların emziği düşünce ağlamaları gibi)
bu durumda memede uyumayı bıraktırmalısınız
2-gece her uyandığında acıkma gözetmeksizin biberon veriliyorsa her uyandığında biberon ister bir kaç gece uyandığında biberonla beslenmezse artık uyanmayacaktır
3-bu belki de en önemlisi bebekler hep aynı saatte yatırılmalı bundan asla ödün vermemelisiniz uykusu yok sonra yatırayım dememelisiniz gündüz uykuları da hep aynı saatte olmalı ki çocuk uyuyacağını anlasın ve kendi uyumaya çalışsın gece uyanmalarında uykuya dalış şekli çok önemli çünkü
4- her uyanma dişe bağlanmamalı diş ağrısından dolayı zır pırt uyanma 2-3 gece olur sürekli değil
5-her uyanmada yanına koşulmamalı yanına gidilse bile orada olduğunuzu farkettirmeden emziği verilmeli ya da pozisyonu değiştirilmeli yanına gidip konuşunca cesaret bulup daha çok ağlıyorlar sonra da susturması imkansız oluyor (tabi çok ağlarsa müdahale edilmeli)
6-bebekler uykudayken metabolizma yavaşladığı için acıkmaları da geç olur
aklıma bu kadar geldi biraz gayretle hepsi düzene girer diye düşünüyorum
oğlum 19:00 da akşam yemeğini yer 20:30 da uyur 01:00 de (artık sütüm tok tutmadığı için) 120 cc sma2 veriyorum içine bazen tahıl katıyorum sabah 06:00 ya kadar uyanmaz 06:00 da emziririm 7 de uyanır
elbette sıkıntılı olduğundaa 10 defa kalktığı oluyor ama hergün değil
bebeklerinize ve size deliksiz uykular dilerim
Bir mucize oldu ve oğlum bu gece 6.5 saat uyuduuuu :)))) Doktorumuz diş ağrısı çekiyor calpol verebilirsin demişti bende dün gece yatmadan önce 1/2 ölçek vedim aslında 1 ölçek ver demişti doktor ama ben ilacı sevmiyorum ve paşam uyudu. Ben anormalde uyuyamadım çocuğuma birşey mi oldu neden bu kadar uyudu diye:) Bu seferde başını bekledim uyansın uyansın aman uyansın diye:))))
Bir mucize oldu ve oğlum bu gece 6.5 saat uyuduuuu :)))) Doktorumuz diş ağrısı çekiyor calpol verebilirsin demişti bende dün gece yatmadan önce 1/2 ölçek vedim aslında 1 ölçek ver demişti doktor ama ben ilacı sevmiyorum ve paşam uyudu. Ben anormalde uyuyamadım çocuğuma birşey mi oldu neden bu kadar uyudu diye:) Bu seferde başını bekledim uyansın uyansın aman uyansın diye:))))
bende öyleyim uyumasa niye uyumuyor, çok uyusa niye uyanmadı diye kedi gibi odasını dolanırım.
canım bu gece efe uyudu 3saatte bir uyandı sebeine gelince delirebilirim eşim hasta oturma odasında yatıyor malum grip efeye geçmesin neyse geceye döneyim yattıktan sonra efe sanki anlıyor yattığımı sürekli ya emziği atıyo yada sesler çıkarıyo kımıldanıyo sinir oldum yat kalk yat kalk bende yanıma aldım inanamıyorum yanıma koyar koymaz sızdı resmen demek ki anne kokusunu istiyomuş yavrum ama sürekli bunu yapamam yanıma alışmasını istemiyorum birde uykudayken yüzümü okşamasını bi görseniz sanki varlığımı kontrol ediyor arada uyanır gibi oluyo bakıyo benle yatıyo bi gülüyo geri uykuya dalıyo işimiz çok zor tabi bide kötü yanı var sancısı tutuyo sabaha kadar pışpışla elinle kolum kopuyo kısacası annelik zor bi okadar da mükemmelmiş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?