Merhaba arkadaslar 2.5 yasinda oglum var. 2 aydir tuvalet egitimi veriyorum.sagolsun cok zorlamadi beni.gunduzleri nerdeyse hic kacirmiyo.ilk baslarda ogle uykusunda altina kaciriyodu allaha sukur simdi ogle uykusundanda kuru uyaniyor.ama ilk basladigimizdan beri geceleri altina yapiyor cisini. 2 ay oldu alismasi lazim artik diyorum ama yok.gece 2 kere kaldiriyorum ikisindede tuvalete yapiyo. Ama ben kaldirmadan once cisi gelmisse uyanamiyo altina kaciriyo. Ama gunduz uykusunda cisi gelse kendi kalkabiliyorda gece uykusunda altina yapiyor.yatmadan 1 saat once sivi vermiyorum mutlaka cisini yapip yatiriyorum.egitime basladigimizda geceyle gunduz bir basladik geceleri bezlemedimde.ne gerekiyorsa yapiyorum ama olmuyo.
Baska nasil alistirabilirim yardimci olabilirmisiniz lutfen
merhaba arkadaslar,yardiminiza ihtiyacim var.37 aylik kizima 3gundur tuvalet egitimi vermeye calisiyorum.ilk gun gunduz 2 kere altini islatti.bacaklarindan aktigini gorunce cok agladi,gecesindede 1 kez altini islatti,baska cis yapmadi.2.gun tam 17 saat boyunca cisini yapmadi.inanilmaz sıkısti,kendini tutmaktan kasildi kaldi ama yapmadi,lazimliga oturmak istemiyo,otursa bile cisini yapmak istemiyo,derdinide anlatamiyo,net konusamiyo,ne yapicam anlamadim.
Bnmde 2.5 yasında oglum vr gündüzü hallettik şükür de gece yapıyor altına Bende bu gece sık sık kaldırıyaym bakalmbende 10 gündür 2,5 yaşındaki oğluma tuvalet eğitimi veriyorum başladığım günden beri geceleride bez bağlamadım ve gece sık sık uyandırdım tuvalete götürdüm yorucu oldu ama alıştık sayılır oğlumda gece tuvalete kendi kalkmıyo ama gece süt içmek için kalkıyo ve o zaman tuvalete götürüyorum ilk günler yapıyodu ama çocuk zamanla kendini alıştırıyo bence.şimdi uyanana kadar yapmıyo ama uyanınca mutlaka yapıyo birde yatmadan 1-2 saat önce sıvı şeyler vermemeye çalışıyorum 3-4 yudumluk sütten başka bişey içmiyo tuvaletini yapıp yatıyo.geceleri sık sık uyandırıp götürseniz bi kaç gün en azından o kendini kontrol edebilene kadar.kolay gelsin arkadaşım
Ödül çok önemli bn de ödüllerle öğrettim çişini yaparsan mum üflicez diye her çiş de mum üfledik hemen ögrendi önce farklı yöntemler le denedim gel gidelim ne olcak sen büyüdün artık abi oldun falan filan ama en iyi sonucu ödül yöntemiyle aldım sevdiği yada ilğisini cekebilecegi birseyle ödüllendirmelisin o zaman problem kalkabilir inşTuvalet egitiminin ilk gunlerinde genelde boyle seyler gorulur fakat 17 saat cok uzun bir sure.keske okadar saat beklemeyip bezleseydiniz tekrar.cunku okadar saat tutmasida cok zararlidir.cocuk rahatlayinca tekrar baslardiniz.benim oglumda ilk basta oturmak istemedi bende yaninda durdum kalkmamasi icin eline oyuncaklarini verdim biraz oyle oyaladim, sonra ilgisini cekecek masallar anlattim, cisini yaparsan en sevdigin oyuncaktan alicam diyerek, ufak oduller gostererek oyle kalkmasina izin vermedim ve cisini yapti.her yaptigindada sevinc gosterileri sununca cok hosuna gitti.boyle alisti. Sizde once kizinizin biraz rahatlamasini saglayin.sonra cocugu tedirgin etmeden yavas yavas tekrar baslayin.ama unutmayin sizin stres sıkıntinız cocugu daha cok etkiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?