Bebek Beslenmesi Gece Muhallebiyi Ne Zaman Kestiniz?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
983
81
643
İstanbul
kızlar gece yatmadan önce muhallebi vermeyi ne zaman kestiniz?muhallebi yerine süt versem tok tutarmı? 1 yaşında bebeğim..

formunuza yeni üye oldum emegi gecenlerin emegine saglik

bir yasindaki bebege muhallebi verilirmi bacim ,simdi zararini görmeseniz dahi ilerde o cocuk
bunun zararini mutlaka görür .....

bebegini düsünen evladini düsünen annler bu gibi sagliksiz besinlerden evlatlarini uzak tutmalari
lazim iyi niyetle kötülük yapiyoruz emanetlerimizi ....

Size tavsiyem bir an önce gece olsun gündüz olsun seker ve cocugu sisiren yiyeceklerden uzak durun.

muhallebide yedirmezsek ne yiyecek bu çocuklar.herşeyde hormon var zaten.muhallebinin şekeri masum kalır diğerlerinin yanında.ben muhallebiyi 2 yaşına kadar verdim oğluma.

Evde sebzeden kendiniz cocugun yiyecegini yapabilirsiniz en azindan 6 ayliktan sonra
,
biraz zahmetli bir is fakat inanin muhallebi gibi sagliksiz bir tatlidan bin kat iyidir
kücük yasta alistiriyoruz cocuklari sagiksiz beslemeye büyüdüklerinde obezite
seker hastaligi vs ile ugrasmak onlara düsüyor,dis cürümelerini saymiyorum ki
bebege verilen her seker ilerde saglik problemi olark döneceginden emin olalim.

şeker koymak zorunda değiliz ki. benim kızım 2 yaşında. şimdi bazen haftada 1 bazen haftada 2-3 kez gecemuhallebi veriyorum. 1 yaşından önce pekmez koyuyordum tatlandırıcı olarak(süt pekmezdeki demiri yokeder ama amacım şeker kullanmamak,hem demir dışında da pekmez besleyici) . 1 yaşından sonra da bal koyuyorum. ve zararlı olduğunu düşünmüyorum. pirinç unu pek besleyici değil ama,muhallebide süt ve bal da var.bizde küçükken yemişiz muhallebi ama şükür kilo problemim yok. bence asıl kilo şarküteri ürünleri,fast food falan yapıyo. çoğu annenin verdiği meyveli yoğurtlar bence çok dahazararlı,katkı maddesi olmadığına inanmıyorum. tabi her annenin doğrusu farklıdır.bunlar benim düşüncelerim.

1,5 yaşında ikizlerim var çocuk doktorumuz aynı zamanda beslenme uzmanı..
şimdiye kadar beslenmelerine ekstra dikkat ettim..doktorumuz aptamil in tüm ürünlerini güvenle kullanabileceğimi hatta 3 yaşına kadar aptamil desteğiyle gitmemin daha doğru olacağını söyledi..başlarda heves ettim kendim yaptım ama pirinç unu ve nişasta türevi gıdaların besleyici değerinden çok kilo alımına destek olabileceği uyarısı aldım doktorumuzdan ve o gün bugündür aptamilden vazgeçmedim..şuan akşam yemeği olarak muhallebi yiyorlar 200 cc kadar yatmadan da 200er cc aptamil junior içiyorlar..reddetmedikleri sürece 2 yaşına kadar aynı rutinle devam etmeyi 2 yaşından 3 yaşına kadarki 1 yıllık süreçte de destek ürün olarak kullanmayı planlıyorum..

bu konuda bende birseyler soylemek istiyorum.giitigim doktor 36 yillik doktor hacettepe mezunu en iyi cocuk doktolarindan birtanesinin bana dediklerini anlaticam.

oglumu kontrole goturdum dedimki muhallebi pirinc unu gibi gidalar kof kilo yapiyomus ben vermiyorum dediki ver birsey olmaz zten 10 gun yer 15 gun yemez iyice pistikden sonra pekmezle de karistir seker kullanma ama pekmez koy (bu arada oglum 11 aylik)yari sulu yari sutlu yapabilirsin hicbir sorun olmaz dedi.

9 ayliig gecmis yumurtanin beyazinida yer sarisinida yer.oyle beslenme programlarina uyucam diyede kasma kendini .simdi butun tv lerde bas bas bagiriyolar neymis ilk 6 ay sadece anne sutu yetermis.evet yeter ama bunun icinde sinsilik var icden ice insanlarin beynine ilk 6ay yeter ama sonra yetmez mama takviyesi yapin demek istiyolar dedi.6 aylik olunca cocuga kahvalti yogurtmeyve puresi sebze corbasi aksam da muhallebisii yapn diyolar diyo eeeeeee peki hani anne sutunu ne zamn icecek bu cocuk ?anne sutu oldu nescafe cay diyo.birak ne istiyosa yesinbol bol emsin diyo.

dedimki ben vitanim hic kullanmadim siz hangi vitamini oneririsiniz dr dediki ben saglikli cocuga vitamin vermem dedi hic gerek yok yedigi herseyin vitaminin alir dedi.

yok dedi danone yogurt veriyolar ne gerek var sen ye bi kase sutlac ustune de bir elma al sana meyveli yogur t dedi.isde boyle anlattida anlatti baana cok mantikli geldi.bu drnin dediklerini aynen uygulicam ins .ben 222 yasindayim annem bende beri kardeslerimi falan hep ona goturuyo.bide dedimki devam sutude veriyorum dedim azcik ne gerer var dedi bak ne guzel hala emziriyosun bence gerek yok ama veredebiloirsin dedi,

ilk girdim kapidan emiyomu hala dedi evet dedimm affferin sana dedi seni cok tebrik ediyorum kutluyorum emiyosa hic korkma filan vs vs dedi.keske tr de yasasmda hep ona gotursem oglumu .

neyse dicem oki arkadaslar cok da takmayin bence herseyi.

muhallebi irmikle de yapılabilir,o zaman besleyici olur,süt,irmik ve bal. günde 1 den fazla verilmediği sürece kof kilo yapacağını sanmıyorum.kızım hiç kilolu değil,boyu iyi ama kilo az.ben haftada birkaç gece veriyorum.

canim nasil yapiyosn bu muhallebiyi biraz detayli anlatirmisin bende kusuma yapmayi dusunuyorum da simdiden tesekkurler

canim nasil yapiyosn bu muhallebiyi biraz detayli anlatirmisin bende kusuma yapmayi dusunuyorum da simdiden tesekkurler

1 su bardağı süte 2 tatlı kaşığı irmik ekleyip,arada karıştırarak(dip tutmasın diye)pişirmeye başlıyorsun.kaynamaya başlayınca 1-2 dk kaynatıp ocağı kapat. kaseye boşalt ve karıştırarak soğumasını bekle. yenilecek kadar soğuyunca 1 tatlı kaşığı bal ekle.(sıcakken bal eklenmez) muhallebi hazır.
buna bazı eklemeler de yapıyorum bazen,gece için ağır olabilir ama gündüz veriyorsan olabilir,1 tatlı kaşığı tahin ve bir parça tereyağı piştikten sonra eklenebilir.

tsekkur ederim canim saol.bisey sorcam mesela pirinc unu yapsak ona irmik eklenirmi eklenirse nasil olur biliyomusun ben pek vermiyorumda boyle seyleri

tsekkur ederim canim saol.bisey sorcam mesela pirinc unu yapsak ona irmik eklenirmi eklenirse nasil olur biliyomusun ben pek vermiyorumda boyle seyleri

ben ikisini birden hiç kullanmadım. ya pirinç unu yada irmikle yapıyorum. irmik,pirinç unu,bal,tahin hepsini de organik kullanıyorum.

muhallebi yediriyorsak gece gündüz vermiyoruz tabiki. gece uyumadan önce tok tutup rahat uyuması için yapıyorum.1 yaşına kadar mamayla yapıyordum şimdi sütle pişiriyorum. ayrıca pirinç ununu çok az katıyorum sulu kıvamda oluyor.devam sütleri zaten tatlı olduğu için şeker hiç katmıyorum.sütten biraz daha kıvamlı olmuş oluyor yani.ayrıca bazen irmikle yapıyorum hem irmik,hem pirinç unu kattığımda oluyor.bazende sebze suyuyla pişiriyorum.günde bir kere veriyoruz sonuçta nesi sağlıksız anlamadım? 1 yaşında oldu artık o sağlıksız, bu sağlıksız ne verecez?zaten sütüm hiç yok 6.aya kadar zor emzirdim.sadece sütte tok tutmuyor. gün içinde çok sağlıklı beslediğime inanıyorum. hiçte kof kilosu yok, çok sağlıklı kilosu çok normal bir bebek maşallah..benim merak ettiğim artık büyüdüğü için sadece süt içirsem tok tutarmı sabaha kadar?kimisi sütün içine cici bebe katıyor tok tutsun diye.ben cici bebe vermiyorum yüksek ısıda piştiği için.

özlem28,bence uyumadan mesela 3 saat önce iyi bir şekilde karnını doyurmuşsa,uyurken süt içirip yatırdığınızda acıkmaz. cicibebe ben hiç vermedim,bence iyi bişey değil,kof kiloyu cicibebe yapar şeker çok çünkü.

milupanın çeşitli mamaları var ben ogluma tahıllı olanları tercih ediyorum yatmadan önce yediriyorum.çünkü evde yaptıklarımız şekerli irmikli oluyor onlarda bebekler için çok da yararlı dgeil özellikle şeker içeren muhallebilerin ve biskivü gibi şeylerin yedirmesi taraftarı degilim çok.

ya sunu biturlu anlamiyorum niye doktorun herbirnin agzinda farkli bir laf var.kimisi biskuvi zrarli verme diyo.ben cok guvendigim bi doktora sordum biskuviler icin hiciyi seyler duymuyorum dedim bana dediki ver dedi en iyi biskuviler turkiyede birsey olmaz dedi.bu ne simdi?

biz büyükler için bile biskivüler saglıklı degil bebekler içinde degildir bence.ama yedirmek istiyorsan hipp organik biskivülerinden var.

bizimkisi biraz iştahlı. bu gece sadece süt içirdim ama sanki sabaha karşı mırıldandı biraz. bikaç kez uyanır gibi oldu sonra yine uyumaya devam etti. acıktıdamı uyandı bilmem. sabah 6 da kalktı mama mama diye, tekrar süt içirdim. tabi altınıda doldurmuş, belki uyanmasının sebebi oda olabilir..

seida, ne kadar bilmiş bilmiş yazmışsın ya kendini çocuk doktoru sandın sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…