• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Gece tuvalet egitimi

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

fatal

Ayrica o sabreden Dervisi de hic samimi bulmuyorum
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2010
1.053
457
123
Merhaba arkadaslar 2.5 yasinda oglum var. 2 aydir tuvalet egitimi veriyorum.sagolsun cok zorlamadi beni.gunduzleri nerdeyse hic kacirmiyo.ilk baslarda ogle uykusunda altina kaciriyodu allaha sukur simdi ogle uykusundanda kuru uyaniyor.ama ilk basladigimizdan beri geceleri altina yapiyor cisini. 2 ay oldu alismasi lazim artik diyorum ama yok.gece 2 kere kaldiriyorum ikisindede tuvalete yapiyo. Ama ben kaldirmadan once cisi gelmisse uyanamiyo altina kaciriyo. Ama gunduz uykusunda cisi gelse kendi kalkabiliyorda gece uykusunda altina yapiyor.yatmadan 1 saat once sivi vermiyorum mutlaka cisini yapip yatiriyorum.egitime basladigimizda geceyle gunduz bir basladik geceleri bezlemedimde.ne gerekiyorsa yapiyorum ama olmuyo.
Baska nasil alistirabilirim yardimci olabilirmisiniz lutfen

Merhabalar,

Aynı durum bende de söz konusu. Sanırım benim durum daha vahim çünkü Oğlum 3 yaşını bitirdi. Gündüz tuvLet alışkanlığını geçen yıl tamamladık ama gece tuvaletini sünnet ettirmemizden ötürü yapamadık. Çişini yapamadığı için mecburi sünnetten sonra çok korktu ve pipisine hiç dokundurtmadı. Biz de bu yıl için yaparız diye düşündük ama sanırım yanlış yaptık. Çünkü 2 gündür bez bağlamıyorum ama her iki satte bir uyandırmama rağmen her gittiğimde altına çiş yapmıştı. Umarım bir sonuca varırım....

Allah hepimize kolaylık versin....

Son düzenleme:
Merhaba arkadaslar 2.5 yasinda oglum var. 2 aydir tuvalet egitimi veriyorum.sagolsun cok zorlamadi beni.gunduzleri nerdeyse hic kacirmiyo.ilk baslarda ogle uykusunda altina kaciriyodu allaha sukur simdi ogle uykusundanda kuru uyaniyor.ama ilk basladigimizdan beri geceleri altina yapiyor cisini. 2 ay oldu alismasi lazim artik diyorum ama yok.gece 2 kere kaldiriyorum ikisindede tuvalete yapiyo. Ama ben kaldirmadan once cisi gelmisse uyanamiyo altina kaciriyo. Ama gunduz uykusunda cisi gelse kendi kalkabiliyorda gece uykusunda altina yapiyor.yatmadan 1 saat once sivi vermiyorum mutlaka cisini yapip yatiriyorum.egitime basladigimizda geceyle gunduz bir basladik geceleri bezlemedimde.ne gerekiyorsa yapiyorum ama olmuyo.
Baska nasil alistirabilirim yardimci olabilirmisiniz lutfen

Gece eğitimi en son tamamlanıyor. Onun uyanmasını beklemeden gece boyunca kaldırmanız çok normal moralinizi bozmayın.

Bu konuda yapılması gerekenleri zaten uyguluyorsunuz. Her çocuk farklıdır o yüzden endişeye kapılmak stres yaratabilir sizin için. Prof Dr. Bengi Semerci de yazısında tuvalet eğitimi sürecini, tamamıyla sizin kontrolünüzde ve sizin verdiğiniz eğitime göre tamamlanacak bir süreç gibi görmenizin sizi aşırı yük altında bırakacağını söylüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
bende 10 gündür 2,5 yaşındaki oğluma tuvalet eğitimi veriyorum başladığım günden beri geceleride bez bağlamadım ve gece sık sık uyandırdım tuvalete götürdüm yorucu oldu ama alıştık sayılır oğlumda gece tuvalete kendi kalkmıyo ama gece süt içmek için kalkıyo ve o zaman tuvalete götürüyorum ilk günler yapıyodu ama çocuk zamanla kendini alıştırıyo bence.şimdi uyanana kadar yapmıyo ama uyanınca mutlaka yapıyo birde yatmadan 1-2 saat önce sıvı şeyler vermemeye çalışıyorum 3-4 yudumluk sütten başka bişey içmiyo tuvaletini yapıp yatıyo.geceleri sık sık uyandırıp götürseniz bi kaç gün en azından o kendini kontrol edebilene kadar.kolay gelsin arkadaşım

Yapılması gereken herşeyi yapıyosun. Bende kızımın aynı şekilde tamamladım tuvalet eğitimini.Demek kı çocuktan çocuğa değişiyor. Biraz daha sabret aynı şekilde devam et bence..

Arkadaslar cevaplariniz icin hepinize tesekkur ederim.
Benim kardesim 10 yasina kadar gece altini islatirdi uykusu agir oldugu icin uyanamazdi. ins. genetik degildir de alisma surecindendir.ama boyle seyler genetikte oluyomus

merhaba arkadaslar,yardiminiza ihtiyacim var.37 aylik kizima 3gundur tuvalet egitimi vermeye calisiyorum.ilk gun gunduz 2 kere altini islatti.bacaklarindan aktigini gorunce cok agladi,gecesindede 1 kez altini islatti,baska cis yapmadi.2.gun tam 17 saat boyunca cisini yapmadi.inanilmaz sıkısti,kendini tutmaktan kasildi kaldi ama yapmadi,lazimliga oturmak istemiyo,otursa bile cisini yapmak istemiyo,derdinide anlatamiyo,net konusamiyo,ne yapicam anlamadim.

merhaba arkadaslar,yardiminiza ihtiyacim var.37 aylik kizima 3gundur tuvalet egitimi vermeye calisiyorum.ilk gun gunduz 2 kere altini islatti.bacaklarindan aktigini gorunce cok agladi,gecesindede 1 kez altini islatti,baska cis yapmadi.2.gun tam 17 saat boyunca cisini yapmadi.inanilmaz sıkısti,kendini tutmaktan kasildi kaldi ama yapmadi,lazimliga oturmak istemiyo,otursa bile cisini yapmak istemiyo,derdinide anlatamiyo,net konusamiyo,ne yapicam anlamadim.

Tuvalet egitiminin ilk gunlerinde genelde boyle seyler gorulur fakat 17 saat cok uzun bir sure.keske okadar saat beklemeyip bezleseydiniz tekrar.cunku okadar saat tutmasida cok zararlidir.cocuk rahatlayinca tekrar baslardiniz.benim oglumda ilk basta oturmak istemedi bende yaninda durdum kalkmamasi icin eline oyuncaklarini verdim biraz oyle oyaladim, sonra ilgisini cekecek masallar anlattim, cisini yaparsan en sevdigin oyuncaktan alicam diyerek, ufak oduller gostererek oyle kalkmasina izin vermedim ve cisini yapti.her yaptigindada sevinc gosterileri sununca cok hosuna gitti.boyle alisti. Sizde once kizinizin biraz rahatlamasini saglayin.sonra cocugu tedirgin etmeden yavas yavas tekrar baslayin.ama unutmayin sizin stres sıkıntinız cocugu daha cok etkiler.

oturmak istemiyo,otursa bile cisini yapmiyo,bugunde sabah 11 gibi cisini yapti,saat 7 oldu hala yapmadi.kendini cok sıkıyo,tutuyo.bezlesem bule bezine yapmak istemiyo,bezi yokmus gibi kendini kasip sıkıyo.1dakika eliyle orasini tutup sıkıyo,1dk sonra hic bisey yokmus gibi yarim saat,1 saat oynamaya devam ediyo.bezlide olsa bezsizde olsa yapmiyo.ödulde teklif ediyorum,yok yok olmuyo iste.8saattir yapmadi yine bekliyoruz:(

bende 10 gündür 2,5 yaşındaki oğluma tuvalet eğitimi veriyorum başladığım günden beri geceleride bez bağlamadım ve gece sık sık uyandırdım tuvalete götürdüm yorucu oldu ama alıştık sayılır oğlumda gece tuvalete kendi kalkmıyo ama gece süt içmek için kalkıyo ve o zaman tuvalete götürüyorum ilk günler yapıyodu ama çocuk zamanla kendini alıştırıyo bence.şimdi uyanana kadar yapmıyo ama uyanınca mutlaka yapıyo birde yatmadan 1-2 saat önce sıvı şeyler vermemeye çalışıyorum 3-4 yudumluk sütten başka bişey içmiyo tuvaletini yapıp yatıyo.geceleri sık sık uyandırıp götürseniz bi kaç gün en azından o kendini kontrol edebilene kadar.kolay gelsin arkadaşım
Bnmde 2.5 yasında oglum vr gündüzü hallettik şükür de gece yapıyor altına Bende bu gece sık sık kaldırıyaym bakalm

Tuvalet egitiminin ilk gunlerinde genelde boyle seyler gorulur fakat 17 saat cok uzun bir sure.keske okadar saat beklemeyip bezleseydiniz tekrar.cunku okadar saat tutmasida cok zararlidir.cocuk rahatlayinca tekrar baslardiniz.benim oglumda ilk basta oturmak istemedi bende yaninda durdum kalkmamasi icin eline oyuncaklarini verdim biraz oyle oyaladim, sonra ilgisini cekecek masallar anlattim, cisini yaparsan en sevdigin oyuncaktan alicam diyerek, ufak oduller gostererek oyle kalkmasina izin vermedim ve cisini yapti.her yaptigindada sevinc gosterileri sununca cok hosuna gitti.boyle alisti. Sizde once kizinizin biraz rahatlamasini saglayin.sonra cocugu tedirgin etmeden yavas yavas tekrar baslayin.ama unutmayin sizin stres sıkıntinız cocugu daha cok etkiler.
Ödül çok önemli bn de ödüllerle öğrettim çişini yaparsan mum üflicez diye her çiş de mum üfledik hemen ögrendi önce farklı yöntemler le denedim gel gidelim ne olcak sen büyüdün artık abi oldun falan filan ama en iyi sonucu ödül yöntemiyle aldım sevdiği yada ilğisini cekebilecegi birseyle ödüllendirmelisin o zaman problem kalkabilir inş

Benim kızım da suan 34 aylık tam 30 aylıkken yani 2.5 yasında cişimizi öğrendik..ilk zamanlar altımıza yaptık ama şimdi çok iyiyiz..

Öğlenleri de akşamları da sütle uyuyor..geceleri yatmadan çişini etsede uyuduktan sonra 1.5 saat sonra çişe tutuyorum bazen yapıyor bazen ıslatıyor..ve sonra 2 defa daha kaldırıyorum..hepsinde yapıyor onların..

Gece süt vermeyi kesince yani uyurken kaç defa kaldırmam gerekli acaba??
Deneyimli anneler yardımcı olabilirler mi??

Back