gece olsun istemiyorum :( yardım..

siyahinmatemi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
355
2
46
Konya
kızlar oğlum geceleri saat 23.00 oldumu başlıyor ağlamaya..ama susturabilene aşkolsun..morarana kadar ağlıyor ..ayakta sakinleşiyor oturdugumz an tekrar başlıyor...emmiyor da ..o ağladıkça bende ağlıyorm..napıcağımızı şaşırdık..dün arabayla gezidrdik uyudu..eve geldik beşiğine yatırdık tekrar başladı..kolik dedikleri şey bu mu yoksa

offf durumun çok canım yaa allah sabır versin yardımcı olmak isterdim ama ben daha anne adayıyım ama öle kucakta arabada falan gezdirmeseniz alışmasa onlara kardeşimden hatırlıyorum oda sadece arabada uyurdu bigün babama artık tak etti götürmedi arabaya kardeşimde ağlaya ağlaya bi hal olmuştu ağlamaktan yorulup uyumuştu

tşkler cnm..sende hayırlısıyla kucagına alırsın inş.bebişini..valla haklısın alışmasa iyi ama susmuyor napalım..içimiz acıyor inan ki..

canım durumun zor gerçekten de.oğlun kaç aylık bilmiyorum sanırım birkaç aylık ve kolik dedikleri bu işte :)sebepsiz ağlama krizleri.biz de az gezdirmedik arabayla. eğer çok küçükse öle hemen alışmaz merak etme.5-6 aylık olana kadar yapacak pek bişi yok.idare edeceksiniz.normalde bu kadar ağlamıyo anladığım kadarıyla.gece 23.00 den sonra demişsin.eğer öleyse sağlıkla ilgili bi sorunu yoktur sanırım.allah kolaylık versin büyüyene kadar nelerle uğraşıyoruz sonra hepsi unutuluyo sabret.allah sağlıkla büyütsün inşallah...

yardımcı olabilir miyim bilmiyorum ama yaşadığım bir şeyi anlatmak istedim. bu sorunu yaşadığımızda bebeğim 34 günlüktü ve 40 günlük olana kadar da devam etti. nefesi kesiliyordu ağlamaktan, rengi dönüyordu yavrumun. gündüz süt liman, gece saatlerce böyleydi. bir sağlık sorunu yoktu şükür dr.a da götürdüm. çözüm eskilerden geldi. anneannem, dedem hatta eşimin anneanneside sürekli dua okudular. korktuğundan böyle yapıyor dediler. o zaman pek ihtimal vermedim açıkçası ama işe yaramadı diyemem. şimdi 2,5 aylık olduk. hala öyle korktuğunda sıçrayarak uyandığında ve çok ağladığında (sağlık problemi olmadığına eminsem eğer) okuyorum,rahatlıyor. ya gerçekten eskilerin dediği gibi oluyor, ya da o kadar çok okuyorum ki Rabb'im merhamet ediyor bilemiyorum artık

ne zor annelik...insan unutmasa tek çocukla kalır valla.bende yaşadım aynı sorunu.ilk başta açlıktan ağlıyodu.sonra açlığı hallettik uykuya dalma problemi çıktı.bi uzmandan görmüştüm tvde.saç kurutma makinasının sesi sakinleştiriyo diye.gerçektende öyle oldu.kriz saatlerinde saç kurutma makinasının sesiyle çarşafın içinde eşimle karşılıklı sallayarak uyuttuk.kolik değildi ama gece olunca öyle bi krizi tutuyodu.arabanında belki sesi rahatlatıyodur.bide gündüzleri elektrik süpürgesininde sesi sakinleştirirdi.hala da çok seviyo ikisinin sesini :))ağırlaşınca kollarımız ağırmAYA başlamıştı salona güzel bi beşik kurduk tavana çakılı :))sallana sallana mışıl mışıl uyurdu..uyurken sürekli müzik çalardım.bebek beşiklerinin sallanma şekli farklı sağ-sol gidiyo ondan hiç hoşlanmıyodu.ama çarşafta sallanınca uyuyodu.saç kurutma makinasını dene tavsiye ederim...oğlumda beşikte durmadığında sürekli sallanarak uyudu.tavana kanca çakıp salıncak kurunca otomatik sallanıyo gibi oluyodu o zaman uyanmıyodu.bi arkadasımda yatak odasına yatağının üstüne yapmıştı o da çok pratikti.banada komşum önermişti allah razı olsun sayesinde çok rahat ettim..

Son düzenleme:
canım işin zor gerçekten bir arkadaşımın bebeğide böyle olmuştu ama onlar cağreyi elektrikli süpürgede buldular:))9
ne zaman öyle ağlasa susturamasalar elektrikli süpürgeyi açınca susuyordu ..allah kolaylık versin

ayy büyük oğlumun bebekliği geldi aklıma....
kolik denilen şeyi yaşıyo bebeğin...
her akşam beli bi saatte başlar ağlamaya, sustut susturabilirsen...
benim oğlum da akşam saat 10 dedim mi bi başlardı ağlamaya... kendinide bizi de mahvederdi...biz saç kurutma makinesi,yle susturyoduk...
saat 10 a 5 kala,evde ummalı bi çalışma başlıyodu
ben kurutma makinasını fişe takıodum, babası ya elektirik giderse şimdi naparız deyip, beni gıcık ediodu
anne karnında duydukları sese benziomuş.. tık diye susuodu vala...
hatta mışıl mışıl uyuyodu...

Canim, öncelikle gecmis olsun! Benim yegenimde senin anlattigin durumu yasamistik. Yegenim, gündüz iyi ama aksam/gece uykusuna dalar ve uyanirdi. Ardindan da uyumazdi. Iyi hatirliyorum, abim arabaya atip dolastirdi kac gece. Arabada uyuyor ama eve gelince uyaniyordu. En sonunda doktorlar kulaginda bir rahatsizlik bulmustu. Tedavi edildi ve gecti sonra. Cok sükür. Bir Kulak burun bogaza uzmanina götürmende yarar var derim!

evet canım kolik. kendi tecrübeme göre su sesi de iyi geliyor. işe yarayıp yaramayacağını ağlarken çeşmenin yanına gidip bolca çeşmeyi açarak görebilirsin. bi yerden akan su sesi yapabilirsen, mesela bizde bi aksesuar var su doldurunca içindeki su pompası sayesinde su devir daim oluyodu böylece akarken su sesi oluyodu. kolik cd'leri var onu dinletebilirsin onlarda da su sesi var. elektrik süpürgesi ve saç kurutma makinesine alternatif olarak diğer motorlu cihazları da kullanabilirsin, şarjlı diş fırçası, epilasyon aleti, traş makinesi gibi. bizde çok işe yaramıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…