Gece sütyenle yatıyorum

hel_in

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2009
4.838
199
uyurkende sütyen kullanıyorum
bir zararı varmı acaba
ya daaa büyümesini engelleyebilirmi

aklıma takıldı burda sizlerin düşünceleri nedir

göğüslerim sarkıcak dıye cok korkuyorm :KK43: bır tanesı sanki bir cm aşaga bakıyor

cogu arkadasım nasıl yatıyorsun dıyor
bıde sutyenle alısstıgım ıcın mı bılmıyorm dun aksam cıkarıp yattım gogsum agrıyor sütyensız yatanlar bole bır sıkayetınız varmı
tesekkkur ederım

Biryerde okumuştum ama nerede okuduğumu şimdi hatırlayamıyorum. Geceleri yatarken göğüslerin sağlığı açısından (şekil bozukluğu vs.vs.vs. sanırım öyle hatırlıyorummm.) sütyen kullanmamak gerekiyormuşşş...Bende geceleri kullanmamanızı tavsiye ediyorummm...

Biryerde okumuştum ama nerede okuduğumu şimdi hatırlayamıyorum. Geceleri yatarken göğüslerin sağlığı açısından (şekil bozukluğu vs.vs.vs. sanırım öyle hatırlıyorummm.) sütyen kullanmamak gerekiyormuşşş...Bende geceleri kullanmamanızı tavsiye ediyorummm...

peki agrınız varmı sutyensız yattınızda :KK43:

Kesinlikle hayırrr tam tersine benim için inanılmaz rahat oluyorrr...Sizin ağrınızmı oluyor???

Ben de gece yatarken sütyen takılmaması gerektiğini okumuştum..

Zaten takamıyorum :/

Ben de sütyenle yatarım.. Sütyensiz yattığım çok nadirdir.. Ama ben sarkar korkusuyla değil de öyle alıştığım için yatarım. Görüntüsüne bi etkisi var mı bilemiyorum..

Hııımmm hem ağırlıktan hem de alışkın olmadığınızdan kaynaklanıyor olabilirrr birkaç gün deneyebilirsiniz belkide alışırsınız baktınız olmuyor düzelmiyor ağrılarınız falan eski düzeninize geri dönersinizzz :-) denemekte fayda varrr...

Ben de sütyensiz uyumam. Bir doktor bana sütyensiz yatmak sarkma yapıyor, gevşeklik artıyor, onunla uyumanın hiç zararı yok deyince içim rahatlamıştı. Daha önce her ağızdan bir ses çıktığı için acabalarım vardı ama artık yok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ben de sütyensiz uyumam. Bir doktor bana sütyensiz yatmak sarkma yapıyor, gevşeklik artıyor, onunla uyumanın hiç zararı yok deyince içim rahatlamıştı. Daha önce her ağızdan bir ses çıktığı için acabalarım vardı ama artık yok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

acaba benım demı oyle

Bana da sütyensiz yatarsam sarkarmış gibi geliyor :)
Birkaç kez sütyeni çıkarıp yatmayı denedim ama ağrı oldu bende de.

Eve girer girmez çıkarırım sütyeni :KK53: hiç gelemem sıkılıyorum bunalıyorum evde takınca...
bence sende sal gitsin:KK1: bırak yerçekimine

Bana da sütyensiz yatarsam sarkarmış gibi geliyor :)
Birkaç kez sütyeni çıkarıp yatmayı denedim ama ağrı oldu bende de.

neden ağrıyor, büyükmü göğüs ölçünüz..
bir komşum var o gece gündüz takar ama onunkiler çok büyük olduğu için gece dönerken vs.. rahatsız ediyormuş kadını

neden ağrıyor, büyükmü göğüs ölçünüz..
bir komşum var o gece gündüz takar ama onunkiler çok büyük olduğu için gece dönerken vs.. rahatsız ediyormuş kadını

Evet, 90B takıyorum ben, o yüzden rahatsız ediyo sütyensiz yattığımda :)

uyurkende sütyen kullanıyorum
bir zararı varmı acaba
ya daaa büyümesini engelleyebilirmi

aklıma takıldı burda sizlerin düşünceleri nedir

göğüslerim sarkıcak dıye cok korkuyorm :KK43: bır tanesı sanki bir cm aşaga bakıyor

cogu arkadasım nasıl yatıyorsun dıyor
bıde sutyenle alısstıgım ıcın mı bılmıyorm dun aksam cıkarıp yattım gogsum agrıyor sütyensız yatanlar bole bır sıkayetınız varmı
tesekkkur ederım

büyümesini engelleyeceğini hiç sanmıyorum o genetiğe bağlı bir şey ama biraz hava alıp rahat bırakmak lazım. Nasıl rahat ediyorsun bilmiyorum da ben de sütyenle yatamam.
Madem sarkması gibi bir endişen var gece sıkı olanlardan değil de penye bazlı olanlardan kullanabilirsin. Ama sarkması da büyüklük küçüklük kavramına bağlıdır.
Mesela küçük göğüsler doğumdsan sonra bile sarkmaz kolay kolay

büyümesini engelleyeceğini hiç sanmıyorum o genetiğe bağlı bir şey ama biraz hava alıp rahat bırakmak lazım. Nasıl rahat ediyorsun bilmiyorum da ben de sütyenle yatamam.
Madem sarkması gibi bir endişen var gece sıkı olanlardan değil de penye bazlı olanlardan kullanabilirsin. Ama sarkması da büyüklük küçüklük kavramına bağlıdır.
Mesela küçük göğüsler doğumdsan sonra bile sarkmaz kolay kolay

o zaman zararı olan sey burda demırımi sütyenın

valla bende sütyen takmayı sevmeyenlerdenim eşim bile zorlaa uyarıyor bari arada gunduzleri tak diye :KK70: dıısarı cıkmadıgım sürece evde hepp özgürlerrrrrrrrrrrrrrr hülolooğğğ:KK9::KK9::KK52::KK52:

Canim Ben 90C kullandigim icin gece yatarken cikariyorum rahatsız ediyor..
Bi yazi buldum senin icin

Bu konudaki sorularımızın cevaplarını Uluslararası Estetik ve Plastik Cerrahi Derneği ( ISAPS) üyesi Estetik Cerrah Op. Dr. Metin Kerem yanıtlıyor.

Op. Dr. Metin Kerem: “Sütyen kullanmanın meme sağlığına kesinlikle bir zararı yoktur. Aksine normal boyutlarda ve üzerinde göğüslere sahip olan her kadın sütyen kullanmalıdır. Düzenli sütyen kullanımı göğüs sarkmasını geciktiren bir faktördür.”diyor. Sütyen gerekliliğinin göğüs boyutu ile bire bir ilişkili olduğunu söyleyen Dr. Metin Kerem, küçük göğüslü kadınların bu anlamda daha rahat olabileceğini söylüyor: “Küçük göğüsler daha hafif olduğundan yer çekiminden daha az etkileniyor ve kolay kolay bozulmuyorlar. Bu anlamda küçük göğüslü kadınlar aslında çok daha şanslı. Çünkü gebelik ve emzirme dönemlerinden sonra dahi bu tip göğüsler daha çabuk toparlanıyor. Bir problem olsa dahi bunu basitçe bir meme protezi yerleştirerek çözebiliyoruz, oysaki iri göğüslü kadınlar özellikle doğum sonrası küçültme ve/veya dikleştirme gibi daha detaylı operasyonlara ihtiyaç duyabiliyorlar” diyor.

Peki ya sütyen kullanılmazsa ne olur?

Dr. Metin Kerem, sütyen kullanmılmazsa göğüslerin yer çekimine yenik düşeceğini belirtiyor. Sütyen kullanımının amaca göre değişeceğini söylüyor ve ekliyor: “Günümüzde pekçok kadın sütyeni göğüslerini dik ve dolgun göstermek için kullanıyor ki bu da çoğu zaman anlaşılıyor. Özellikle gece elbisesi, gelinlik gibi özel kıyafetlerde sütyen dolguları çok itici durabiliyor. Bu tür elbiseleri taşımanın en güzel yolu sütyensiz olmak, ancak bunun için genelde bizim yardımımız gerekiyor. Meme protezi operasyonu yaptıran kadınların ilk yaptığı şey bu sütyenlerle vedalaşmak oluyor. Doğal göğüs boyutu iri olan kadınlar ise bunu saklamak için sütyen kamuflajına başvurabiliyorlar.” Dr. Kerem; sütyen seçiminin çok önemli olduğuna dikkat çekerek, sütyenin göğüslerin en iyi dostu olduğunu sözlerine ekliyor. Sütyensiz giyimin moda olsa bile devamlı olarak sutyensiz olmanın doğru olmadığını belirtiyor. Yerçekimine karşı koymanın ise en etkili yolunun ise düzenli sütyen kullanmak olduğunu vurguluyor.

Yazi tamamen
Alintidir

Son düzenleyen: Moderatör:
X