Bebek Beslenmesi gece süt versem mi?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

daisy83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2008
385
1
96
42
İstanbul
Oğlum 1 yaşını doldurdu. 6 aylıktan itibaren anne sütünü pek istemez olmuştu. Çalışmama rağmen güç bela bu zamana kadar emzirebildim. Artık zorlamamaya karar verdim. Ya uykusunda emiyor ya da uykudan uyanır uyanmaz mahmurken. Sütüm zaten çok azaldı. İşyerimde sağıyorum ama eskiden 120 cc çıkardı şimdi 20cc. Sağmayı da bıraktım zaten.
Şimdi aklıma takılan; gece bir defa emiyor. Şimdi memeden kesilince gece uyandığında normal süt ya da devam sütü mü içirsem yoksa hiç süt içmeden uyumaya mı alıştırsam? Süt içmeden uyuyabilir diye tahmin ediyorum, bazen emzirdikten sonra su veriyorum onu kana kana içiyor. Gece sütüne alışmaması mı daha iyi yoksa gece de biraz süt içse besleyici olur mu?
Gece süt versem bir sorun daha ortaya çıkıyor. Malum sütü hazırlamak direk göğsümü açıp emzirmek kadar kolay değil o arada uykusu açılır kolay uyumaz diye korkuyorum. (zaten uykusu açılınca 2 saat uyumadığı oluyor gece) Termosa sıcak su hazırlayıp toz sütlerden veririm diye düşünüyorum ama onu bile hazırlarken uykusu açılabilir.
Ne önerirsiniz?

canım benim oğlum 2,5 yaşında şuan. 2 yaşına kadar gece 1 kez verirdim inek sütü uykusunda.çünkü gece boyunca uyanmıyordu.ve kaç saat aç kaldığını düşünüyordum.alışmıştı benimki.gözünü açmadan emiyordu.ama seninki nasıl olur bilemem.denemeden de anlayamazsın.1 gece ver bakalım.sütü verirken yastığıyla da pışpışla.inşalallah uyanmadan emer....

bende inek sütü veriyorum gece 3 defa kalkıyor içmeye... süt 1 dkda ılıyor zaten uykusu acıkcak gibi dakikar süren bi iş değil...

bazı doktorlar gece beslenmesi vermiyor. ama biizmki su ile kanmıyor maalesef

benim oğlanuyanır uyanmaz ayağa kalkıyor hatta gözünü açmadan önce oturuyor sonra ayağa kalkıp ondan sonra ses çıkarıyor:) Uykusunda içirmem için benim ondan önce uyanmam lazım:)

benim oğlanuyanır uyanmaz ayağa kalkıyor hatta gözünü açmadan önce oturuyor sonra ayağa kalkıp ondan sonra ses çıkarıyor:) Uykusunda içirmem için benim ondan önce uyanmam lazım:)

Aynı durumdayız canım.. Benim kızım 14 ayını doldurdu hala gecede en az hiç bi sorunu yokken bile 3-4 defa kalkıyor.. Bazen emziğini verince geri uyuyor bazen inadı tutuyor uyumuyor. Su içiriyorum tamam uyudu derken 10 dk sonra geri uyanıyor. Bende yatmadan önce biberonuna 2 bebe bisküvisi atıp üzerine 40-50 ml süt koyuyorum.cezveye sütü koyuyorum ocağın üzerine bırakıyorum.gece kalkınca hemen 1 dk da ısınıyor zaten. biberondaki bisküvilerde yumuşamış erimiş oluyor. hemen karıştırıp veriyorum.

oğlum 8,5 aylık olana kadar beni emdi. Bıraktıktan sonra devam sütüne başladık. O zamandan beri hergün gece oğlum uyanmadan sütünü yapıp içiriyorum. O zaman uyumaya devam ediyor sabaha kadar. Ama ben vermeden yatarsam kendi uyandığında ben sütü yapana kadar ağlamaktan uykusu açılıyor. Sende bu şekilde yapabilirsin bence.

Ben mülipanın yada Hipp in şişde 1 yaş sütlerinden veriyorum...
zaten buzdolabına koymadığım için ısıtmadan ılık veriyorum..
Bazen ben yatmadan biberonla, bazende gece yarısı o mıkladığında hemen biberona boşaltıp veriyorum böylece uykusu açılmamış oluyor...

O zaman bebeğiniz de gece kalkmıyor haliyle.. Ne kadar güzel maşallah.

kalkıyordu su verip tekrar uyutuyordum şu an 2 yaşında akşam 9 da yatar sabah 8 de kalkar,gece bir sıkıntısı olmadığı taktirde uyanmaz.Bu biraz bebekle biraz da nasıl alıştırıldığı ile alakalı.

benim kızım 20 aylık hala içiyor gece sütüt
ama bizim durmumuz biraz farklı iştahsız ve zorla yiyen bir çocuk olduğu
için acıkıyor gece
yatmadan önce güzelce karnını doyurup yatsa uaynmıcak aslında
oyüzden gece veriyorum hala ben biberon maması veriyorum
yatmadan hazırlayıp içiyorum bazende uykudan uyanıp hazırlıyorum
kızım mızırdanmaya başladığı anda kalkıp yapıyorum mamayı gözünü açsa bile
mamayı görünce içip tekrar uykuya dalıyor
bazende kalkmıyor gece kayfine göre yani
süt daha baist aslında hemen ılınıyor cezvede

benim kizim henuz 3.5 aylik ama doktor tavsiye ile gece yemesini kestik.Bu arada kilodan dolayi gece beslenmedigini dusunmeyin,bebegim 2 kilo dogdu ve asiri kilo almadi dogumdan sonra da.Buna ragmen gece midesinin dinlenmesi gerektigini,uyanirsa su verip uyutmamiz gerektigini soyledi doktor.Hala bazi geceler uyaniyor su verip azcik sallayip geri yatiriyorum.Rahatlikla gece yemesini kesebilirsin,birak biraz dinlensin cocugun midesi.

3,5 ay çok erken değil mi? 6-8 aydan önce uyanırsa beslenmeli diye biliyorum.

3,5 ay çok erken değil mi? 6-8 aydan önce uyanırsa beslenmeli diye biliyorum.

ilk basta kendi doktorumuz gece yemesini 40 indan sonra keseceksiniz dediginde tuhaf tuhaf bakmistim kadinin suratina,kesmedim tabii devam ettim 2 ayi bitene kadar.Sonra bir gun butun gun bebegim agladiginda ve bir turlu susturamadigimda acile goturduk,orda da unlu bir cocuk doktoru nobetteydi ve herseyin yolunda oldugunu sadece yeme duzenini degistirmemiz gerektigini soyledi,midesi dinlenemiyor,sindiremiyor ve huzursuz oluyor demisti.Onerilerinden biri de gece yemesini kesmekti,daha dogrusu 24 saat icinde 6 saat yemedigi dinlenme zamani olmali demisti,eger uyanirsa da su icirip yatircaksin demisti.Gercekten de soylediklerini uyguladiktan sonra bebegimin istahi da artti,ogunleri azalsa da toplamda yedigi miktar da artti ve huzursuzlugu da gitti masallah.Tesaduf mudur yoksa beslenmesi duzene girince mi boyle keyfi geldi bebegimin bilemem ama midelerinin dinlenmesi gerektigi de mantikli geliyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…